Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Stopka inna na stronie parzystej i nieparzystej
KR2615
post 10.01.2017, 17:57:08
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 262
Pomógł: 12
Dołączył: 7.05.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie.

Mam plik .php który wypluwa w pętli kilkadziesiąt dokumentów. Każdy z tych dokumentów ma dokładnie dwie strony. Chciałbym aby na pierwszej w nich znajdowała się stopka z trzema linijkami tekstu, na drugiej stopka z obrazkiem. Do tej pory generowałem jednostronicowe dokumenty i stopkę robiłem za pomocą position: fixed; bottom: 0px; W tej chwili skutkuje to pojawieniem się stopki na obu stronach a co za tym idzie na obrazku. Jak skutecznie umieścić inną stopkę na jednej i na drugiej stronie dokumentu?

Z góry dziękuję za pomoc!

Ten post edytował KR2615 10.01.2017, 21:31:41
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 10.01.2017, 18:06:55
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 192
Pomógł: 1439
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


http://www.tutorialspark.com/css3/CSS_Print_Page_Style.php sekcja "Using Pseudo Class for Print CSS".
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 10.01.2017, 21:23:21
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 238
Pomógł: 145
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


popraw ten błąd ortograficzny w nazwie wątku.
Go to the top of the page
+Quote Post
KR2615
post 11.01.2017, 15:35:17
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 262
Pomógł: 12
Dołączył: 7.05.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie za bardzo rozumiem jak tego użyć. Czy mógłbym prosić o jakiś przykład? Dla zobrazowania efektu zrobiłem przykład w Wordzie:



Tekst nie leci jednym ciągiem tylko ma dwie strony tkstu per dokument, w jednym pliku HTML ma być kilka dokumentów.

Ten post edytował KR2615 11.01.2017, 15:48:53
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 11.01.2017, 16:41:01
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 192
Pomógł: 1439
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W dokumencie tworzysz dwie stopki.
W css dla strony nieparzystej ukrywasz jedną ze stopek (selektor jak w przykładzie + display:none), na parzystej analogicznie dla drugiej stopki.
Go to the top of the page
+Quote Post
com
post 11.01.2017, 18:38:23
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 951
Pomógł: 358
Dołączył: 24.05.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jeśli jesteś wstanie odseparować dodawanie tej stopki od dokumentu, to wystarczy prosta operacja modulo


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.10.2018 - 16:28