Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Dane z pliku XML do bazy SQL
brzanek
post 27.08.2014, 12:26:40
Post #41





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 363
Pomógł: 0
Dołączył: 8.11.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ale jak zalozyc UNIQUE KEY?
Czy to robi się w bazie danych?
Go to the top of the page
+Quote Post
Turson
post 27.08.2014, 12:29:36
Post #42





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 291
Pomógł: 829
Dołączył: 14.02.2009
Skąd: łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak.
PhpMyAdmin -> baza -> tabela -> struktura
Go to the top of the page
+Quote Post
brzanek
post 27.08.2014, 12:40:12
Post #43





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 363
Pomógł: 0
Dołączył: 8.11.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie mam pojęcia jak to zmienić w bazie danych nie mam takiej opcji UNIQUE
Go to the top of the page
+Quote Post
Turson
post 27.08.2014, 12:45:24
Post #44





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 291
Pomógł: 829
Dołączył: 14.02.2009
Skąd: łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W strukturze na dole jest "Indeksy" i tam dodajesz nowy
Go to the top of the page
+Quote Post
brzanek
post 27.08.2014, 15:11:57
Post #45





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 363
Pomógł: 0
Dołączył: 8.11.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 27.08.2014, 12:34:31 ) *
No dobrze, wszystko się zgadza.
Dlatego ci tlumacze, że masz zalozyc UNIQUE KEY a zamiast
INSERT masz dac
INSERT....ON DUPLICATE KEY UPDATE
i wszystko bedzie cacy smile.gif

Jesli wiec to godzina jest wyznacza unikalnosc, to masz załozyc UNIQUE KEY na pole z data/godziną.

Dobra dodałem ten parametr UNIQUE w pole time

Teraz jak dać ten warunek INSERT....ON DUPLICATE KEY UPDATE
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 27.08.2014, 15:47:45
Post #46





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 817
Pomógł: 1374
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jesteś LEŃ:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ins...-duplicate.html
Go to the top of the page
+Quote Post
brzanek
post 22.08.2016, 12:35:25
Post #47





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 363
Pomógł: 0
Dołączył: 8.11.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przepraszam za odkopanie tematu ale dotyczy tej samej bazy i pliku xml więc nie zakładałem nowego.
Obecnie działa to na zasadzie, że po wywołaniu pliku php zostają zapisane dane z xml do bazy danych. Ponieważ te dane w pliku xml zmieniają się co 3 godziny potrzebne też są zmiany w bazie danych. Zależy mi na tym aby dane były nadpisywane bo nie potrzebne mi są kolejne rekordy. Tym bardziej, że rekordów jest zawsze tyle samo, zmieniają się tylko dane.
Próbowałem robić to przez UPDATE ale nie działa.
Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.10.2019 - 18:07