Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Wyświetlanie na czas
kapral
post 29.10.2005, 20:47:11
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 208
Pomógł: 0
Dołączył: 5.03.2005

Ostrzeżenie: (20%)
X----


Chcę zrobić aby np. w 7 i 3 sekundzie pojawił mi sie napis.
Robię tak że czas odlicza mi się w dół od 10s.
Iteraz jak bedzie 7 to zmienia mi styl z visibility: hidden na visibility: visible.
I przy 3 s tak samo tylko że zmieni mi styl dla innedo diva i tekst mi sie pojawi.
Próbuje to zrobić tak i mi nie wychodz:
Kod
<?php

var czas=10;
function time()
{
czas--;
setTimeout('time()', 1000);
if(czas == 7)
{
document.getElementById('napis1').style.visibility='visible';
}
if(czas == 3)
{
document.getElementById('napis2').style.visibility='visible';
}
}

?>

A to mam w dokumencie html:
  1. <?php
  2.  
  3. <div id=\"napis1\" style=\"visibility: hidden\">aaaaaa</div>
  4. <div id=\"napis2\" style=\"visibility: hidden\">bbbbbb</div>
  5.  
  6. ?>



prosze uzywac odpowieniego bbcode a nie wszystko jako php
poprawiam
----
nospor
Go to the top of the page
+Quote Post
shpyo
post 30.10.2005, 09:44:17
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 574
Pomógł: 2
Dołączył: 13.04.2004
Skąd: Lublin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(kapral @ 2005-10-29 21:47:11)
Kod
<?php

var czas=10;
function time()
{
czas--;
setTimeout('time()', 1000);
if(czas == 7)
{
document.getElementById('napis1').style.visibility='visible';
}
if(czas == 3)
{
document.getElementById('napis2').style.visibility='visible';
}
}

?>


  1. <?php
  2.  
  3. <div id=\"napis1\" style=\"visibility: hidden\">aaaaaa</div>
  4. <div id=\"napis2\" style=\"visibility: hidden\">bbbbbb</div>
  5.  
  6. ?>

w pierwszym usuń znacznik php na począku i na końcu, a skrypt js umieść w opsiwenich tagach.

w drugim też usuń tag php na początku i końcu, a będzie działać.


--------------------
jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
Go to the top of the page
+Quote Post
kapral
post 31.10.2005, 18:35:14
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 208
Pomógł: 0
Dołączył: 5.03.2005

Ostrzeżenie: (20%)
X----


Ok dzięki już zrobiłema ale dzięki za odpowiedź - trochę już kod przerobiłem i teraz mi działa, miałem taki mały głupi błąd
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.01.2021 - 12:45