Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> IIS 6 nie załącza plików CSS
ssylwester
post 14.03.2011, 12:38:57
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 27
Pomógł: 2
Dołączył: 18.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy ktoś wie jaka może być przyczyna tego, że po przeniesieniu strony z Apache na IIS strona wyświetla się ale bez stylów. Cały układ jest rozwalony. Mam to postawiona na IIS6 (Windows Serwer 2003) i PHP 5.3.1.
Go to the top of the page
+Quote Post
batman
post 14.03.2011, 19:17:33
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 908
Pomógł: 267
Dołączył: 11.08.2005
Skąd: 127.0.0.1




Ścieżki do plików CSS są względne/bezwzględne* i po przeniesieniu na inny serwer, strona nie może do nich się dostać. Podaj linka do strony, będzie łatwiej stwierdzić co jest nie tak.

* - niepotrzebne skreślić


--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
--------------------
blog
Kuchnia Kopytka
www.wykangurzeni.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
ssylwester
post 15.03.2011, 12:00:51
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 27
Pomógł: 2
Dołączył: 18.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ścieżki do plików css są względne. Strona testowo została przeniesiona na IIS z Apacha. Niestety z linkiem do strony nie da rady bo wszystko stoi w sieci Intranetowej bez dostępu na zewnątrz. Jak odpalam stronę na IIS wszystkie style są wyłączone.
Go to the top of the page
+Quote Post
batman
post 15.03.2011, 12:17:45
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 908
Pomógł: 267
Dołączył: 11.08.2005
Skąd: 127.0.0.1




Po przeniesieniu na IIS document root został ustawiony tak samo jak w przypadku Apache? Jeśli nie, to stąd problem ze stylami.


--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
--------------------
blog
Kuchnia Kopytka
www.wykangurzeni.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
ssylwester
post 17.03.2011, 13:48:46
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 27
Pomógł: 2
Dołączył: 18.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A dlaczego powinienem ustawić document root identycznie jak na Apache. Mam ścieżki typu
  1. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" media="screen"/>

W IIS mam ustawioną lokalizację plików na C:\inetpub\wwwroot\portal
Apache miałem zupełnie na innym dysku w ścieżce E:\Apache\htdocs\portal
Chyba że źle myślę
Go to the top of the page
+Quote Post
batman
post 17.03.2011, 13:55:43
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 908
Pomógł: 267
Dołączył: 11.08.2005
Skąd: 127.0.0.1




Źle myślisz. Document root oznacza, że od tego katalogu serwer zaczyna "przeszukiwać" katalogi w poszukiwaniu żądanego zasobu. Jeśli zmieniłeś strukturę katalogów lub inaczej ustawiłeś dokument root, wówczas może pojawić się opisany problem.
Ale w Twoim przypadku problemem może być nie document root, a domena. Pod jaką domeną strona działała na Apache i jaką domenę ustawiłeś na IIS?


--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
--------------------
blog
Kuchnia Kopytka
www.wykangurzeni.pl
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.09.2019 - 00:29