Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Odświeżanie danych
misteroous
post 15.12.2019, 03:15:38
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam serdecznie mam pewien problem.
Mianowicie chodzi o to, że po wysłaniu formularza z iframe:
  1. '<form method="post" onsubmit="window.parent.location.reload();">

Odświeża mi stronę główną ale dane które mają się odświeżyć po wysłaniu formularza odświeżają się dopiero po ponownym przeładowaniu strony.
Ktoś wie jak rozwiązać ten problem żeby po wysłaniu tego formularza z podstrony dane na głównej też się odświeżyły po pierwszym wysłaniu?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 16.12.2019, 10:24:53
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 987
Pomógł: 5842
Dołączył: 27.12.2004




Moze temu, ze parent odswieza sie szybciej niz wykonuje form?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
misteroous
post 17.12.2019, 17:21:28
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


@nospor dzięki za odpowiedź. Zapewne masz rację, więc próbuje w ten sposób:
  1. <form method="post" onsubmit="setTimeout("window.parent.location.reload()",1000);">

Wydaje mi się, że powinno działać a nie działa...
Tak też nie:
  1. <script type="text/javascript">
  2. function refresh() {
  3. setTimeout("window.parent.location.reload()",1000);
  4. }
  5. </script>
  6.  
  7. <form method="post" onclick="refresh()">


Wie ktoś może dlaczego?

Ten post edytował misteroous 17.12.2019, 17:23:11
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.12.2019, 17:34:55
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 987
Pomógł: 5842
Dołączył: 27.12.2004




Pomijajac bledy skladniowe, to sekunde po kliknieciu w formularz, strona juz dawno jest przeladowana a co za tym idzie ustawiony na niej timout juz dawno stracil waznosc.

Jak juz cos to powinies odpalac kod do odswiezenia rodzica po wykonaniu strony a nie przed.
Ewentualnie sprobowac poprawic logike tych dzieci/rodzicow bo dziwnie to wyglada. Nie probowales uzyc MODALi zamiast popupow?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
misteroous
post 17.12.2019, 17:46:49
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tu akurat skrypt odbywa się w <iframe>/koszyk.php</iframe>
Dlatego po kliknięciu w przycisk chce przesłać formularz a później odświeżyć stronę główną.

Ten post edytował misteroous 17.12.2019, 17:47:16
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.12.2019, 17:48:37
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 987
Pomógł: 5842
Dołączył: 27.12.2004




Nom, to napisalem w poprzednim poscie obydwa rozwiazania smile.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
misteroous
post 17.12.2019, 19:05:34
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ok dziękuje @nospor za podpowiedź. Zrobiłem to tak:
  1. if(isset($_POST['do_koszyka']))
  2. {
  3. echo '<script type="text/javascript">
  4. window.parent.location.reload()
  5. </script>';
  6. }

i działa.
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.01.2020 - 09:01