![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie tabele:
i
Jak zbudowac SELECT, aby wyswietlilo mi vserwer_ip z filer_id o wartosciach >= 5 + ilosc wolnego miejsca na filer_id o wartosci 1 (czyli: fs_size - fs_usage WHERE filer_id = 1) Da rade to zrobic w jednym selekcie czy musze to zbudowac jako dwie zmienne? Dzieki za rady i przepraszam za brak polskich znakow, ale nie mam polskiej klawiatury! Pozdrawiam! saren_as Ten post edytował batman 15.09.2008, 10:05:57
Powód edycji: poprawiłem bbcode ~batman
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 2 Dołączył: 1.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz, a odpowiadam dopiero teraz bo nie mialem przez weekend dostepu do netu.
Zbudowany przez Ciebie select dziala i widze, ze czeka mnie jeszcze sporo roboty w nauce. Mam teraz jeszcze jedno zadanie, z ktorym nie moge sobie poradzic. Dodatkowa tabela jak bedzie potrzebna to:
Chcial bym teraz zbudowac takie zapytanie, ktore wyswietli mi wszystkie vservers_status.vserver_ip spelniajace jednoczesnie warunki - MAX(fs_usage) FROM filers - czyli w tabeli filers odpowiadaja tylko wartoscia z najwiekszym polem fs_usage - vroots.existing = '1'; Musze zatem pobrac dane z trzech tabel i ograniczyc je dwoma warunkami. Da ktos rade to zrobic? Jezeli sie zle wyslowilem to podam teraz moje zapytania, ale w oddzielnych SELECT:
Jak polaczyc to teraz w jedno zapytanie? Pozdrawiam i dzieki za pomoc ! ! ! Ten post edytował batman 15.09.2008, 10:06:58
Powód edycji: poprawiłem bbcode ~batman
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
@saren_as Zacznij używać bbcode.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:16 |