Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [Tłumaczenie] Środowisko testowe PEAR::PHPUnit()
scanner
post 4.06.2004, 07:47:44
Post #1





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




Dyskusje na temat tłumaczenia.


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
Zepco
post 27.06.2004, 17:03:12
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 71
Pomógł: 0
Dołączył: 5.09.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy są jeszcze inne funkcje niż assertTrue i assertEquals?


--------------------
Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D

Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się!
Go to the top of the page
+Quote Post
.dragonfly
post 27.06.2004, 17:40:43
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 217
Pomógł: 0
Dołączył: 5.10.2003
Skąd: Londyn / UK

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Moze nie odnosnie samej tresci, a wygladu. Czy u was na tej stronie -> http://www.php.pl/index.php/phppl/t_umacze...hpunit/tutorial nic sie nie "rozjezdza" ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Zepco
post 27.06.2004, 20:28:46
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 71
Pomógł: 0
Dołączył: 5.09.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dla osób, które nie wiedzą skąd zgrać PHPUnit podaję linka -> http://pear.php.net/package/PHPUnit

--edit--
Nie bardzo mi to chce dzialac. Czyżby tłumaczenie było dobre, ale dla poprzednich wersji PHPUnit?
Utworzyłem nawet pliki dokładnie tak jak w tutorialu i co się okazuje:
Cytat
Fatal error: Class stringtest: Cannot inherit from undefined class phpunit_testcase in c:\usr\apache\httpd\html\test\testcase.php on line 6


Jednak tutorial jest do wersji 1.0.0. Dla wersji 1.0.1 niestety daje powyższy błąd. worriedsmiley.gif

Jakby ktoś chciał GUI do testów to zamiast:

Kod
$result = PHPUnit::run($suite);
echo $result -> toString();


niech da

Kod
require_once 'PHPUnit/GUI/HTML.php';
$GUI = new PHPUnit_GUI_HTML($suite);
$GUI->Show();


Oczywiście $suite może być pojedynczym testem lub tablicą testów.
Dzięki temu można sobie wybrać z menu, które testy mają być przeprowadzone.

Ten post edytował Zepco 28.06.2004, 13:49:39


--------------------
Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D

Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się!
Go to the top of the page
+Quote Post
sztosz
post 28.06.2004, 10:23:27
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 866
Pomógł: 32
Dołączył: 2.06.2004
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(kAzu^ @ 2004-06-27 18:40:43)
Moze nie odnosnie samej tresci, a wygladu. Czy u was na tej stronie -> http://www.php.pl/index.php/phppl/t_umacze...hpunit/tutorial nic sie nie "rozjezdza" ?

IE i Opera 7 na win 98 nie sprawiaja problemów i nic się nie rozjeżdza.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Zepco
post 28.06.2004, 18:36:38
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 71
Pomógł: 0
Dołączył: 5.09.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy ktoś wogóle się bawi w testowanie aplikacji z użyciem PHPUnit?


--------------------
Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D

Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.10.2018 - 11:11