Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

12 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [klasa] Zaawansowany parser bbcode (php5), advanced bbcode parser
lysiu
post 23.09.2009, 10:34:20
Post #41





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 36
Pomógł: 0
Dołączył: 22.09.2009
Skąd: śląsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no i na przykład do img nie dodajesz alt i nie zamykasz znacznika /> to się też nie waliduje w strict

tak myślę, że przydała by się możliwość wyłączenia niektóych znaczników (bo teraz to nie wiem gdzie to zedytować?) i zamieniania nieznanych znaczników na '' (puste). np jak ktoś wpisze [ble]cos[/ble] -> cos (bez [])

Ten post edytował lysiu 23.09.2009, 12:02:13


--------------------
moje wypociny
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 1.10.2009, 09:34:26
Post #42





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




Cytat(lysiu @ 23.09.2009, 01:10:14 ) *
prawidłowo: (bbcode/filter/youtube.php)

Zapomniałeś o części dość ważnych parametrów. Wrzucam tak jak każą.


Cytat(lysiu @ 23.09.2009, 11:34:20 ) *
no i na przykład do img nie dodajesz alt i nie zamykasz znacznika /> to się też nie waliduje w strict

Zaraz wrzucam nowa wersje to bedzie poprawione

Cytat
tak myślę, że przydała by się możliwość wyłączenia niektóych znaczników (bo teraz to nie wiem gdzie to zedytować?) i zamieniania nieznanych znaczników na '' (puste). np jak ktoś wpisze [ble]cos[/ble] -> cos (bez [])

A pomyślaleś co będzie jak ktos bedzie chcial wpisac tekst, ktory jest miedzy nawiasami? np "Byłem u lekarz [tego na Przytockiej]"
Ale oczywiscie mozna to zrobic. W nowej wersji linia 686
  1. if($tagInfo === null)
  2. {
  3. // to nie jest tag bbcode (prawdopodobnie zwykly tekst)
  4. $node['text']=$text;
  5. $node['type']=self::NODE_TYPE_TEXT;
  6. return $node;
  7. }


zamieniasz na
  1. if($tagInfo === null)
  2. {
  3. $node['text'] = '';
  4. $node['type'] = self::NODE_TYPE_TEXT;
  5. return $node;
  6. }


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Spawnm
post 2.10.2009, 10:19:08
Post #43





Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 069
Pomógł: 497
Dołączył: 11.05.2007
Skąd: Warszawa




UPDATE PARSERA.
Wszystkie nowinki w pierwszym poście. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=115269
Go to the top of the page
+Quote Post
c3zi
post 8.10.2009, 11:49:17
Post #44





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 266
Pomógł: 20
Dołączył: 15.11.2006
Skąd: Koszalin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wszystko fajnie wygląda. Brakuje tylko integracji z Kohaną ;-)


--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 8.10.2009, 11:58:03
Post #45





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




A co za problem zintegrować to samemu? A dlaczego phpmailer nie jest zintegrowany z kohana, albo z ZF? Integrujcie sobie gdzie chcecie.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
c3zi
post 8.10.2009, 20:08:38
Post #46





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 266
Pomógł: 20
Dołączył: 15.11.2006
Skąd: Koszalin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Swift jest zintegrowany w kohana.
Z tą integracją żartowałem. Fajnie napisana biblioteka smile.gif



Implementował ktoś Geshi dla [code] ? Coś u mnie nie interpretuje tego jak powinien. Wychodzi kod potraktowany jakby htmlspecialchars. htmlspecialchars_decode nic nie pomaga ...

hmm.. Jeśli formatuje kod np. java jest ok. Jeśli zaś formatuje kod jako php oraz posiada znaczniki <?php ... ?> nie interpretuje tego dobrze, nie wyświetla nawet textarea geshi. Natomiast kod php bez znaczników <?php, ?> wyświetla okno textarea geshi, z tym że nie interpretuje kodu.


--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 8.10.2009, 20:14:07
Post #47





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




Pokaż jak zaimplementowałeś geshi.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
c3zi
post 22.10.2009, 13:46:49
Post #48





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 266
Pomógł: 20
Dołączył: 15.11.2006
Skąd: Koszalin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam dwa pytania.
1. Jest jakaś opcja dostarczenia do tego parsera listy dozwolonych tagów?
2. Jeśli istnieje taka lista to jak do pozostałych tagów dodawać spację np. użytkownik poda <nowy_tag>, chcę uzyskać < nowy_tag.
Chodzi o to, aby nie traktował błędnego tagu jako kod html.


--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 22.10.2009, 20:24:30
Post #49





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




1) A readme.html czytał?
2) Opcje leave_* opisane w manualu, dokumentacja BbCodeSettings również się kłania.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
karol98
post 23.10.2009, 18:03:13
Post #50





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 12.10.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


przyda się smile.gif
użyję w swoim skrypcie
Go to the top of the page
+Quote Post
c3zi
post 24.10.2009, 20:11:21
Post #51





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 266
Pomógł: 20
Dołączył: 15.11.2006
Skąd: Koszalin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jeszcze jedno pytanie. Da się zrobić odwrotną konwersję, czyli html->bbcode ?


--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 24.10.2009, 23:40:21
Post #52





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




Tak da się tworząc filtry odwrotne. Aczkolwiek takiej możliwości jeszcze nie udostępniłem.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Zdunek
post 26.10.2009, 12:28:53
Post #53





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 57
Pomógł: 2
Dołączył: 29.08.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


nie wiem czy to tylko u mnie, czy znalazłem buga
jeśli w parsowanym kodzie jest link powiedzmy http://www.wp.pl/cos to przestaje działać dodawanie <br/> w znakach nowej linii biggrin.gif
więc pytanie, co jest nie tak, bądź jak zdebugować to.

PS: Mam klasę zintegrowaną z Kohaną, sam do końca nie wiem czy poprawnie
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 27.10.2009, 21:53:43
Post #54





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




@Zdunek Poprawiłem błąd, Dzięki za info smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Zdunek
post 29.10.2009, 23:12:26
Post #55





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 57
Pomógł: 2
Dołączył: 29.08.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(wookieb @ 27.10.2009, 22:53:43 ) *
@Zdunek Poprawiłem błąd, Dzięki za info smile.gif

no i znowu będę musiał integrować z Kohaną tongue.gif
Jeśli możesz powiedzieć jakie linijki są do zmiany, będę bardzo wdzięczny
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 29.10.2009, 23:17:35
Post #56





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




Linia 1233


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Zdunek
post 5.11.2009, 21:50:44
Post #57





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 57
Pomógł: 2
Dołączył: 29.08.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(wookieb @ 29.10.2009, 23:17:35 ) *
Linia 1233

dzięki

znalazłem już następny błąd
link na przykładzie
http://www.1980-games.com/us/old-games/nin...3;/big-game.php
po !/ przestaje być linkiem

Edit:
przy autolinkowaniu nie działają także linki typu
http://www.radareklamy.org/uchwala,163.html
ucina przy przecinku

Ten post edytował Zdunek 5.11.2009, 21:51:13
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 5.11.2009, 23:21:38
Post #58





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




Wielkie dzięki smile.gif
Przyznam, że wyrażenie skądś kopiowałem i przyznam, że nie ma to jednak jak zrobić coś samemu smile.gif

Poprawki:
Url.php (98)
DataValidator.class.php (141)

Oczywiście + za doraźną pomoc smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Zdunek
post 7.11.2009, 14:51:37
Post #59





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 57
Pomógł: 2
Dołączył: 29.08.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(wookieb @ 5.11.2009, 23:21:38 ) *
Wielkie dzięki smile.gif
Przyznam, że wyrażenie skądś kopiowałem i przyznam, że nie ma to jednak jak zrobić coś samemu smile.gif
Oczywiście + za doraźną pomoc smile.gif

To ja dziękuję za parser winksmiley.jpg

mam jeszcze pytanko, jak zrobić by zajawka była bez znaczników bb ale by ten kod nie miał także htmla, tz. był tylko bez bbcode ?

Edit:
chyba jednak ciągle jest błąd
http://www.radareklamy.org/uchwala,163.html + tekst
wywala takie coś
";/null"

biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 7.11.2009, 15:05:56
Post #60





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




Przetestowałem link i jest ok. Proszę upewnij się czy na pewno masz poprawną wersję. Chodzi tylko o wyrażenia regularne więc mogło ci sie coś pomotać, albo coś nadpisałeś smile.gif

Cytat
mam jeszcze pytanko, jak zrobić by zajawka była bez znaczników bb ale by ten kod nie miał także htmla, tz. był tylko bez bbcode ?

Chodzi ci o sam czysty tekst? Jeżeli tak to aktualnie nie brałem takiej opcje pod uwagę (a może faktycznie się przydać). Aczkolwiek możesz to uczynić trochę okrężną drogą. Pobrać zajawkę i wywalić z niej html, pomyślę nad tym.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

12 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.08.2018 - 21:00