Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> długi czas odpowiedzi serwera
1992bartekk
post 8.12.2016, 12:34:36
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 56
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, mam problem z optymalizacją strony pod adresem http://re-action.pl/
Test wyników z pingdom https://tools.pingdom.com/#!/dzbWTT/re-action.pl

Próbowałem wszystkiego, usunięcie plików css i złączenie w jedno także nie przynosi rezultatu zatem w czym jest problem że jest aż tak długi czas odpowiedzi serwera na samym początku. Będzie bardzo wdzięczy za pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 8.12.2016, 12:37:14
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 195
Pomógł: 5665
Dołączył: 27.12.2004




Hm... a nie przyszlo koledze do glowy ze to wina skryptu na serwerze tudziez nieoptymalnych zapytan do bazy?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 8.12.2016, 12:42:05
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 506
Pomógł: 1323
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przecież to Wordpress....
Go to the top of the page
+Quote Post
1992bartekk
post 8.12.2016, 12:43:35
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 56
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jeśli skryptu to chyba nie wiele zrobię na stronie postawiony jest sklep z użyciem woocommerce... może jakieś cache ale chciałem tego uniknąć bo strona po wejściu w nowy link generuje się jeszcze wolniej
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 8.12.2016, 12:45:51
Post #5





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 195
Pomógł: 5665
Dołączył: 27.12.2004




A nie pisaliscie zadnych wlasnych skryptow w nim? To czysty gotowiec? Jesli tak, to lipny ten woocomerce


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
1992bartekk
post 8.12.2016, 12:46:33
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 56
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Pyton_000 @ 8.12.2016, 12:42:05 ) *
Przecież to Wordpress....


wtyczki niezmieniane... własny szablon i kilka dodatków w js... czyli co nic z tym nie zrobię?

Ten post edytował 1992bartekk 8.12.2016, 12:48:43
Go to the top of the page
+Quote Post
kayman
post 8.12.2016, 12:48:34
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 543
Pomógł: 40
Dołączył: 20.07.2012
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jak wiesz jak to zrobisz duzo, jak nie wiesz jak to niewiele
Go to the top of the page
+Quote Post
1992bartekk
post 8.12.2016, 12:51:08
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 56
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(kayman @ 8.12.2016, 12:48:34 ) *
jak wiesz jak to zrobisz duzo, jak nie wiesz jak to niewiele


rozumiem że masz jakieś pomysły ku temu co mówisz? smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 8.12.2016, 13:07:27
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 298
Pomógł: 447
Dołączył: 16.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie przesadzasz zbytnio z tym czasem ładowania?

Z WP można zrobić wiele. Cache bazy danych, zamiana na strony statyczne, kompresja obrazu, odwołania do skryptów CDN (jako dodatek).

Ten post edytował !*! 8.12.2016, 13:09:14


--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 8.12.2016, 13:16:38
Post #10





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 195
Pomógł: 5665
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
Nie przesadzasz zbytnio z tym czasem ładowania?
Mi sie strona laduje prawie 3 sekundy. jak dla mnie to zdecydowanie za duzo i sie nie dziwie ze autor ma problem


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
1992bartekk
post 8.12.2016, 13:56:22
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 56
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Robię update serwera, liczę ze to może pomóc a zwłaszcza aktualizacja php smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Turson
post 8.12.2016, 14:16:29
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 291
Pomógł: 829
Dołączył: 14.02.2009
Skąd: łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zacznij od restartu apache
Go to the top of the page
+Quote Post
1992bartekk
post 11.12.2016, 23:36:50
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 56
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


restart już był apache nie jest niczym zawalony... sad.gif

no debil ze mnie biggrin.gif plik functions pełen niepotrzebnych funkcji... strona chodzi znacznie lepiej smile.gif temat do zamknięcia
Go to the top of the page
+Quote Post
Mtd13
post 29.03.2017, 06:28:28
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 29.03.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przepraszam a co kolega pozmieniał w tym pliku?

Ten post edytował Mtd13 29.03.2017, 06:29:07
Go to the top of the page
+Quote Post
Webpiksel
post 8.05.2017, 21:48:25
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 21.02.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sprawdź czy masz zoptymalizowany CMS, proponuje wtyczykę JCH_OPTIMIZE_PRO lub coś podobnego. Dodatkwo sprawdź czy nie pobierasz jakiś plików z zewnętrznych serwerów, które mogą zwiększać liczbę odwołań
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.09.2018 - 21:44