Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

17 Stron V  « < 12 13 14 15 16 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [News System]Cute News
maryo
post 28.10.2006, 14:28:06
Post #261





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 28.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam przeczytałem całe forum i nie tylko to forum i nie znalazłem odpowiedzi. Otóż nie mogę dodawać/uploadować obrazków. Skrypt od uploadu wyświetla taki błąd:

Warning: getimagesize(./data/upimages/16MF.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/arso.pl/htdocs/admin/inc/images.mdu on line 803" title="Zobacz w manualu php" target="_manual

sprawdziłem ten plik i w tej lini mam raczej poprawnie:
$size = getimagesize($src);

a cała funkcja (linia nr 9 odpowiada lini 803 w pliku images.mdu):
  1. <?php
  2. //////////////////////
  3. //Function: make_thumb
  4. //Creates a thumbnail
  5. //////////////////////
  6. function make_thumb($src, $dest, $new_size, $way) {
  7. global $type;
  8.  
  9. $size = getimagesize($src);
  10. $img_width = $size[0];
  11. $img_height = $size[1];
  12.  
  13. if(($img_width > $new_size) or ($img_height > $new_size)){
  14. //Keep dimensions
  15. if($way == "normal"){
  16. $ratio = $new_size/$img_width;
  17. $new_width = $new_size;
  18. $new_height = $img_height*$ratio;
  19. $off_w = 0;
  20. $off_h = 0;
  21. }
  22. //Crop
  23. else {
  24. if($img_width > $img_height){
  25. $new_width = $new_size;
  26. $new_height = $new_size;
  27. $off_w = ($img_width-$img_height)/2;
  28. $off_h = 0;
  29. $img_width = $img_height;
  30. }
  31. else if ($img_height > $img_width){
  32. $new_width = $new_size;
  33. $new_height = $new_size;
  34. $off_w = 0;
  35. $off_h = ($img_height - $img_width)/2;
  36. $img_height = $img_width;
  37. }
  38. else{
  39. $new_width = $new_size;
  40. $new_height = $new_size;
  41. $off_w = 0;
  42. $off_h = 0;
  43. }
  44. }
  45.  
  46. if (strtolower($type) == "gif") {
  47. $im_in = @imagecreatefromgif($src);
  48. }
  49. else {
  50. $im_in = @imagecreatefromjpeg($src);
  51. }
  52. $im_out = @imagecreatetruecolor($new_width, $new_height);
  53.  
  54. @imagecopyresampled($im_out, $im_in, 0, 0, $off_w, $off_h, $new_width, $new_height, $img_width, $img_height);
  55. }
  56.  
  57. else {
  58. @copy($src, $dest);
  59. }
  60.  
  61. if (strtolower($type) == "gif") {
  62. @imagegif($im_out, $dest);
  63. }
  64. else {
  65. @imagejpeg($im_out, $dest);
  66. }
  67. }
  68. ?>
Go to the top of the page
+Quote Post
Tares
post 31.10.2006, 12:26:33
Post #262





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 31.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Poszukuje skryptu Cutenews w wersji 1.4.0 Szukalem w googlach, na oficjalnej stronie, ale nie mogłem odszukać tej wersji. Proszę o pomoc. Jest mi potrzebna ta wersja poniewaz chciałbym zaktualizowac skrypt z 1.3.6 do 1.4.5 (Po drodze jest właśnie 1.4.0 i 1.4.1 - tą wersję jednak mam, brakuje mi 1.4.0)
Go to the top of the page
+Quote Post
Galhard
post 1.11.2006, 16:19:17
Post #263





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 22.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Mam pewien kłopot z CuteNews v1.4.1 a mianowicie nie mogę sięzalogować wogóle, podczas instalacji wszystko idzie bardzo dobrze przy przenoszeniu plików na serwer (yoyo.pl) też wszystko dobrze a więc dlaczego nie mogę się zalogować??
Go to the top of the page
+Quote Post
wiosna
post 7.11.2006, 19:07:39
Post #264





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 7.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak prawie każdy tutaj mam problem z cute news. Mianowicie: mam swojego bloga/stronę. Na hostingu u znajomej. Zainstalowałam cute newsa, nadałam chromody, ale mam problemy z dostosowywaniem wielkości czcionek, wielkości tabelek w których mają się wyświetlać newsy. Jak ktoś chce to może zobaczy w czym problem (http://fair.fuckdoll.net/) i mi podpowie. gg: 7184725
Go to the top of the page
+Quote Post
Damian43
post 17.11.2006, 15:29:33
Post #265





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 17.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Słuchajcie zrobiłem już na stronie katalog i wysłałem pliki.
Jak zrobić chmod 777 .

Jestem początkujący i nie wiem nawet co to jest.
Go to the top of the page
+Quote Post
Grafi
post 30.11.2006, 15:16:08
Post #266





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 30.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.
Mam następujący problem.
Na stronie www.pinfan.pl mam postawiony cutenews ale coś się popsuło jeżeli chodzi o komentarze.
Mianowicie:
http://www.pinfan.pl/index.php?subaction=s...&ucat=&
Widać ze pod koniec nie wyświetla wszystkich komentarzy.

Kod
Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408

Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408

Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408

Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408

Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408

Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408

Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408

Warning: Division by zero in /home/pinfan/public_html/cutenews/inc/functions.inc.php on line 408


W panelu admina również ich nie widać. W czym może być problem?

Pozdrawiam.

Ten post edytował Grafi 30.11.2006, 15:16:50
Go to the top of the page
+Quote Post
novak666
post 7.12.2006, 00:46:04
Post #267





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.09.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam czy możecie wstawic linka do tej spolszczonej wersji Cutenews bo link który był umieszczony kilkanaście postów wcześniej już wygasł.
Go to the top of the page
+Quote Post
Qbin2001
post 7.12.2006, 18:34:55
Post #268





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 3.09.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Polska wersja na:

http://www.cutenews.fora.pl/
Go to the top of the page
+Quote Post
Kalor
post 15.12.2006, 20:15:21
Post #269





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 15.12.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jestem w tym kompletnie zielony, ale jak mozeci mi powiedziec ja zrobic chmod 777?
Najlepiej jak by ktos mógł wkleic ten kawałek kodu co to trzeba zrobić.
Go to the top of the page
+Quote Post
Qbin2001
post 15.12.2006, 20:24:29
Post #270





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 3.09.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


CHMOD można zmienić programem do FTP np. SmartFTP.

1. Ustawiasz w programie połączenie ze swoim serwerem.
2. Zaznaczasz katalog DATA na drzewku po lewej.
3. W menu COMMANDS wybierasz Properities /CHMOD
4. Ustawiasz na 777 i zaznaczasz poniżej ptaszka przy "Apply Chanes to this folder, subfolders and files"
5. Dajesz OK i zrobione.
Go to the top of the page
+Quote Post
Kalor
post 15.12.2006, 20:39:30
Post #271





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 15.12.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A moze ktos wie dlaczego nie moge sie połączyć na laptopie z serwerem? Na normalnym komputerze sie normnalnie łącze. Mam bezprzewodowy internet iPlus i używam total commandera.
Go to the top of the page
+Quote Post
adam09046
post 16.12.2006, 21:16:56
Post #272





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 16.12.2006
Skąd: Lwówek

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie!

Mam prosbe... Czy moglby mi ktos napisac w punktach, pokolei, jak zrobic newsy podzielone na strony? Bardzo prosze, bo nie wiem a pilnie to potrzebuje!

Z gory dzieki.

adam09046
Go to the top of the page
+Quote Post
hakerek
post 28.12.2006, 20:03:25
Post #273





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 28.12.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam 2 problemy z cutenews:

1. (najwazniejszy). Gdy biore komentarze lub wiecej to mam tak:
tresc newsa
komentarze
pole do dodania newsa
to powinno byc dobrze, a ja to mam 2x 2x taka struktura...
ktos wie dlaczego?
2. W polu dodawania komentarzy emotki nie dzialaja! Najezdzam na nie to jest taka lapka, ale klikam i nic. Dodam ze w panelu jak dodaje newsy to emotki dzialaja bez zarzutow.

Z gory dzieki za pomoc dry.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
sebik14
post 31.12.2006, 11:51:14
Post #274





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 9.09.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Koledzy mam takie pytanko jak mam zrobić zeby mi napszykład tytuł newsa wyświetlało na obrazku i zeby ten obrazek sie dostosowywał do dłygosci tutułu. I treśc newsa wyswietlała sie na obrazku?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
Go to the top of the page
+Quote Post
maciek_karate
post 2.01.2007, 16:37:25
Post #275





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 2.01.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


HEYAH!
MAM takie pytanie.
Jak mogę zmienić te cuś w (functions.inc.php) wyswietla mi na stronie "...Tutaj możesz umieścić menu górne (modyfikuj w pliku functions.inc.php tego theme'a)". Jak tylko zmienię w tym czymś, to dla mnie nie wyswietla strony. Po prostu pokazuje same białe tło. Musze podmienić podstawowy plik z jportala aby znów działało. Co mogę z tym zrobić.

Mój adres strony to KLIKNIJ TUTAJ
Go to the top of the page
+Quote Post
Norbert138
post 10.01.2007, 11:53:09
Post #276





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 10.01.2007

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Polska wersja cutenews 1.4.5, w pełni spolszczone i kilka modyfikacji, wszystko opisane w środku, są też oczywiści polskie znaki

Pobierz
http://exsite.hng.pl/cutenews_145_pl_15e.zip

Ten post edytował Norbert138 10.01.2007, 12:01:28
Go to the top of the page
+Quote Post
novak666
post 11.01.2007, 14:55:47
Post #277





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.09.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie, w jaki sposób zrobic zeby pełna tresc newa pokazywała się na nowej stronie ale nie tak ze w tym miejscu gdzie jest wstawiony skrypt do shortnews tylko na zupełnie czystej nowej stronie. Przykładowo tak jak jest na victorygames.com.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
widex
post 14.01.2007, 11:47:38
Post #278





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie.

Po umieszczeniu kodu php odpowiedzialnego zawyświetlanie się mojej strony CSS strony przestaje obowiązywać, gdzie moge usunąć cały CSS CuteNewsa? Konkretniej wszystko wokół zwiększa czcionke i inne rzeczy z CSS index.php biggrin.gif

Prosze o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
grzesiek.dsk
post 21.01.2007, 12:41:28
Post #279





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 21.01.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie. Zainstalowałem już cute news wszsytko działało poprawnie ale od jakiegoś czasu nie da sie pisac komentarzy."Przykro nam ale komentarz nie może być pusty" Prosze o pomoc
  1. http://wawersb.xt.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
candy
post 22.01.2007, 18:46:47
Post #280





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 22.01.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.



chciałabym mieć archiwum newsów na stronie (jak wyżej na obrazku), przepatrzyłam poprzednie strony i dowiedziałam się, że trzeba wstawić ten kod:

  1. <?php
  2.  
  3. $number = 3; //liczba wyswietlanych newsow
  4. $category = "1,5,6" ; //numery kategorii
  5. include("cutenews/show_news.php"); //sciazka dostepu
  6.  
  7. ?>


Tylko problem w tym, że nie wiem gdzie? w pliku default.skin.php? jesli tak to w którym miejscu?
Bardzo proszę o pomoc.

Ten post edytował candy 22.01.2007, 18:48:14
Go to the top of the page
+Quote Post

17 Stron V  « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.12.2019 - 18:10