![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy załważyliście, że po formularzu konkretnie po znaczniku
Kod </FORM>
jakby dodają się dwa znaczniki br spójrzmy na znajomą mi stronę http://krzychur.piwko.pl?ID=search.php rozwiązałem to jakby stawiając znacznik form w tabeli za znacznikiem Kod </TD> lub Kod </TR> ale mimo to zawsze to mi coś popsuje. Zauważmy, że tabelki w innych stronach serwisu są jakby o połowe centymetra oddalone od siebie (pionowo) a tutaj jest to cały centymetr.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki juz poprawilem w koncu jestem tu drugi tydzien...
problem juz naprawiony ale odpowiedzi jeszcze nie ma poniewaz tamte tabelki sa oddalone przez znacznik br a tutaj jest to oddalone przez znacznik </form> znaczy teraz jest bo wtedy bylo </form><br> ale czy da sie jakos zrobic aby form nie foramotwalo tak tekstu?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
style - CSS ?
Kod margin-top: 0; margin-bottom: 0 - chyba pomoże, tylko wstaw tam gdzie trzeba...
jakbym się mylił, niech mnie ktoś poprawi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie nie działa... Patrz:
Kod <STYLE text/css>
input { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px; text-decoration: none; border: 1px solid #black; background-color: #FFFFFF; color: #666666; } </STYLE> <input type=submit value=szukaj name="search"> Zobacz jak to łądnie wygląda a to: Kod <STYLE text/css> od razu mowie ze zle
select { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px; text-decoration: none; border: 1px solid #black; background-color: #FFFFFF; margin-top: 0; margin-bottom: 0 color: #666666; } </STYLE> <SELECT><OPTION>adada<OPTION>dsadasd</SELECT> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I ja się dołączam do pytania...
co zrobić by <form></form> nie załamywało na końcu tekstu... mnimo iż umieszczam wszystko w komórce tabeli to i tak nie działa... oto kod jaki jest uy mnie: Kod <table height=20 cellpadding=0 cellspacing=0 border=0 background="images/lc.jpg" align=center valign=top class="quickbar">
<tr height=20> <td class="quickbar"><a href="lays.php" class="quickbarlink">Szablony</a></td><td class="quickbar"><form height=20 method="post" action="login.php"><span class="quickbartext">Login:</span> <input size="10" name="login" class="quickbarinput"> <span class="quickbartext">Hasło:</span> <input size="10" name="pass" class="quickbarinput"> <input type="submit" value="Loguj się" name="submit" class="quickbarsubmit"></form></td> </tr> </table> cała tabelka powinna mić wysokość 20 pikseli, niestety dzięki <form> i </form> jej wysokość wychodzi 40 poikseli...wiem, że da sieto jakoszrobić by tekst nei był łąmany po </form>...tylko nie pamiętam jak... pomocy[/code] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy zrobic w ten sposob:
[xml:1:c9ed58104c]<table> <form name="cos" action="cos.php"> <tr> <td>Cos</td> <td>Cos 2</td> <td>Cos 3</td> </tr> </form> </table>[/xml:1:c9ed58104c] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na webhelp.pl uzyskałem odpowiedź oto ona...
należy dodać tak dać: Kod <form style="display:inline;">
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
gulldarek Twój pomysł jest dobry, tylko,zę widzisz to jest stronka robiona na styk i Twój pomysł w niej nic by nie dał...ale i tak dzięki za zainteresowanie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:20 |