Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Github plugin CMS a katalog vendor
duch4ever
post 23.06.2018, 10:11:16
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 151
Pomógł: 0
Dołączył: 22.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, pracuję nad pluginem do CMSa który korzysta z composera i ma zależności (guzzle etc.). Chciałbym go opublikować na Githubie tak aby ktoś mógł sobie pobrać paczkę zip i zainstalować ale nie chcę żeby w paczce były źródła zależności, testy itd.
Czy to ok żeby repo zawierało zależności w katalogu vendor? Czy może powinien zrobić osobny katalog i tam wrzucać przygotowaną paczkę zip z zależnościami?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 26.06.2018, 14:33:49
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 263
Pomógł: 5678
Dołączył: 27.12.2004




Tak z czystej ciekawosci: czemu zrodla vendorow to taka tajemnica zas same venodry juz nie?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 26.06.2018, 14:40:09
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 559
Pomógł: 1328
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Raczej bym oponował za napisaniem po polsku posta i wyjaśnieniu o co chodzi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.11.2018 - 12:04