Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript]Szukanie obiektu z największym property
goartur
post 13.01.2016, 08:50:00
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 233
Pomógł: 27
Dołączył: 19.10.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam array z obiektami musze znaleźć obiekt z najwyższą property 'luckyNumber' tablica wygląda tak:

  1. [{userID: 'dosjfjcj39wk', luckyNumber: '114'},
  2. {userID: 'djfkei4ofirf', luckyNumber:'420'}
  3. ]
  4.  


W tym wypadku powinno mi wyznaczyć drugiego użytkownika który ma liczbę 420

Jakieś pomysły?
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 13.01.2016, 09:02:33
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 821
Pomógł: 1375
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Iterować po wszystkich i przypisywać sobie do zmiennej
Go to the top of the page
+Quote Post
rocktech.pl
post 13.01.2016, 09:02:36
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 587
Pomógł: 131
Dołączył: 8.02.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hej.

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. list.sort(function(a,b) {return (parseInt(a.luckyNumber) > parseInt(b.luckyNumber)) ? -1 : 1});
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext


Ten post edytował rocktech.pl 13.01.2016, 09:03:19


--------------------
Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore

I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim


Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek
Go to the top of the page
+Quote Post
goartur
post 13.01.2016, 10:28:22
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 233
Pomógł: 27
Dołączył: 19.10.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(rocktech.pl @ 13.01.2016, 09:02:36 ) *
Hej.

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. list.sort(function(a,b) {return (parseInt(a.luckyNumber) > parseInt(b.luckyNumber)) ? -1 : 1});
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext



Ciekawe rozwiazanie smile.gif!

Mozesz mi powiedziec w jaki sposob z tego pobrac UserID z tego?
Go to the top of the page
+Quote Post
rocktech.pl
post 13.01.2016, 10:39:48
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 587
Pomógł: 131
Dołączył: 8.02.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. list.sort(function(a,B) {return (parseInt(a.luckyNumber) > parseInt(b.luckyNumber)) ? -1 : 1}).pop().userId;
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext


Ten post edytował rocktech.pl 13.01.2016, 10:40:14


--------------------
Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore

I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim


Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek
Go to the top of the page
+Quote Post
goartur
post 13.01.2016, 11:11:24
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 233
Pomógł: 27
Dołączył: 19.10.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzieki, problem byl z > zmienilem na < i jest ok.


Niestety nie dziala to do konca.

to co otrzymuje:



Zle ID bo najnizsze



Ten post edytował goartur 13.01.2016, 11:19:28
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.12.2019 - 13:17