Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [angularjs] minimalizacja kodu angulara z gulp-uglify
tzm
post 22.04.2015, 13:52:20
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 675
Pomógł: 58
Dołączył: 17.12.2013

Ostrzeżenie: (10%)
X----


taki temat.. od jakiegos czasu dosc mocno zaczalem sobie automatyzowac prace z gulpem i masa jego udogodnien, dzis mi padlo pisanie pierwszej po dluzszej przerwie aplikacji w angularze i trafilem na problem ktory objawial sie zmiana zmiennej globalej $scope, na ' t ', przez co wszystkie prowajdery krzyczaly ze nie wiedza o co chodzi a google za bardzo pomoc nie mogl. spotkaliscie sie z jakas bezpieczna biblioteka do gulpa ktora nie rusza kodu angulara albo zwyczajnie potrafi rozpoznac co jest systemowe a co nie? troche to pieprzy koncepcje minimalizowania kodu jesli 80% aplikacji jakie tworze stoi angularem a wiadomo ze to dosc pomocny zabieg dla seo. sugestie za piwo?
Go to the top of the page
+Quote Post
markuz
post 22.04.2015, 14:16:10
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 240
Pomógł: 278
Dołączył: 11.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. function PhoneListCtrl($scope, $http) {...}
  2. phonecatApp.controller('PhoneListCtrl', ['$scope', '$http', PhoneListCtrl]);
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext


Źródło: https://docs.angularjs.org/tutorial/step_05

Stringów Ci nie zmodyfikuje.

Ten post edytował markuz 22.04.2015, 14:16:31


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
tzm
post 22.04.2015, 14:29:20
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 675
Pomógł: 58
Dołączył: 17.12.2013

Ostrzeżenie: (10%)
X----


  1. app.controller('categoryController', function($scope, $http){
  2.  
  3. $scope.productList = {};
  4. });


wyplulo mi cos takiego:

  1. app.controller('categoryController', function(t,c){t.productList={};});


tylko ze angular nie zna zmiennej globalnej t.

kumasz juz?
Go to the top of the page
+Quote Post
markuz
post 22.04.2015, 14:46:20
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 240
Pomógł: 278
Dołączył: 11.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak. Dlatego musisz zrobić tak jak Ci napisałem:

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var categoryController = function($scope, $http) {};
  2. app.controller('categoryController', ['$scope', '$http', categoryController]);
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext


Wtedy Angular wie nawet jak zmienisz $scope na costam, że pierwszy parametr to $scope a drugi to $http bez względu na nazwę argumentu.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Dejmien_85
post 22.04.2015, 17:35:39
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 251
Pomógł: 23
Dołączył: 23.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(tzm @ 22.04.2015, 15:29:20 ) *
kumasz juz?


Kolego, niestety Ty tutaj nie kumasz podstaw Angulara, musisz przekazać do kontrolera (jako drugi argument) tablicę, z czego pierwsze argumenty to stringi ze znanymi dla angulara zmiennymi, a ostatnim argumentem musi być funkcja, która przyjmuje te argumenty, przykład poniżej:

  1. app.controller('categoryController', ['$scope', '$http', function ($scope, $http) {
  2. $scope.productList = {};
  3. }]);


W ten sposób rozwiążesz swój problem.

Ten post edytował Dejmien_85 22.04.2015, 17:57:48
Go to the top of the page
+Quote Post
tzm
post 22.04.2015, 19:00:19
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 675
Pomógł: 58
Dołączył: 17.12.2013

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Cytat(Dejmien_85 @ 22.04.2015, 18:35:39 ) *
Kolego, niestety Ty tutaj nie kumasz podstaw Angulara, musisz przekazać do kontrolera (jako drugi argument) tablicę, z czego pierwsze argumenty to stringi ze znanymi dla angulara zmiennymi, a ostatnim argumentem musi być funkcja, która przyjmuje te argumenty, przykład poniżej:

  1. app.controller('categoryController', ['$scope', '$http', function ($scope, $http) {
  2. $scope.productList = {};
  3. }]);


W ten sposób rozwiążesz swój problem.


Ty ... faktycznie. Nie wiem czemu mi to umnkelo, nawet w starych aplikacjach tak pisalem a tu mi ucieklo biggrin.gif

Sory, bledy byly tak nie jasne jak to w angularze ze ciezko bylo dojsc do tego.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dejmien_85
post 22.04.2015, 21:13:40
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 251
Pomógł: 23
Dołączył: 23.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(tzm @ 22.04.2015, 20:00:19 ) *
Ty ... faktycznie. Nie wiem czemu mi to umnkelo, nawet w starych aplikacjach tak pisalem a tu mi ucieklo biggrin.gif

Sory, bledy byly tak nie jasne jak to w angularze ze ciezko bylo dojsc do tego.


Spoko, takie przeoczenia się zdarzają. Aby tego uniknąć trzeba upewnić się, że nie przelatuje się przez pierwsze strony poradników, czy książek; łatwo bowiem przeskoczyć do rzeczy zaawansowanych, nie rozumiejąc do końca podstaw - I've been there, too!. ; )
Go to the top of the page
+Quote Post
tzm
post 23.04.2015, 07:02:40
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 675
Pomógł: 58
Dołączył: 17.12.2013

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Widzisz... i w tym rzecz prawdopodobnie bo ostatnio wziąłem do łap książkę żeby sobie teorie przypomnieć i minąłem początku z myślą że i tak tam pewnie nic nie ma dla mnie. A jednak jest opcja że było wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.09.2019 - 21:39