![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich mam takie dość może głupie pytanie ale dla mnie to coś bardzo wielkiego chodzi mi żeby po zaznaczeniu checkbox i wciśnięciu usuń nie przeładowywało strony do usun.php tylko robiło to na jednej stronie czy jest taka możliwość jezeli tak to bardzo proszę o podpowiedz jak to zrobić
plik index.php
plik usun.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapoznaj się z biblioteką jQuery , advAjax lub prototype dla JS'a i ajaxa'a. Po zapoznaniu się z przykładami powinieneś załapać o co biega .. zresztą jest pare artykułów prawiących o ajax'sie jeżeli byś czegoś nie rozumiał . W razie problemów i chociaż odrobiną ajax'a w kodzie ... pytaj o pomoc
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość zrobienia w tym skrypice tak aby funkcja unlink była w jednym i tym samym pliku czyli index.php bardzo będę wdzięczny za podpowiedz nie czekam na gotowca bo chce się wreszcie sam tego nauczyć i prosze o delikatne wytlumaczenie co do czego jest jeżeli jest taka mośliwość
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można wszystko trzymać w jednym pliku.
Na początku robisz if'a:
To jeżeli chodzi o php. Jeżeli chodzi o JavaScript to podpinasz zdarzenie pod kliknięcie przyciska Usuń, które wykonuje request ajaxowy dla pliku index metodą get z parametrem ajaxDelete i wartością jaki plik usunąć ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A mógłbyś tak jak dla Debila napisać jak to dopiąć do tego index.php będę bardzo wdzięczny
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
guilty82 - Wybacz za głupi jestem
![]()
jak to złączyć w jedną całość proszę o podpowiedz bo już nie dam rady myśleć Ktoś mi pomoże będzie taki dobroduszny ![]() Ten post edytował dave666 16.10.2008, 15:50:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:55 |