![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam w katalogu Menu pliki np aktualnosci.php, wiadomosci.php, galeria.php. Pobieram te wszystkie pliki do zmiennej i wyświetlam w menu. W każdym z tych plików wprowadzam odpowiednie dane i ok. Problem polega tylko na tym, że w menu wyświetlają mi się te nazwy plików, a ja chciałbym żeby zamiast aktualnosci.php był napis Aktualności itd. Wiem, że można by to zrobić w tablicy, ale czy jest jakiś sposób żeby np. w katalogu Menu był jakiś plik .txt w którym byłyby nazwy plików i po jakimś separatorze ich nazwy, które były by widoczne na stronie. Dodawał bym tylko nowy plik do folderu o jakiejś nowej nazwie i po | podam nazwę, która byłaby widoczna w menu np.
aktualnosci.php|Aktualności wiadomosci.php|Wiadomości galeria.php|Galeria No bo rozumiem, że automatyczna taka zamiana to byłaby ciężka do zrobionia bądź nawet niemożliwa. -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 11 Dołączył: 31.01.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej gdybyś pokazał coś tego kodu
![]() Ogólnie do takiej rzeczy można by użyć: explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
|
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No tak fajnie tylko, że w wyniku tego skryptu dostane wynik w postaci:
Aktualnosci bez polskich znaków. -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz taki kod:
Na dole masz 3 przykłady, jak pobierać dane z tej klasy. ![]() Kod index.php|Indeks
asd.php|Inna strona -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:27 |