![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam bazę danych statystyki a w niej rekordy „nazwisko”, „bramki_liga” i „bramki_puchar”. Chciałbym by na stronie wyświetlała się lista najlepszych strzelców. Coś takiego : Kod |lp.| nazwisko | bramki liga | bramki puchar | ------------------------------------------------------ |1. | nazwisko1 | 4 | 2 | |2. | nazwisko2 | 3 | 3 | ------------------------------------------------------ Mam coś takiego, ale wtedy wyświetlają się wszyscy zawodnicy. Kod <?php $zapytanie = "SELECT * FROM statystyki"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo " <tr align=\"center\" height=\"26\"> <td width=\"5%\">lp.</td> <td width=\"30%\" align=\"left\">- ".$wiersz['nazwisko']."</td> <td width=\"13%\">".$wiersz['bramki_liga']."</td> <td width=\"13%\">".$wiersz['bramki_puchar']."</td> </tr> "; } ?> Ja chcę by wyświetlały sie tylko nazwiska tych piłkarzy co mają strzelone bramki. Posortowane od największej ilości według tabeli „bramki_liga”. Co musze wstawić w "SELECT * FROM statystyki"; I jeszcze jedno. Jak zrobić by wsywietlała się cyfra w lp. od 1 Mam nadzieje ze zrozumieliście o co mi chcodzi. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:42 |