Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> mod_pagespeed
sido
post 7.11.2010, 23:06:35
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 16
Pomógł: 0
Dołączył: 31.05.2007
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam forumowiczów.
Czy ktoś z Was już używał/używa mod_pagespeed do Apache2.2?
Jakieś opinie? Sugestie?

Stronka projektu: http://code.google.com/intl/pl/speed/page-...ocs/module.html

Pozdrawiam


--------------------
-> Strony internetowe (Contao [typolight], joomla, wordpress, ...)
W wolnych chwilach zajmuję się e-sportem: Serwery Call of Duty oraz Polska strona Call of Duty
Go to the top of the page
+Quote Post
Mateusz_M
post 21.01.2012, 19:44:11
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 15
Pomógł: 0
Dołączył: 13.12.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pozwole podbić, bo dokładnie takie samo pytanie chciałem zadać.
Go to the top of the page
+Quote Post
anetad
post 16.04.2018, 16:20:04
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 3.03.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tyle lat minęło i nikt się nie ma doświadczeń z tym? Ja to zainstalowałam na serwerze. Teraz w 2018 roku i dzisiaj wyłączyłam. Sprawia wrażenie, że strona działa szybciej. Testy też ciut wyżej idą. Najbardziej jednak idą tak naprawdę w górę słupki, które wskazują na poziom optymalizacji, a nie rzeczywista prędkość witryny. Takie są moje odczucia. Dostajemy więcej punktów w Google PageSpeed. GMetric, pingdom, ale tyczy się to przede wszystkim stopnia optymalizacji, a nie prędkości. Nawet bym to zostawiła ponieważ fajnie, strona ma lepsze notowania, googlowi się podoba. Tylko jest taki problem, że wywala niektóre obrazki na stronie. A co gorsza i co zgłosił mi klient sklepu i po tym ten moduł wyłączyłam wywaliło mu wszystkie javascripty i wszystkie obrazki! Przez co nie był w stanie złożyć zamówienia. I tym optymistycznym akcentem pożegnałam się z modułem. Jeżeli ktoś ma inne doświadczenia lub wie jak zrobić, aby moduł nie wywalał mediów to proszę o info.
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 16.04.2018, 16:57:26
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 453
Pomógł: 1316
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Lepiej jest chyba http2 odpalć
Go to the top of the page
+Quote Post
ActivePlayer
post 16.04.2018, 18:41:04
Post #5





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 1 224
Pomógł: 40
Dołączył: 6.07.2004
Skąd: Wuppertal

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Prawidłowe podejście do tematu to zacząć od monitoringu. Instalowanie czegokolwiek bez informacji na temat wydajności to troche wróżenie z fusów.

W tych czasach strony przeładowane są javascriptem, wiec proponowalbym zaczac od tego. Monitoring response time po stronie php'a + np lighthouse: https://github.com/GoogleChrome/lighthouse to rozsadny start. Dobre jest też: https://www.sitespeed.io/
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.08.2018 - 03:16