Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

12 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Nowy serwis PHP.pl, Akcję wspiera Kei.pl
nospor
post 18.07.2007, 10:28:28
Post #21





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 740
Pomógł: 5777
Dołączył: 27.12.2004




Oj, czy wy naprawde w pierwszym poście nie widzicie tej małej, bardzo małej gwiazdki a przy niej drobnym, bardzo drobnym druczkiem napisane jak to jest z tym "za darmo"?
winksmiley.jpg


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
hwao
post 18.07.2007, 10:49:03
Post #22


Developer


Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 844
Pomógł: 20
Dołączył: 25.11.2003
Skąd: Olkusz




Dobra koniec tematu 'za darmo' informacje jakie chciałem żeby się pojawiły w temacie, zostały udzielone smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 18.07.2007, 12:50:57
Post #23





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 488
Pomógł: 177
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja mam problem z zalogowaniem się do nowego serwisu,

Cytat
Logowanie na Test PHP.pl zostało zintegrowane z Forum PHP.pl, więc po prostu zaloguj się swoimi danymi z forum. Jeżeli nie masz konta na Forum PHP.pl, to możesz je założyć tutaj.


Loguje się z tymi samymi danymi co TUTAJ na forum i wysakuje mi niepoprawne hasło.


Specjalnie logowałem się jeszcze raz tutaj na forum czy na pewno podaje tam poprawne dane. Wszystko się zgadza.


Więc może problem tkwi w moim loginie i poprostu ten + jest usuwany w skrypcie logowania w test.php.pl ?
Go to the top of the page
+Quote Post
maxbog
post 18.07.2007, 18:08:27
Post #24





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 15.02.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ej, dzieją się jakieś jaja. Wysłałem pytanie, zostało zaakceptowane, ale też totalnie zmienione, zupełnie straciło początkowy sens (praktycznie nie ma związku z oryginałem, oprócz wyglądu kodu) i stało się trywialne. To jakaś moderacja? Pytania mają być trywialne? O co tu chodzi? Może to wszystko jest ustawione winksmiley.jpg?
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 18.07.2007, 18:18:04
Post #25





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


@maxbog, niektóre pytania moderujemy i przekształcamy CAŁKOWICIE ze względu na to, że ktoś przed Tobą zadał takie samo lub prawie identyczne. Chcemy, aby każde pytanie było oryginalne z niewielką różnicą. W Twoim przypadku różnica pojawiła się nie tylko w treści pytania, ale również w jego odpowiedziach, które nie są wysyłane na emaila. Może na tej podstawie oceniłeś je jako trywialne, ale nie jest ono bardziej trywialne od poprzedniego smile.gif


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
miki92
post 18.07.2007, 21:19:16
Post #26





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 88
Pomógł: 0
Dołączył: 29.04.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a co mysleliscie o moim pytaniu? przyszedl mail ze zakceptowane ale na stronie nie ma tego
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 18.07.2007, 21:22:26
Post #27





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
przyszedl mail ze zakceptowane ale na stronie nie ma tego

Na stronie są ostatnio zaakceptowane pytania przy czym akceptujemy ich masę... nie musi być "ostatnio". Datę akceptacji oznacza data dodania pytania.


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
php programmer
post 19.07.2007, 07:35:36
Post #28





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 044
Pomógł: 5
Dołączył: 8.11.2004
Skąd: trójmiasto

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Być może już to jest...
ale myśle, że jak będzie losować w teście pytania,
to żeby nie losował tych pytań, które użytkownik
sam wymyślił.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Sedziwoj
post 19.07.2007, 09:20:26
Post #29





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 793
Pomógł: 32
Dołączył: 23.11.2006
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(php programmer @ 19.07.2007, 08:35:36 ) *
Być może już to jest...
ale myśle, że jak będzie losować w teście pytania,
to żeby nie losował tych pytań, które użytkownik
sam wymyślił.

A to dlaczego? Te pytania są tak samo trudne jak i reszta, nie ważne że zna odpowiedź.

Mnie tylko zastanawia czy nie można było zrobić, poglądu dodanych przez siebie zadań.
Czy nawet wszystkich już dodanych... ale w sumie to nie, bo by się znaleźli tacy co by to wykorzystali.


--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
Go to the top of the page
+Quote Post
skowron-line
post 19.07.2007, 09:35:53
Post #30





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 340
Pomógł: 542
Dołączył: 15.01.2006
Skąd: Olsztyn/Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


akceptacja pytania przychodzi na maila a co jesli pytanie zostaje odrzucone?? tez przychodzi mail??

dodalem wczoraj pytanie ale niewiem co i jak z nim jest


--------------------
I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy.

QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam
http://www.phpbench.com/
Go to the top of the page
+Quote Post
Sedziwoj
post 19.07.2007, 09:39:59
Post #31





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 793
Pomógł: 32
Dołączył: 23.11.2006
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dlatego proponował bym widok swoich pytań i ich status, "Czeka na sprawdzenie" "Dodane" "Odrzucone"...
Skoro dodajecie z modyfikacjami to, to też powinno być zaznaczone, jak odrzucane podać jedną z przyczyn, tych najczęstszych wystarczy.


--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 19.07.2007, 13:03:30
Post #32





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
akceptacja pytania przychodzi na maila a co jesli pytanie zostaje odrzucone?? tez przychodzi mail??

Tak, przychodzi.
Cytat
dodalem wczoraj pytanie ale niewiem co i jak z nim jest

Widocznie je ominąłem, ale na pewno do niego wrócimy, bo świeci się na czerwono smile.gif
Cytat
Dlatego proponował bym widok swoich pytań i ich status, "Czeka na sprawdzenie" "Dodane" "Odrzucone"

Statusy dostajecie w mailach
Cytat
Skoro dodajecie z modyfikacjami to, to też powinno być zaznaczone, jak odrzucane podać jedną z przyczyn, tych najczęstszych wystarczy

Jak dodajemy z modyfikacjami to widzicie treść pytania, odpowiedzi nie, ale tam jest mało zmian, najczęściej poprawiamy literówki albo dodajmy jeszcze jedną podchwytliwą. Co do odrzucania. Mamy listę najczęstrzych przyczyn z możliwością customizacji powodu odrzucenia.

Pozdro smile.gif


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sedziwoj
post 19.07.2007, 16:03:18
Post #33





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 793
Pomógł: 32
Dołączył: 23.11.2006
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Athlan @ 19.07.2007, 14:03:30 ) *
Statusy dostajecie w mailach

Wiesz ale chyba łatwiej jest patrzeć na serwisie, bo by było wszystko w jednym miejscu, a nie przebijać się przez stosy mail'i
Cytat
Jak dodajemy z modyfikacjami to widzicie treść pytania, odpowiedzi nie, ale tam jest mało zmian, najczęściej poprawiamy literówki albo dodajmy jeszcze jedną podchwytliwą. Co do odrzucania. Mamy listę najczęstszych przyczyn z możliwością customizacji powodu odrzucenia.

Mimo wszystko jestem aby zrobić podgląd na stronie i tam to umieszczać, jednak wygodniej jak jest w jednym miejscu.


--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 19.07.2007, 17:39:36
Post #34





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Mimo wszystko jestem aby zrobić podgląd na stronie i tam to umieszczać, jednak wygodniej jak jest w jednym miejscu.

Ok, będzie możliwość wyświetlenia pytań ze statusami, jednakże bez możliwości edycji, nawet przed wglądem administracji.

Dlaczego protestowałem? Otóż zmieniamy niektóre odpowiedzi, przekładamy sens na "trudniejszy", ale czasem na "łatwiejszy". Znów dostane stos privów z pytaniem "A dlaczego"... moja odpowiedź jest prosta: BO TAK! Nie widzicie wszystkich pytań, więc nie macie odniesienia w stosunku do całej ich puli. Część korespondencji była oczywiście słuszna.

Ok, niebawem możecie się spodziewać nowej funkcjonalności. Muszę tylko przejść na swój komputer smile.gif

Cytat
Czy nawet wszystkich już dodanych...

Odpada


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sedziwoj
post 19.07.2007, 17:53:11
Post #35





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 793
Pomógł: 32
Dołączył: 23.11.2006
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Athlan @ 19.07.2007, 18:39:36 ) *
Ok, będzie możliwość wyświetlenia pytań ze statusami, jednakże bez możliwości edycji, nawet przed wglądem administracji.

Dla mnie że bez możliwości edycji było domyślne, chodziło tylko o wyświetlanie statusów
Cytat
Dlaczego protestowałem? Otóż zmieniamy niektóre odpowiedzi, przekładamy sens na "trudniejszy", ale czasem na "łatwiejszy". Znów dostane stos privów z pytaniem "A dlaczego"... moja odpowiedź jest prosta: BO TAK! Nie widzicie wszystkich pytań, więc nie macie odniesienia w stosunku do całej ich puli. Część korespondencji była oczywiście słuszna.

Ludzie będą pisać nie ważne co się będzie robić, oni tak już mają.
Cytat
Ok, niebawem możecie się spodziewać nowej funkcjonalności. Muszę tylko przejść na swój komputer smile.gif

Dzięki
Cytat
Odpada

Sam przecież napisałem, że bez sensu, nawet podałem argumenty czemu.
Po porostu pisałem to co myślałem, a mam tak że szukam często słabych stron tego co mówię.


--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 19.07.2007, 21:13:20
Post #36





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nowa funkcjonalność została dodana pod linkiem
http://test.php.pl/moje/
w zakładce "Podgląd moich dodanych pytań"


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sedziwoj
post 19.07.2007, 22:35:41
Post #37





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 793
Pomógł: 32
Dołączył: 23.11.2006
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Athlan @ 19.07.2007, 22:13:20 ) *
Nowa funkcjonalność została dodana pod linkiem
http://test.php.pl/moje/
w zakładce "Podgląd moich dodanych pytań"


O i jak fajnie smile.gif

Przy jednym moim pytaniu pojawił się problem, bo PHP powinien wywalić błąd a milczał... oczywiście wyświetlanie błędów było włączone... no cóż dałem inną odpowiedź niż wyświetli błąd.

Mam pytanie czy było określone w jakim środowisku mają być uruchamiane przykłady?
Chodzi mi o to aby zaznaczyć, że na najnowsze... no chyba że nie musi.


--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 19.07.2007, 23:38:10
Post #38





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Mam pytanie czy było określone w jakim środowisku mają być uruchamiane przykłady?
Chodzi mi o to aby zaznaczyć, że na najnowsze... no chyba że nie musi.

Hah... właśnie tu jest haczyk winksmiley.jpg Niektóre pytania mają odpowiedź "zależy od wersji php" albo systemu operacyjnego smile.gif


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sedziwoj
post 20.07.2007, 07:05:35
Post #39





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 793
Pomógł: 32
Dołączył: 23.11.2006
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Athlan @ 20.07.2007, 00:38:10 ) *
Hah... właśnie tu jest haczyk winksmiley.jpg Niektóre pytania mają odpowiedź "zależy od wersji php" albo systemu operacyjnego smile.gif


Nie pomyślałem o takich biggrin.gif
Ja jeszcze coś z obiektowości dodam... ale muszę najpierw wymyślić jakieś ciekawe.


--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zimon
post 20.07.2007, 08:35:05
Post #40





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 7.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Aby rozpocząć rozwiązywanie testu, musisz być zalogowany! Możesz to zrobić używając formularza po prawej stronie, login i hasło jest takie samo jak na forum i w całym wortalu php.pl. Jeżeli nie masz konta, możesz je założyć, możliwe jest również szybkie przypomnienie hasła.

taki komunikat mi się wyświetla mimo iż na forum i w wortalu jesem zalogowany
A korzystanie z formularza logującego na test.php.pl nie przynośi żadnego skutku
Go to the top of the page
+Quote Post

12 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.10.2019 - 07:43