![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam problem ze skryptem: Kod function brak_znakow_tresc($tresc) { // sprawdzenie czy pole nie zawieraj znakow niedozwolonych if (ereg('^[a-zA-ZąćęłńóśżźĄĆĘŁŃÓŚŻŹ0-9[:punct:] _]+[^\<\>]$', $tresc)) return true; else return false; } Otóż akceptuje wszystkie znaki interpunkcyjne, litery duże i małe, wykrzyknik, pytajnik, spacje, a nie akceptuje < > oraz $ - dokładnie tak jak chciałem. Problem polega na tym, iż nieakceptuje otworzenia nowej linii (wcisniecia klawisza enter). Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw do akceptowanych:
'n' albo '<br />' Nie wiem, które, ale myślę, że zadziała. Ten post edytował ArekJ 21.09.2008, 12:08:10 -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ani 'n' ani nawet '\n' nie przynosi skutków
![]() edit: Jeżeli ta funkcja jest problemem to chętnie zamienie na inną, która zwróci false gdy ktoś użyje '<' '>' '$' a true w każdym innym wypadku ![]() Ten post edytował bartolomeo 21.09.2008, 12:36:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |