Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Zaktualizowanie indexow elastica o boost
robert0770
post 12.02.2018, 15:07:58
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 1
Dołączył: 18.02.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć,

Mam pewien index elastica ktory robi się ponad dzień(z aktualnej bazy), a nie dodałem do niektórych miejsc boosta, czy mogę zaktualizować jakimś jednym wywołaniem kolumnę abc o jakiegoś boosta np 10?
Nie chce przeindexowywać wszystkiego jeszcze raz, bo to za długo trwa

Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 12.02.2018, 15:09:27
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 33 612
Pomógł: 5494
Dołączył: 27.12.2004




Pytanie ma srednio zwiazek z php. Pytasz bardziej o API ES. Przenosze


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
by_ikar
post 12.02.2018, 19:54:25
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 790
Pomógł: 304
Dołączył: 13.05.2009
Skąd: Gubin/Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie da się zmienić mapingów, można do nich tylko coś dodać, ale nie można odjąć lub zmienić już istniejącą wartość.
Go to the top of the page
+Quote Post
robert0770
post 13.02.2018, 08:31:10
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 1
Dołączył: 18.02.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


tak i właśnie chciałbym dodać boost

nie chce zmieniać ich wartości, tylko miec innego boosta na pole

ps
+ pytanie z innej beczki, czy da sie jakos ominąć tagi htmlowe przy wyszukiwaniu?
korzystam z api elastica.io

z tego co próbowałem to na klasie
Elastica\Query\QueryString

ustawiłem setAnalizer

na 'html_strip'

ale wywala błąd,
dodałem do konfiguracji foselastica analaizer gdzie ustawilem filtr na html_strip ale ten sam błąd wyskakuje jak zasetuje ten analizer w powyższym miejscu

Ten post edytował robert0770 13.02.2018, 12:13:39
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.02.2018 - 03:32