Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> odświeżanie strony, zapis
AndyPSV
post 11.03.2011, 12:08:54
Post #41





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 392
Pomógł: 5
Dołączył: 6.02.2003
Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p
df

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


dorzuce jeszcze do wypowiedzi wszystkich - prosty i oczywisty sposob: blokowanie przycisku submit, po kliknieciu (wymagane dolaczenie biblioteki jquery do kodu)

  1. <script type="text/javascript">jQuery(function($){$("form").submit(function(){$("button[type=submit]",this).attr("disabled","disabled");});});</script>
Go to the top of the page
+Quote Post
picios
post 6.06.2011, 23:13:50
Post #42





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 15
Pomógł: 0
Dołączył: 6.06.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Stare już, ale dodam od siebie:
  1. <?php
  2. if (!isset($_SESSION['done'][$temat_id])) {
  3. $model->add();
  4. $_SESSION['done'][$temat_id] = true;
  5. } else {
  6. echo "dwa razy nie da rady :]";
  7. }
  8. ?>

oneeyedsmiley02.png dla małych projektów to wystarczy, przy większych sesja się "wypcha".
Go to the top of the page
+Quote Post
olszam
post 11.10.2012, 15:52:08
Post #43





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 338
Pomógł: 23
Dołączył: 20.01.2011
Skąd: Chełm

Ostrzeżenie: (0%)
-----


stary temat ale może coś od siebie raz dam
  1. Napisz wiadomość<br />
  2. <form method="post" action="pw.php">
  3. <input type="hidden" name="blockrefresh" value="<?php echo md5(uniqid(rand())); ?>"/>
  4. <input type="text" name="temat"/><br />
  5. <textarea cols="40" rows="5"name="tresc">
  6. </textarea><br />
  7. <input type="submit" value="wyślij" name="wyslij"/>
  8. </form>
  9. <?php
  10. require 'konfig.php';
  11. if(isset($_POST['wyslij']))
  12. {
  13.  
  14. if(isset($_SESSION['blockrefreshdump']) && in_array($_POST['blockrefresh'],$_SESSION['blockrefreshdump']))
  15. echo 'Nie klikaj Refresh';
  16. else {
  17. //wstaw tu co chcesz by wysłało do bazy
  18. echo $_POST['temat'].'<br /> <br />';
  19. echo $_POST['tresc'].'<br /> <br />';
  20.  
  21. echo 'wiadomość została wysłana';
  22.  
  23. // na końcu trza dodać do sesji blockrefresh-a :)
  24. $_SESSION['blockrefreshdump'][]=$_POST['blockrefresh'];
  25. }
  26. }
  27. ?>


oczywiście jest to troszkę przerobiony pomysł z innego forum ale do dziś stosuję ten wzorek i zapewniam że działa. Z głowy pisałem bo nie chciało mi się po skryptach szukać czy na tym innym forum.
Go to the top of the page
+Quote Post
mruz
post 16.03.2013, 20:40:22
Post #44





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 1
Dołączył: 19.12.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam problem przy wysyłaniu takiego formularza z uploadem plików. Po wciśnięciu submit pliki jest przesyłany na serwer i w tym momencie możemy submit kliknąć parę razy, a tym samym zdublować upload. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zapobiec?


--------------------
Kohany.com - Seo Directory Script
Go to the top of the page
+Quote Post
CuteOne
post 16.03.2013, 21:01:43
Post #45





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 958
Pomógł: 574
Dołączył: 23.09.2008
Skąd: wiesz, że tu jestem?

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. $_SESSION['crf'] = md5(uniqid());
  2. <input type="hidden" name="crf" value="<?= $_SESSION['crf'];?>" />


  1. if($_POST['crf'] !== $_SESSION['crf']) {
  2. die();
  3. }
  4. else {
  5.  
  6. $_SESSION['crf'] = md5(uniqid());
  7.  
  8. // upload pliku itp.
  9. }


Ten post edytował CuteOne 16.03.2013, 21:02:27
Go to the top of the page
+Quote Post
mruz
post 16.03.2013, 21:23:27
Post #46





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 1
Dołączył: 19.12.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki @CuteOne, pomogło.


--------------------
Kohany.com - Seo Directory Script
Go to the top of the page
+Quote Post
Khartas
post 31.03.2013, 23:15:17
Post #47





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 31.03.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam podobny problem z powtarzaniem wpisów. Gdzie i co trzeba wpisać aby było ok? Headera nie mam jeszcze więc jeśli to pomoże powiedzcie gdzie i jak. Dopiero zaczynam PHP więc proszę o wyrozumiałość.
  1. <div id="TRESC">
  2. <?php
  3. include("polacz.php");
  4. $query = mysql_query("select * from news where id='".(int)$_GET['id']."'"); // 1
  5. $rekord = mysql_fetch_array($query);
  6. echo '<h1>'.$rekord[1].'</h1>Autor: '.$rekord[3].'<br/>Data: '.$rekord[2].'<p>'.$rekord[4].'</p>'; // 2
  7. $id_news = $rekord[0];
  8. ?>
  9. <hr>
  10. <br>
  11.  
  12.  
  13.  
  14. <?php
  15. if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
  16. {
  17. $query = mysql_query("insert into komentarze_news values('','".$id_news."',now(),'".$_POST['autor']."','".$_POST['tresc']."')");
  18. }
  19.  
  20. ?>
  21. <?php
  22. $query = mysql_query("select * from komentarze_news where id_news=$id_news");
  23. while($rekord = mysql_fetch_array($query))
  24. echo 'Autor:<B><I> '.$rekord[3] .' </B>Data dodania: '.$rekord[2].'</I><br>'.$rekord[4].'<p>';
  25.  
  26. ?>
  27. Skomentuj
  28. <form action="" method="post">
  29. autor <input type="text" name="autor">
  30. <br/>treść <textarea name="tresc" rows="10" cols="50"></textarea>
  31. <br/><input type="submit" value="Dodaj">
  32. </form>
  33. </div>
Go to the top of the page
+Quote Post
gitbejbe
post 20.06.2013, 10:14:36
Post #48





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 459
Pomógł: 49
Dołączył: 27.08.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


odgrzewam kotleta.

co do @up. to po 17stej linijce. czyli robisz header location po zapisie do bazy.

Co do całego tematu, to nie wierze w to co tutaj przeczytałem... Po przeczytaniu waszych wypocin stwierdzam, ze sens w tym temacie jest tylko jeden, to idealny przykład na to jak ludzie szukają dziury w całym.
kurna, jakieś funkcje, ciastka, sesje, bazy danych... ja pierdziele

uwaga, podaje jedyne słuszne rozwiązanie :
  1. //zapis do bazy
  2. header('Location: jakas_strona.php');


niesamowite co ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Damonsson
post 20.06.2013, 10:24:22
Post #49





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 355
Pomógł: 533
Dołączył: 15.01.2010
Skąd: Bydgoszcz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Niesamowitą głupotę, to napisałeś, co najwyżej. Po drugie, nie każdy chce robić przekierowanie.

Ten post edytował Damonsson 20.06.2013, 10:41:02
Go to the top of the page
+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.09.2019 - 23:25