![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script src="jquery.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $("img").fadeTo("slow", .5); $("img").hover(function(){ $(this).addClass("big").fadeTo("fast", 1); },function(){ $(this).removeClass("big").fadeTo("fast", .5); }); }); </script> Mam taki skrypcik. Wygląda to następująco: jest normalny obrazek, po najechaniu na niego powiększa go, po przesunięciu myszki na bok wraca do normalnych rozmiarów. Chcę uzyskać to samo tylko po kliknieciu tzn: klikam powiększa go, po przesunięciu myszki na bok wraca do normalnych rozmiarów. Zamiana hover na click nic nie dala. Ma ktoś może jakiś pomysł? Z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() ![]() p.s. za bardzo nie kumam o co chodzi w jquery |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Zamiast hover użyj click i mouseout. Do click przypisz pierwszą funkcję, a do mouseover drugą.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a Mógłbyś mi to napisać w js bo za bardzo nie wiem jak
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Kod $("img").click(function() { // funkcja 1 }).mouseout(function() { // funkcja 2 }); edit Resztę sam wymyślisz. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
dzięki za nakierowanie i pomoc działa jak chciałem
![]() ![]() a dla potomnych Kod <script src="jquery.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $("img").fadeTo("slow", .5); $("img").click(function() { $(this).addClass("big").fadeTo("fast", 1); }).mouseout(function() { $(this).removeClass("big").fadeTo("fast", .5) }); }); </script> Ten post edytował cedunio 23.09.2008, 14:56:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:17 |