Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> [Forum]phpBB
scanner
post 22.03.2004, 01:04:11
Post #1





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "phpBB"


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
arogancik
post 24.03.2004, 18:16:52
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 102
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2003
Skąd: Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam problem ze zmianą uprawnien uzytkowników. w momencie gdy dodaje uprawnienia moderatora to mamkomunikat o błedzie. wszystko sprowadza sie do tego, ze nie moze pobrać group_id user i zoatwia puste pole w zapytaniu. widziałem kiedyś ze dla kazdegoużytkownika w tabeli _groups było tworzone osobne grupy Personal group z id uzytkonika. w tej chwili nie ma tych grup. czy to moze być przyczyną tego błędu?questionmark.gif


--------------------
warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
Go to the top of the page
+Quote Post
Lenddi
post 25.03.2004, 17:36:36
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


8O Prosze o podpowiedzenie mi jak ściągnąć ze strony php.pl Skrypt phpBB albo Invision Power Bord :?: Proszę o jak najszybszom odpowiedź :!: :!: :!: pozdro HEJKA 8)
Go to the top of the page
+Quote Post
arogancik
post 25.03.2004, 17:50:05
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 102
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2003
Skąd: Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


phpbb sciagniej ze strony phpbb.com a tłumaczenie zeby miec po polsku ze strony phpbb.pl


Swój problem rozwiązałem. załozyłem dla uzytkowników osobne grupy "personal user" przy pomocy phpmyadmin i wszystko juz działa smile.gif


--------------------
warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
Go to the top of the page
+Quote Post
matys
post 26.03.2004, 14:19:48
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 109
Pomógł: 0
Dołączył: 7.03.2004
Skąd: Szczecin|Bukowe

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Lenddi z tego co mi wiadomo obydwie rzeczy które chcesz sciagnac są na ftp php.pl. Wejdz do artykułu phpBB, tam bedzie pobierz plik, następnie folder forums i tam są obydwa rarem spakowane biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
pf
post 6.04.2004, 15:24:13
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 0
Dołączył: 17.03.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Odnoście phpBB:
po zainstalowaniu forum i próbie zalogowania wyświetla się komunikat, że plik nie istnieje. (a istnieje na pewno!!)
Czy spotkał się ktoś może z tym problemem i wie, jak to rozwiązać?
Go to the top of the page
+Quote Post
arogancik
post 6.04.2004, 15:45:45
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 102
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2003
Skąd: Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a wielkośc literek w nazwach plików sie zgadzach?questionmark.gif
drugi mozliwy powód, to zła konfiguracja przy instalacji


--------------------
warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
Go to the top of the page
+Quote Post
mick
post 16.04.2004, 16:01:03
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 27.11.2003
Skąd: Sosnowiec

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy ktos robił może coś takiego z phpbb, jak jest na stronie www.pajączek.pl ?

Chodzi mi o zintegrowanie forum ze stroną, nawet nie o dostęp do danych userów, tylko o wtopienie forum w stronke - czy przez include()? I jak z $_GETami o $_POSTami w takiej sytuacji. I tez cos o nagłówki sie burzy.

Z góry dzięki za info.
Go to the top of the page
+Quote Post
Chewolf
post 16.04.2004, 16:35:05
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Czy ktos robił może coś takiego z phpbb, jak jest na stronie www.pajączek.pl ?

Chodzi mi o zintegrowanie forum ze stroną, nawet nie o dostęp do danych userów, tylko o wtopienie forum w stronke - czy przez include()? I jak z $_GETami o $_POSTami w takiej sytuacji. I tez cos o nagłówki sie burzy.

Z góry dzięki za info.

Kazdy CMS z obsluga forum phpbb
Go to the top of the page
+Quote Post
matys
post 16.04.2004, 18:56:42
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 109
Pomógł: 0
Dołączył: 7.03.2004
Skąd: Szczecin|Bukowe

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja mam dość nietypowy problem bo podczas włączenia poraz pierwszy strony index.php, czyli podczas instalacji forum proszony jestem o podanie chasła administratora podaje hsło, poczym poniżej potwierdzenie i wyskakuje "Wpisane hasła nie pasują do siebie", jednak wpisuje dokładnie te same hasła w polu "Hasło" i "potwierdzenie..." :?:
Go to the top of the page
+Quote Post
Fallout
post 19.04.2004, 19:45:30
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 154
Pomógł: 0
Dołączył: 17.12.2003
Skąd: Olsztyn

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,

nieoczekiwanie nastapila zmiana ip, a na moim laczu jest serwer www z mysql

co do zmian aliasow to no problem ale utknalem na tym ze niewiem jak zmienic mam ip serwera mysql w phpbb bo mi fora nie dzialaja!!!

prosze o szybka porade bo mi fora nie chodza (az 4) i niewiem jak mam "naprawic" usterke...

pozdr. i z ory dziekuje za odp..
moze byc na forum/email/lub gg: 2614029 (co wygodniej)

Marcin
fallnet.xt.pl


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 19.04.2004, 19:54:50
Post #12





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




plik konfiguracyjny phpBB smile.gif
Tak ciężko zajrzeć?


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
Fallout
post 19.04.2004, 20:05:55
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 154
Pomógł: 0
Dołączył: 17.12.2003
Skąd: Olsztyn

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
plik konfiguracyjny phpBB smile.gif
Tak ciężko zajrzeć?


chodzi ci o config.php? zmienilem ip i nic to nie dalo....


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
matys
post 24.04.2004, 13:29:55
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 109
Pomógł: 0
Dołączył: 7.03.2004
Skąd: Szczecin|Bukowe

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie jestem zbyt zaawansowany w php. Mam proste pytanie. chcaiłęm zainstalowac phpBB i pierwsza strona instalacji, znajduje się pole tekstowe oznaczone "Ścieżka skryptu: " co tam trzeba wpisać??
Go to the top of the page
+Quote Post
Herkules
post 27.05.2004, 13:54:10
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 0
Dołączył: 7.05.2004
Skąd: Rybnik

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
chodzi ci o config.php? zmienilem ip i nic to nie dalo....

Niemozliwe, musisz dobrze wpisać wszystko w config.php
Cytat
Nie jestem zbyt zaawansowany w php. Mam proste pytanie. chcaiłęm zainstalowac phpBB i pierwsza strona instalacji, znajduje się pole tekstowe oznaczone "Ścieżka skryptu: " co tam trzeba wpisać??

Mam nadzieje że to żart. Pisze po polsku chyba nie? winksmiley.jpg
nio dobra jak nie wiesz.... musisz tam wpisać adres gdzie załadowałeś phpBB (cały ten folder)
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 27.05.2004, 15:20:34
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Prosze nie mylic adresu z ścieżką do skryptu.
Adres zaczyna zazwyczaj sie od http://...
Ścieżka zaczyna sie na windowsie c:/.../... (w zaleznosci od dysku, przyklad Dysk C);
Ścieżka zaczyna sie na Linuxie od /.../... (linux nie posiada podzialu na dyski jak w windowsie)


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
invx
post 28.01.2005, 20:34:26
Post #17





Grupa: Zablokowani
Postów: 655
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2003
Skąd: Zagórz

Ostrzeżenie: (80%)
XXXX-


nie wiem czemu wywala takie cos

Kod

Could not insert new word matches

DEBUG MODE

SQL Error : 1016 Can't open file: 'search_wordmatch.MYI'. (errno: 145)

INSERT INTO search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 540215, word_id, 0 FROM search_wordlist WHERE word_text IN ('3500')

Line : 251
File : .../forum/includes/functions_search.php  


--------------------
RCXcms
www.rcx.prv.pl
Pierwszy polski w pełni zintegrowany system portal
Go to the top of the page
+Quote Post
Magik125
post 1.08.2007, 19:22:55
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 31
Pomógł: 0
Dołączył: 30.06.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie moge strworzyć nowego tematu wiec pisze tu. Jak można wyłaczyć kod z obrazka bo zainstalowałem inny styl i go nie ma i nie da sie zarejestrowac
Go to the top of the page
+Quote Post
tiraeth
post 1.08.2007, 21:36:43
Post #19





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 1 789
Pomógł: 41
Dołączył: 30.10.2003
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


~Magik125: Panel Administratora -> Ustawienia forum -> Potwierdzenie graficzne (czy coś w tym stylu)
Go to the top of the page
+Quote Post
Magik125
post 2.08.2007, 06:55:12
Post #20





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 31
Pomógł: 0
Dołączył: 30.06.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie ma takiego sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.06.2018 - 01:07