Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Usunięcie takich samych słów, kod nie działa
tenloginjestzaje...
post 22.01.2015, 14:54:13
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 1
Dołączył: 20.07.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam jak w tytule, używam:
  1. $tekst2 = preg_replace("/s(w+s)1/i", '', $row['content']);

Niestety nie działa.


--------------------
Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 22.01.2015, 15:15:23
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 821
Pomógł: 1375
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ten kod zamienia Ci

wwwwwws1 -> ws1
Go to the top of the page
+Quote Post
Kishin
post 22.01.2015, 15:27:05
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 148
Pomógł: 17
Dołączył: 20.12.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


nie wiem co tam masz w tej zmiennej ale ja bym próbował tak:

  1. $tablica_unikalnych=array_unique(explode(' ',$row['content']));
  2. echo $unikalne=implode(' ',$tablica_unikalnych);
Go to the top of the page
+Quote Post
tenloginjestzaje...
post 22.01.2015, 15:36:04
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 1
Dołączył: 20.07.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Niestety nie działa, jak zrobię to wstawię kod.


--------------------
Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
Go to the top of the page
+Quote Post
Kishin
post 22.01.2015, 15:42:33
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 148
Pomógł: 17
Dołączył: 20.12.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


pokaż przykład zawartości $row['content']
Go to the top of the page
+Quote Post
tenloginjestzaje...
post 22.01.2015, 15:48:26
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 1
Dołączył: 20.07.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tekst jest rozbijany w explode i uzyskuje taki efekt:
slowo slowo slowo1 slowo2 slowo3 slowo4 slowo4

  1. $tekst2 = $row['content'];
  2. $tekst = str_replace(' a ',' ',str_replace(' z ',' ',str_replace(' w ',' ',str_replace(' i ',' ',str_replace('|',' ',str_replace('/',' ',str_replace('.',' ',str_replace(',',' ',str_replace(' ',' ', $tekst2)))))))));
  3. $text2 = explode(' ', $tekst);
  4. $i=0;
  5. foreach($text2 as $t){
  6. $text2[$i] = '<a class="linktag" href="/pl'.
  7. str_replace('/1__','/1_',
  8. str_replace('.','',
  9. str_replace('(','',
  10. str_replace(')','',
  11. str_replace(',','',
  12. str_replace(' ','_','/1_'.$t))))))).'">'.$t.'</a>';
  13. $i++;
  14. }
  15.  
  16. echo implode(' ',$text2);


Ten post edytował tenloginjestzajety 22.01.2015, 15:51:46


--------------------
Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
Go to the top of the page
+Quote Post
strife
post 22.01.2015, 15:52:43
Post #7





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 605
Pomógł: 96
Dołączył: 22.10.2004
Skąd: UK

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To jak to jest tablica, to możesz użyć array_unique.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
tenloginjestzaje...
post 22.01.2015, 15:56:53
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 1
Dołączył: 20.07.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. $text2 = array_unique(explode(' ', $tekst));

Dziękuje wszystkim.

PS. jakby ktoś miał gotowy kod na usunięcie duplikatów z tekstu bez tablicy to byłbym wdzięczny.

Ten post edytował tenloginjestzajety 22.01.2015, 16:18:43


--------------------
Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.12.2019 - 05:22