![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dwa elementy DIV pierwszy (id='info') i drugi (id='progress') w drugim elemencie wykonywany jest dość duża aktualizacja bazy (jego wykonanie trwa dość dużo czasu), chciałbym ją jednak podzielić pewne etapy. np po uaktualnieniu tabeli1 w elemencie id=info pojawiałaby się informacja "uaktualniono tabelę 1" po uaktualnieniu tabeli 2 informacja "uaktualniono tabelę 2" w zasadzie to problem sprowadza się do wykonania skryptu w momencie gdy pewien element div (znajdujący się np w ramach id='progress' ) zostanie załadowany. Korzystam z jquery. i niestety nie wiem jak sobie z tym pewnie prostym problemem poradzić. Próbowałem umieszczać wykonanie skrytpu nawet w ramach <body onload=''>//uaktualnienie tabeli1</body> ale ku mojemu zaskoczeniu nie działa... Będę dźwięczny za pomoc ![]() -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do funkcji wysyłającej żądanie w jQuery możesz przekazać parametr SUCCESS, który okreśja jaka funkcja ma być wywołana w przypadku pozytywnego zakończenia.
Kod $.ajax({ type: "POST", url: "some.php", data: "name=John&location=Boston", success: function(msg){ alert( "Data Saved: " + msg ); } }); Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak...
ale w jaki sposób to wykorzystać, w którym momencie? początkowo mam tak: po kliknięciu w przycisk 'aktualizuj' (odwołanie do funkcji:
do tych dwóch div-ów ładuje informacje i wyglądają odpowiednio: i teraz chciałbym aby po wykonaniu kodu 1 pojawiała się informacja 'wykonano kod 1' w divie o id='updateinfo' po wykonaniu kodu 2 info 2 itd. już sobie pomogłem... ![]()
a po każdym załadowanym divie dałem: <script type=\"text/javascript\">$('#updateinfo').html('połączono z serwerm ftp')</script> po obiedzie jednak się lepiej myśli ![]() -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:24 |