Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Formatowanie kodu w linii
SmokAnalog
post 7.02.2018, 14:05:58
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 464
Pomógł: 235
Dołączył: 3.07.2012
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć,

czy na tym forum jest jakaś możliwość formatowania kodu w jednej linii? Chyba nie ma, a bardzo by się przydała.

Często podaje się fragmencik kodu jako część zdania i nigdy nie wiem jak to sformatować. Zwykle robię pogrubiony. Na przykład:

Zamień $czekolady[3] na end($czekolady), a za echo 'Lubię lody'; daj var_dump($sernik);. W bloku kodu staje się to upierdliwe, a w linii (chyba) nie ma jak sformatować.

Ten post edytował SmokAnalog 7.02.2018, 14:06:19
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 7.02.2018, 14:23:58
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 195
Pomógł: 5665
Dołączył: 27.12.2004




Ano nie ma.


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.09.2018 - 18:45