![]() |
![]() |
-jaGGer- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, chciałbym poprosić wszystkich o rade. Raczkuję w tematyce PHP (jednak pewne rzeczy umiem już zrobić). Jest pewna rzecz, która nie daje mi spokoju - a mianowicie czy możliwa jest instalacja kompilatora języka C++ na serwerze WWW oraz kompilacja kodów źródłowych tego języka? Temat całkowicie mnie przerasta.
Każda wskazówka jest dla mnie bardo cenna. Dziękuję z góry za odpowiedzi... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz na serwerze możliwość uruchamiania poleceń systemowych, to możesz uruchomić kompilator g++ z linii poleceń pod php np. za pomocą funkcji exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual lub system" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
-jaGGer- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję za odpowiedź Speedy.
A zakładając, że mam włączoną możliwość uruchamiania poleceń systemowych, to wystarczy że odpalę:
i jako wynik otrzymam plik wykonywalny program.exe ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak.
Przed chwilą z ciekawości to sprawdziłem u siebie i działa ![]()
Pamiętaj o tym, żeby określić, gdzie ma się zapisać Twój skompilowany plik. Ten post edytował Speedy 27.08.2008, 13:58:17 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
-jaGGer- |
![]()
|
Goście ![]() |
O lol, to rzeczywiście działa. Spróbuję teraz wykonać kompilację na normalnym (nie wirtualnym
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:58 |