![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić prosty system logowania na mojej stronie za pomocą sesji ,ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Wygląda u mnie to tak: logowanie.php Kod <form action="http://localhost/~vida2/index.php" method="post"> <table border="1" align="center"> <tr> <td>Użytkownik: </td><td><input type="text" name="user"></td> </tr> <tr> <td>Hasło: </td><td><input type="password" name="hasło"></td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="loguj" value="LOGUJ"> </tr> </table> </form> index.php Kod if(isset($_POST['loguj']))
{ $conn=mysql_connect('127.0.0.1','root','krasnal') or die ('Nie udało się nawiązać połączenia'); mysql_select_db('db_ZP'); $message=null; } if(empty($_POST['user'])) { $usr=FALSE; $message.='<p>Nie wpisałeś nazwy użytkownika</p>'; } else { $usr=$_POST['user']; } if(empty($_POST['hasło'])) { $pass=FALSE; $message.="<p>Nie wpisałeś hasła</p>"; } else { $pass=$_POST['hasło']; } if($usr and $pass) { $pytanie4=mysql_query('SELECT Login ,hasło from users WHERE Login="'.$usr.'" and hasło="'.$pass.'"'); $row=mysql_fetch_row($pytanie4); } if($row) { // I CO ROBIĆ DALEJ ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy Ty przypadkiem nie mylisz sesji ze zwykłym połączeniem z bazą danych?
Sesje - wikipedia -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:21 |