Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Relacja live
Domin23
post 21.06.2019, 14:37:41
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 4.02.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam poszukuję gotowego skryptu do prowadzenia relacji live z zawodów ze skoków narciarskich. Czy istnieje jakiś gotowy skrypt umożliwiający prowadzenie takiej relacji przez stronę? Jeśli nie ma takiego czegoś to w jakim temacie można napisać zlecenie wykonania takiego gotowego skryptu relacji live ? Z góry dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 21.06.2019, 15:00:02
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 489
Pomógł: 177
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Relacja live do prowadzenia z zawodów skoków?
A co oznacza relację live? Pisanie treści czy stream wideo? Bo to drugie, to np. youtube. To pierwsze, to proste rozwiązanie które można zrobić po kursie AJAX.
- wysyłasz komentarz do bazy sql albo jako xml, json. - czyli jakiś formularz moderatora
- strona odpytuje np. plik: wypisz_komentarze.php albo bezpośrednio plik xml, json - co jakiś czas np. 30s.
- kod JS na stronie przetwarza zapisane dane aby prezentowały się poprawnie wizualnie.




Go to the top of the page
+Quote Post
Domin23
post 21.06.2019, 19:40:20
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 4.02.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Relacja live tekstowa do prowadzenia zawodów ze skoków narciarskich - coś podobnego do tego -http://www.skijumpingmanager.pl/live_team.php
Tutaj wstawiam link do screena bo dostęp do tej strony wymaga utworzenia konta :

Ten post edytował Domin23 21.06.2019, 20:10:19
Go to the top of the page
+Quote Post
shadow_no
post 23.06.2019, 17:05:30
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 4.01.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wątpię żebyś znalazł gotowca. Tego typu skrypt raczej jest do napisana pod indywidualne zlecenie
Go to the top of the page
+Quote Post
Domin23
post 24.06.2019, 16:36:35
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 4.02.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No właśnie gotowca na pewno nie znajdę. W jakim temacie można napisać zlecenie wykonania czegoś takiego? I ile takie coś kosztuje z 200 zł np. więcej mniej, bo nie mam pojęcia w ogóle .
Go to the top of the page
+Quote Post
markonix
post 24.06.2019, 16:42:49
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 691
Pomógł: 288
Dołączył: 16.12.2008
Skąd: Śląsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ze 2 dni roboty jeżeli miałoby to jakoś wyglądać, a nie tylko działać, uśredniona stawka 100zł/h więc sam sobie policz.
Wersja ajax, jeżeli miałoby to działać naprawdę live to trzeba by zaprzęgnąć ciekawsze technologie realtime jak websockety.

Ten post edytował markonix 24.06.2019, 16:43:11


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Domin23
post 24.06.2019, 20:35:24
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 4.02.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dobra udało mi się na wzór tej relacji stworzyć pod swoją konfigurację tego live trochę na wzór tego z tej strony co podawałem. Pliki przesyłam w załączniku główni plik odpowiadający za live to live_ind.php . Mi bardziej chodzi czy da się przebudować ten skrypt tak, żeby wprowadzić jakiś panel do wprowadzania wyników i listy startowej (bo trzeba to robić w html w plikach Live_lista.php i Live_wyniki.php co jest czasochłonne. Oczywiście ile takie coś mogłoby kosztować skoro mamy już skrypt w takiej wersji co wysłałem. Plik banan.php to jest ostatni zawodnik (jego wyniki) na livie w tabelce.
Link do plików live - http://www.mediafire.com/file/lwuw4c1jxkga...ja+Live+Ind.rar

Ten post edytował Domin23 24.06.2019, 20:36:24
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 25.06.2019, 01:23:35
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 489
Pomógł: 177
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Patrząc na ten kod, to z live nie ma za wiele wspólnego. Ot... proste wczytaj ponownie stronę/fragment prosto z pliku tekstowego.
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 25.06.2019, 01:23:35
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 489
Pomógł: 177
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Patrząc na ten kod, to z live nie ma za wiele wspólnego. Ot... proste wczytaj ponownie stronę/fragment prosto z pliku tekstowego.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.10.2019 - 16:47