Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

7 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Instalacja - apache+php+mysql
batlord
post 25.10.2003, 10:19:59
Post #21





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 10.10.2003
Skąd: Gdańsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam problem...
Apache (2.0.14) chodzą dobrze, lecz gdy uruchamiam jakiś plik php jest napisane:
Cytat
Nie można odnaleźć strony  
Strona, której szukasz, mogła zostać usunięta, zmieniono jej nazwę lub jest tymczasowo niedostępna.  

--------------------------------------------------------------------------------

Spróbuj wykonać następujące zadania:

Jeśli adres strony został wpisany na pasku adresu, upewnij się, czy jest on wpisany poprawnie.

Otwórz stronę główną localhost i poszukaj tam łączy do potrzebnych informacji.  
Kliknij przycisk  Wstecz, aby wypróbować inne łącze.  
Kliknij  Wyszukaj, aby poszukać informacji w Internecie.  



HTTP 400 - Niewłaściwe żądanie
Internet Explorer  

Bardzo proszę o pomoc...


--------------------
Pozdrawiam...
Go to the top of the page
+Quote Post
PMadej
post 25.10.2003, 10:50:58
Post #22


Vice-Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 395
Pomógł: 0
Dołączył: 7.08.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Start -> Panel Sterowania -> Dodaj/usuń programy questionmark.gif Mi się tam foxserv pojawił, sprawdź jeżeli tam będzie to odinstaluj, ściągnij sobie Foxserv 3.0 - bardzo ładnie działa pod WinXP, ale po instalacji zajmuje ok 300 (!!) MB...


Co?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif 300 MB a ile zajmuje instalka?? przeciez pakiet appserv zajmuje tylko 75 mb


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
PMadej
post 25.10.2003, 10:52:16
Post #23


Vice-Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 395
Pomógł: 0
Dołączył: 7.08.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Mam problem...
Apache (2.0.14) chodzą dobrze, lecz gdy uruchamiam jakiś plik php jest napisane:

(ciach)

Bardzo proszę o pomoc...


a masz zainstalowane php na apache'u??


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
batlord
post 25.10.2003, 11:17:53
Post #24





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 10.10.2003
Skąd: Gdańsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a masz zainstalowane php na apache'u??[/quote]
Mam zainstalowane, ponieważ gdybym nie miał wyświetliłby się text z pliku php...


--------------------
Pozdrawiam...
Go to the top of the page
+Quote Post
PMadej
post 25.10.2003, 11:20:56
Post #25


Vice-Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 395
Pomógł: 0
Dołączył: 7.08.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Cytat
a masz zainstalowane php na apache'u??

Mam zainstalowane, ponieważ gdybym nie miał wyświetliłby się text z pliku php...


tyle ze to co ci sie wyswietlilo to nie jest tekst pliku php tylko generowany przez serwer dokument bledu


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
spenalzo
post 25.10.2003, 12:18:06
Post #26





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 064
Pomógł: 1
Dołączył: 22.01.2003
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Co?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif 300 MB  a ile zajmuje instalka?? przeciez pakiet appserv zajmuje tylko 75 mb

Foxserv 2.1 spakowany zajmuje 38 MB - po instalacji 101 MB.


--------------------

Go to the top of the page
+Quote Post
hub3rt
post 31.10.2003, 22:49:02
Post #27





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 126
Pomógł: 0
Dołączył: 19.09.2003
Skąd: Białystok

Ostrzeżenie: (10%)
X----


skad moge zessac apacha, php i mysqla :?: :?: :?:
Go to the top of the page
+Quote Post
GeoS
post 1.11.2003, 23:57:16
Post #28





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 602
Pomógł: 0
Dołączył: --
Skąd: W - WA -> GRO

Ostrzeżenie: (0%)
-----


http://httpd.apache.org
www.php.net
www.mysql.com


--------------------
Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com
Go to the top of the page
+Quote Post
Human
post 15.11.2003, 18:18:25
Post #29





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 25
Pomógł: 0
Dołączył: 14.11.2003
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hej,

jestem początkujący i mam pytanie... ściągnołem KRASNAL SERV... i jak uruchomić go aby działały mi skrypty php ? Proszę o pomoc...
Dzieki

ps. jeżeli padło to na jakimś forum to przepraszam... i prosze mi tylko na PW napisać na jakim, a ja skasuje posta !


--------------------
GG: 3841697 TLEN ID: dragon89
Warsztat: Krasnal 2.6
PHP: llllllllllllll 25%
Go to the top of the page
+Quote Post
Bakus
post 28.11.2003, 13:43:30
Post #30


Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 908
Pomógł: 0
Dołączył: 12.08.2003
Skąd: /var/www/wroclaw.php

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Polecam kurs: http://tud.at/programm/apache-ssl-win32-howto.php3

Dzięki niemu wreszcie wszystko mi działa!
(Apache+SSL+php+Win2k) smile.gif

A to wszystko (link) dzięki KaMeLeOn'owi


--------------------
Powrót do przeszłości :)
Go to the top of the page
+Quote Post
felipe
post 28.11.2003, 14:07:04
Post #31





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


dopiero co chciałbym zacząć działać w php jednak cały czas nie udaje mi się skonfigurować php. robię to według ksiązki ale i tak nic nie działa tak jak powinno. byłbym wdzięczny za jakiś namiar na to jak to zrobić. z góry dzięki.
Go to the top of the page
+Quote Post
Bakus
post 28.11.2003, 18:21:18
Post #32


Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 908
Pomógł: 0
Dołączył: 12.08.2003
Skąd: /var/www/wroclaw.php

Ostrzeżenie: (0%)
-----


w httpd.conf wpisujesz:

Jeżeli masz apache w wersji 1.3:
Kod
LoadModule php4_module "C:/php/sapi/php4apache.dll"



AddType application/x-httpd-php .phtml .pwml .php3 .php4 .php

Jeżeli masz apacha w wersji 2.0
Kod
LoadModule php4_module "C:/php/sapi/php4apache2.dll"



AddType application/x-httpd-php .phtml .pwml .php3 .php4 .php


php pobierz jako plik .zip
rozpakuj do katalogu, popraw httpd.conf i gotowe
(Tutaj podałem ścieżki dla php rozpakowanego do C:/php/)

Wszystko powinno działać bez zarzutu... Oto i cała filozofia...


--------------------
Powrót do przeszłości :)
Go to the top of the page
+Quote Post
felipe
post 4.12.2003, 14:15:34
Post #33





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


dzięki za podpowiedź
Go to the top of the page
+Quote Post
gogeta04
post 6.12.2003, 20:34:38
Post #34





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 5.12.2003
Skąd: Opole

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W którym miejscu to wpisać?Wiem,że w httpd.conf,ale w jakim miejscu?questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Luke
post 6.12.2003, 20:38:19
Post #35





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 215
Pomógł: 0
Dołączył: 28.10.2003
Skąd: -

Ostrzeżenie: (0%)
-----


to jest nie istotne w ktorym miejscu, wazne ze w httpd.conf.

Szczegoly instalacji zawarte sa w manualu. Polecam
Go to the top of the page
+Quote Post
ktos
post 4.01.2004, 18:40:42
Post #36





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 4.01.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ja mam foxserv, ale qrde, cos mi nie dziala sad.gif nie wiem czemu, moze jakies wskazowki questionmark.gif
acha, mam win xp
z gory dzieki
Go to the top of the page
+Quote Post
brasil
post 6.01.2004, 16:40:53
Post #37





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 6.01.2004
Skąd: Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Fo, Twój opis bardzo mi się przydał i pomógł mi poprawnie skonfigurować Apache`a. Wielkie dzięki! Mam tylko wielką prośbę: gdybyś znalazł trochę czasu opisz, proszę, poprawny sposób konfiguracji php, jak również MySQL. Będę wdzięczny; zarówno ja, jak i pewnie wielu innych nowicjuszy w tym temacie. Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 6.01.2004, 17:01:23
Post #38





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




Stosowny artykuł powstaje właśnie na moim biurku.


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
trepanator
post 19.01.2004, 22:00:46
Post #39





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Bez obrazy ... ale jesli jest w temacie: "Instalacja - apache+php+mysql" to wypadaloby dokonczyc Topic questionmark.gif

Serwer Apacha i php potrafie skonfigurowac ... ale mam problem z MYSQL'em.

Chyba, ze ktos dobry napisze linki z instrukcjami jak to zrobic - oczywiscie po Polsku smile.gif. Bylbym wdziecczny za dokonczoenie lub przydatne linki.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Seth
post 19.01.2004, 22:04:17
Post #40





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 335
Pomógł: 6
Dołączył: 7.03.2002

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sciagasz instalke z mysql.com odpalasz i klikasz kilka razy next.
Restartujesz i gotowe aaevil.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

7 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.06.2018 - 10:20