Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

7 Stron V  « < 3 4 5 6 7 >  
Reply to this topicStart new topic
> Instalacja - apache+php+mysql
Zelek
post 27.10.2005, 13:57:58
Post #81





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy ktos na tym forum jest w stanie sprawdzic i powiedziec mi co mam nie tak w tych plikach, moze cos mi brakuje lub czegos nie dogralem
Generalnie jak sobie wchodz na moj adres IP przez przegladarke to mi sie wyswietla to:
Żądany URL (http://moj adres IP/)nie może zostać sprowadzony



Z gory dziekuje
------------------------------

OK , już mi wszystko działa.

Ten post edytował Zelek 8.03.2006, 19:27:24
Go to the top of the page
+Quote Post
Sebeq
post 29.10.2005, 18:11:13
Post #82





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 29.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


bardzo chciałbym zacząć działać z php jestem początkujący. Konfigurowałem go z php zkorzystając z książki dopisałem te dwie linijki w pliku httpd w odpowiednich miejscach,
zamieniłem nazwę pliku php.ini-dist na php.ini. i wrzuciłem go do katalogu C:/windows aplik php5ts.dll wrzuciłem do katalogu C:/windows/system. Gdy chcę odpalić apache by sprawdzć konfigurację wyskakuje:

"Syntax error on line 173 of C:/Program Files/Apache2/conf/httpd.conf:
Cannot Load C:/php-wersja-win32/sapi/php5apache2.dll into serwer:
Nie można odnaleźć określonego modułu..."

używam werji apache 2 php 5.0.5

czy może ktoś pomóc?
Go to the top of the page
+Quote Post
Lars
post 30.10.2005, 09:28:09
Post #83





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 279
Pomógł: 15
Dołączył: 29.04.2005
Skąd: Gdynia

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jeżeli jesteś początkujący, zainstaluj całą paczkę - XAMPP winksmiley.jpg


--------------------
(\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination.
(> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł"
Go to the top of the page
+Quote Post
Mavspeed
post 27.11.2005, 10:18:33
Post #84





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 27.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,

Wczoraj instalowalem sobie Apache 2.0.55 pod Win XP Pro i wszystko bylo OK do czasu restartu kompa. Teraz przy probie uruchamiania apache mam komunikat:
'(OS 10048)Tylko jedno u&not;ycie ka&not;dego adresu gniazda (protokˇ-/adres sieciowy/port) jest normalnie dozwolone. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs'.

Czy macie moze pomysl jak moze byc przyczyna??
Go to the top of the page
+Quote Post
Fipaj
post 27.11.2005, 10:23:55
Post #85





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 691
Pomógł: 0
Dołączył: 19.01.2005
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Masz zapchany port 80

przez na przykład Skype'a


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Mavspeed
post 27.11.2005, 10:48:21
Post #86





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 27.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzieki zmiana portu rozwiazala problem.
Go to the top of the page
+Quote Post
Czukot
post 8.12.2005, 20:57:12
Post #87





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 8.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Co zrobic by przy phptriad by z moich zasobów mógli kozystać także inni??
Po kliknięciu na adres http://mój IP/ strony widzę wyłącznie ja
pozdrawiam
BArtosz
Go to the top of the page
+Quote Post
isen
post 23.02.2006, 21:53:26
Post #88





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
odnalezienie w swoim katalogu windowsowym pliku o nazwie hosts.sam.
nie mam takiego pliku w katalogu Windows
używam windows xp
Go to the top of the page
+Quote Post
Fo
post 24.02.2006, 08:22:42
Post #89





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 401
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2003
Skąd: Trójmiasto

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no to w takim razie:
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

pliczek hosts ?

pozdrawiam.
Fo
Go to the top of the page
+Quote Post
isen
post 8.03.2006, 17:38:28
Post #90





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


znalazłem błąd w Twoim tutorialu
otóż zmien ze w pliku httpd.conf powinnismy zamienic kod na

BindAddress 127.0.0.1

w Twoim poście brakuje jednego 'd' w Address i z tego też powodu nie działało mi winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
Stankol
post 23.04.2006, 12:42:29
Post #91





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 22.04.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No tak... nie mogę znaleźć tego pliku hosts.ćstam. w katologu windowsa, gdzie on jest ? I jescze jedno... jeżeli to zrobie poprawne to powinno mi urochamiać pliki x.php ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Fo
post 23.04.2006, 17:15:45
Post #92





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 401
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2003
Skąd: Trójmiasto

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(isen @ 2006-03-08 18:38:28)
znalazłem błąd w Twoim tutorialu
otóż zmien ze w pliku httpd.conf powinnismy zamienic kod na

BindAddress 127.0.0.1

w Twoim poście brakuje jednego 'd' w Address i z tego też powodu nie działało mi winksmiley.jpg

Hej,

faktycznie jezeli popelnilem w moim tutku jakis blad - nio to z pewnoscia apache podczas standardowego apachectl -t powinien wyrzucic co konkretnie jest nie tak.

gdzie sie czlowiek spieszy tam sie diabel cieszy aaevil.gif

Pozdrawiam,
Artur Kwiatkowski alias Fo
Go to the top of the page
+Quote Post
KSKiller
post 11.06.2006, 09:48:13
Post #93





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 26.07.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Walcze juz ladnych pare godzin z apachem i nic nie moge zdzialac- moze Wy mi pomozecie.
Otoz zainstalowalem sobie Apache 2.2.2 z php 4.4.2 i MySQL 5.0.22 na WinXP. Robilem to krok po kroku zgodnie z tym artykulem: http://phppl.ezpublish.no/wortal/artykuly/...ysql_na_windows
Sam apache uruchamia sie bez zarzutu, mysql tez dziala. Natomiast gdy dodaje do httpd.conf linie
LoadModule php4_module F:/webserv/php4/php4apache2.dll
to przy probie uruchomienia apache zwraca komunikat o bledzie ze nie moze odnalezc modulu. Probowalem przerabiac te linie na wiele roznych sposobow (zamykac w cudzyslowia, zmieniac '/' na '\', i kilka innych) niestety bez efektow, ciagle wystepuje ten sam blad. Jakies pomysly co z tym zrobic zeby dzialalo?

ok, juz udalo mi sie rozwiazac ten problem->sciagnalem http://www.apachelounge.com/download/mods/...ll-php4.4.x.zip i udalo sie wszystko uruchomic.

Ten post edytował KSKiller 11.06.2006, 12:20:25
Go to the top of the page
+Quote Post
maatheus
post 13.06.2006, 20:31:08
Post #94





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 3.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy autor mógłby napisać równierz o instalacji serwera IMAP ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Fo
post 15.06.2006, 11:49:44
Post #95





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 401
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2003
Skąd: Trójmiasto

Ostrzeżenie: (0%)
-----


cześć,

przygotowywuje właśnie jako takie w sumie spolszczenie sprawdzonej instalacji, postfix+courier-imap+courier-maidrop+courier-authlib+mysql+spamassassin+amavisd-new+clamav, tyle że mój czas jest ostatnio bardzo ograniczony, dzisiaj nie znam bliższej daty opublikowania materiału - bo również chciałbym aby był on na jeszcze lepszym poziomie niż dwie poprzednie moje prace dostępne na tym forum.

// ps. a te dwie w/w również chce rozpisać na nieco wyższym poziomie i z opisami najszczęstszych problemów i możliwych do zastosowania rozwiązań. guitar.gif + poszerzenie samego howto o następne aplikacje guitar.gif

Ten post edytował Fo 15.06.2006, 11:50:44
Go to the top of the page
+Quote Post
coolart
post 19.08.2006, 12:39:10
Post #96





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 9.03.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


i ja mam problem, wszystko ustawione, poprzegrywane gdzie trzeba, i dziala jak zhaszowany jest modul ale jak go odhszyje majac go w postaci
LoadModule php4_module C:/Program Files/Server/PHP4/sapi/php4apache2.dll
czy
LoadModule php4_module "C:/Program Files/Server/PHP4/sapi/php4apache2.dll"

apache sie siada, nie wlancza sie wogole czy to czasem nie wina tego ze laduje dll czy nie powinno byc tam odniesienie do pliku so questionmark.gif

robilem wedlug tych i tez klapa
strona 1
strona 2
strona 3
strona 4

chyba nie ma jednego dobrego przepisu na winde jak tylko pelne gotowe paczki a czlowiek chcialby sobie samemu postawic by potem samemu updeytowac

Ten post edytował coolart 19.08.2006, 12:42:19


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Fo
post 19.08.2006, 20:21:54
Post #97





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 401
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2003
Skąd: Trójmiasto

Ostrzeżenie: (0%)
-----


oj rany,

coraz bardziej mam ochote na rozpisanie tego co pisze zreszta w _kazdej_ paczce php po pobraniu w pliku install.

btw. pliki .so - to sie tyczy skompilowanych modulow pod linuxem, natomiast dllki to juz kwestia dla winzgrozy.

adie,
Fo
Go to the top of the page
+Quote Post
MiGoo
post 24.09.2006, 19:44:18
Post #98





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 21
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam! Mam problemik z instalacja php 5.1.6 na Apachu 2.0.59 pod Win XP SP1. Wszystko elegancko skonfigurowalem, Apache startuje bez problemu, php tez, chociaz nie do konca. Otoz nie czyta on ustawien z pliku php.ini mimo, ze ustawilem odpowiednio sciezke w pliku konfiguracyjnym Apache'a... Wnioskuje to stad, ze po wyswietleniu skryptu z funkcja phpinfo() nie wyswietla mi dobrych sciezek do rozszerzen oraz inkludowanych plikow odnosnie php'a (dzial php Core). No i dlategp php nie moze sie polaczyc z serwerem MySQL (wersja 5.0.24a). Prosze o pomoc, juz nie wiem co robic... :/
Go to the top of the page
+Quote Post
ARJ
post 24.09.2006, 20:03:49
Post #99





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 453
Pomógł: 22
Dołączył: 20.09.2004
Skąd: Kraków - NH -

Ostrzeżenie: (0%)
-----


sprawdź w phpinfo czy "Configuration File (php.ini) Path" wskazuje dobry folder do php.ini. jeżeli nie to w httpd.conf zmień lub wstaw:
Cytat
PHPIniDir "c:/przykladowy/folder/z/php/ini/"


--------------------
Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
Go to the top of the page
+Quote Post
MiGoo
post 24.09.2006, 20:39:33
Post #100





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 21
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(ARJ @ 24.09.2006, 21:03:49 ) *
sprawdź w phpinfo czy "Configuration File (php.ini) Path" wskazuje dobry folder do php.ini. jeżeli nie to w httpd.conf zmień lub wstaw:



Spojrzalem raz jeszcze w konfiga Apache'a i... Podalem z przyzwyczajenia partycje C zamiast D, gdzie zainstalowalem wszystko blink.gif Teraz w phpinfo widzi wszystko dobrze smile.gif Sorry za problem smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

7 Stron V  « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.12.2019 - 08:25