![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zainstalowałem se apacza i php ![]() ![]() Dostaje taki komunikat: Twój plik konfiguracyjny zawiera ustawienia (konto roota bez hasła), które odpowiadają domyślnemu uprzywilejowanemu kontu MySQL. Twój serwer MySQL działa z takim domyślnym ustawieniem, jest otwarty dla włamywaczy i naprawdę ta luka w bezpieczeństwie powinna zostać naprawiona. Jak to naprawić :?: Z góry wielkie dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli nie wystawiasz serwera na swiat
![]() jezeli wystawiasz, wejdz do bazy mysql, nastepnie "users" i ustaw haslo dla uzytkownika root... i tyle... -------------------- textmate @mac trance / buraki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UPDATE mysql.user SET password=password('haslo') WHERE user='root';
potem flush privileges; -------------------- pozd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
he spoko do tego sam dotarłem ale jest pewien problemik
![]() chyba źle sprecyzowałem to w temacie ![]() jak podam te chasło dla root'a to potem mnie nie chce przekierować do strony admina bo nie mam uprawnień ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
w phpMyAdmin wyedytuj plik config.inc.php i wyedytuj go do takiej postaci:[php:1:8347b7681e]<?php
// The $cfg['Servers'] array starts with $cfg['Servers'][1]. Do not use $cfg['Servers'][0]. // You can disable a server config entry by setting host to ''. //(...) $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie'; // Authentication method (config, http or cookie based)? $cfg['Servers'][$i]['user'] = ''; // MySQL user $cfg['Servers'][$i]['password'] = ''; // MySQL password (only needed // with 'config' auth_type) ?>[/php:1:8347b7681e] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
uf podziałało
![]() ale z nowu cos chce: Plik konfiguracyjny wymaga teraz tajnej frazy kodującej (blowfish_secret). :? |
|
|
![]()
|
|
a spoko
jestem troche tempy wystarczy odnaleść $cfg['blowfish_secret'] i dać wartość 'true' ![]() dzieki ALL za wszelką pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
nieeee trzymajcie mnie
![]() znowu jakis Zonk :!: panel logowania się pojawia zastrzeżenie: (Odtąd musi być włączona obsługa "cookies".) oki jest aktywna obsługa cookie ponizej login i hasło wpisuje poprawnie sprawdzałem ze 100 razy klikam loguj a on : #1045 - Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: YES) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:26 |