Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> JQUERY wyciągnięcie danych z linku API
wesoly1988
post 15.04.2018, 10:48:24
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Proszę o pomoc w wciągnięciu z linku "https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT"

wartości price i symbol, za nic nie mogę sobie z tym poradzić. Próbowałem GET, Ajax - nic z tego nie działa.

Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 11:00:05
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 194
Pomógł: 1441
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Spróbuj JSON.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 11:11:39
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


próbowałem, może robię coś źle, może mógłby ktoś sprobować/przetestować?
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 11:15:32
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 194
Pomógł: 1441
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To pokaż jak robisz.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 11:29:13
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1.  
  2. $( document ).ready(function() {
  3.  
  4. /* START */
  5.  
  6. $.getJSON( "https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT", function( data ) {
  7.  
  8. alert(data["price"]);
  9.  
  10. });
  11.  
  12. /* STOP */
  13.  
  14. });
  15.  
  16.  
  17.  
  18. LUB
  19.  
  20.  
  21. $.ajax({
  22. dataType: "json",
  23. url: "https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT",
  24. data: data,
  25. success: function(resultData) {
  26. alert(resultData.price);
  27. }
  28. });


Ten post edytował wesoly1988 15.04.2018, 11:29:54
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 11:40:36
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 194
Pomógł: 1441
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zrób odwołanie do API poprzez PHP, a Ajaxem (jeśli nadal trzeba) wywołaj ten skrypt PHP.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 11:42:18
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


przez PHP sobie poradzę, a nie ma możliwości zrobienia to bez użycia PHP - bezpośrednio przez JS?
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 12:03:30
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 194
Pomógł: 1441
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Problem jest żądaniem cross-domain i tu niestety nie pomaga nawet JSONP.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 14:52:33
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----



  1. $url = 'https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT';
  2.  
  3. $data = json_decode(file_get_contents($url), true);
  4.  
  5. $price = $data['price'];
  6.  



$.get("http://www.testy.idl.pl", function( data ) {

$("#test").text(data);

});

głupi jestem. PHP skrypt działą prawidłowo - pobiera tylko cenę, natomiast nie mogę tego wziąć GETem

Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 15:02:31
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 194
Pomógł: 1441
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A gdzie jest echo w PHP?
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 16.04.2018, 13:39:31
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


źle skopiowałem, bo skrypt działał prawidłowo

a poradziłem sobie z tym w ten sposób, że nie chciał wziąć danych z PHP z zewnętrzego serwera, więc testuje na wampserwerze i gra.

A żeby nie zaśmiecać forum - czy jest możliwość, żeby numeracja tabeli była od tyłu przez CSS - w sensie że 1. na samym dole a na samej górze najwyższa liczba.
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 16.04.2018, 14:05:46
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 194
Pomógł: 1441
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Poprzez licznik w CSS?
Można wrzucić elementy w kontener flex i ustawić direction na jeden z kierunków *-reverse. Przy czym wtedy też kolejność samych elementów będzie odwrócona. Chyba, że je posortujesz odwrotnie przed wyświetleniem, ale.... nie prościej już ustawić licznik na wartość maksymalną (w CSS lub też w stylu inline) i liczyć w dół?
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 23.04.2018, 14:53:48
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Kurcze programuje od wielu lat (html, css, jquery, php, mysql) - dla siebie, dla znajomych - zazwyczaj to co mi wyobraźnia powie to potrafię zamienić to w kod więc może nie jestem aż tak głupi - tyle, że pisząc kod po prostu jedno pod drugim i elegancko. Od kilku dni przeglądam różne kursy dla początkujących z programowania obiektowego i jestem durny - czytam i nic nie rozumiem. Jestem w szoku - czy to ze mną jest coś nie tak czy ... jedno pytanie które mi się podsuwa to "PO CO??!?!?!?"

Pewnie byłoby łatwiej gdybym napisał jakiś krótki kod - i ktoś na podstawie tego kodu napisałby mi go obiektowo i zwrócił wyraźną różnicę - dlaczego tak będzie lepiej. Miałbym ktoś ochotę mi to wytłumaczyć - najlepiej dajcie mi jakieś zadanie ja ja bym to zrobił po swojemu, ale żeby był jakiś wątek dlaczego programowanie obiektowe byłoby lepsze do tego. Plis
Go to the top of the page
+Quote Post
Lukeup
post 24.04.2018, 21:08:21
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 5
Dołączył: 13.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To zależy od projektu, czy warto go robić obiektowo, czy nie. Obiektowość ma różne zalety - polimorfizm, dziedziczenie itd. Można zaoszczędzić sporo kodu. Jeśli porównasz "zwykłe" programowanie, do programowania funkcyjnego, już widzisz różnicę - nie powielasz tych samych czynności. Programowanie obiektowe oszczędza Ci jeszcze więcej w stosunku do funkcyjnego. Najlepiej jest napisać kilka projektów obiektowo i samemu poczuć różnicę :-)
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.10.2018 - 23:57