![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam problem ze ściągnięciem pliku z bazy przez PHP. Pliki exe i jpg ściąga prawidłowo, ale mam taki plik mpr (powtórka z gry LFS), którego ni cholery nie może. Gdy zapisuje plik na dysku, gra go nie czyta i wyświetla komunikat, że ma nieprawidłowy nagłówek.
W PHP jestem trochę zielony, ale jak ściągam plik przez C# to jest wszystko w porządku. Ten post edytował wampirek 3.09.2008, 11:02:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na php.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie ktoś może w czym problem ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 10 Dołączył: 16.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy to cała zawartość pliku do downloadu? Czy tylko wycinek? Z tego co zrozumiałem to pliki na 100% są dobrze zapisaywane w bazie danych?
Spróbuj wywalić ?> (tag zamykający php) może masz jakiegoś nadliczbowego entera po? Zobacz też czy przed <?php nie masz czegoś. Edit: zaaraz, co to za cudo? Kod header('application/octet-stream'); echo mssql_result($result, 0, 0); header('Content-Disposition: attachment; filename="plik.mpr"'); daj header, header, echo ![]() Ten post edytował Exek 10.09.2008, 12:22:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 11:30 |