Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [HTML][CSS] Przesunięty tekst w divie, nie działa prawidłowo centrowanie
michal16202
post 2.01.2016, 16:26:07
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 0
Dołączył: 17.05.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, od dłuższego czasu próbuję wycentrować tekst w divie, używałem <center> w html, margin i align w css lecz nie uzyskałem prawidłowego efektu. Poniżej daje link do testowej strony. Tekst w divie który próbuje wycentrować to error(aby sie wyświetlił wystarczy kliknąć zaloguj z pustymi danymi)


Strona do testów
Go to the top of the page
+Quote Post
koodo218
post 2.01.2016, 17:19:42
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 114
Pomógł: 25
Dołączył: 22.11.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ustaw wysokość #gora_strony na nie mniej niż 193px.
Wtedy .alert {text-align: center;} pójdzie bez problemu.


--------------------
Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
Go to the top of the page
+Quote Post
michal16202
post 2.01.2016, 17:41:34
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 0
Dołączył: 17.05.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki, teraz jest tak:


Jak mogę złączyć te dwa divy aby to dobrze wyglądało, żeby tej przerwy między tym nie było?

EDIT
Jak wywaliłem margin-top z alert2 to zniknął odstęp ale napis się przesunął w prawo.


Ten post edytował michal16202 2.01.2016, 20:26:17
Go to the top of the page
+Quote Post
koodo218
post 2.01.2016, 20:49:12
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 114
Pomógł: 25
Dołączył: 22.11.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cały problem polega na złym zaprojektowaniu elementu header ---> a konkretnie divie wewnątrz niego #status_bar.
W podglądzie strony możesz sobie posprawdzać jak wygląda strona (powyłączać marginesy w #status_bar i usunąć wysokości, magia).
Napisz najlepiej go od nowa, ale tym razem tak by nie miał wpływu na pozostałą część strony.


--------------------
Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
Go to the top of the page
+Quote Post
michal16202
post 2.01.2016, 21:13:28
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 0
Dołączył: 17.05.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hmm, nie za bardzo wiem jak powinienem zaprojektować header i #status_bar w nim, możesz mnie jakoś nakierować?
Go to the top of the page
+Quote Post
koodo218
post 3.01.2016, 14:33:09
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 114
Pomógł: 25
Dołączył: 22.11.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(michal16202 @ 2.01.2016, 21:13:28 ) *
Hmm, nie za bardzo wiem jak powinienem zaprojektować header i #status_bar w nim, możesz mnie jakoś nakierować?

Mniej-więcej: https://jsfiddle.net/koodo218/91efgm01/3/
Poza tematem: masz belki o szerokości 1020px... zważywszy, że są one jednolite to wystarczyłoby przyciąć ten obrazek do 1x13 i zrobić repeat-x.


--------------------
Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
Go to the top of the page
+Quote Post
michal16202
post 4.01.2016, 14:21:01
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 0
Dołączył: 17.05.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nieco przerobiłem Twój kod i w końcu się udało, dzięki wielkie
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.06.2018 - 13:43