Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [CMS]Mambo Open Source
scanner
post 22.03.2004, 00:58:50
Post #1





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Mambo Open Source"


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
paszczak
post 4.04.2004, 22:14:36
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 11.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Czy hest możliwość wyłaczania oceniania wybranych artykułów tak żeby niektóre można było oceniać a niektóre nie biggrin.gif
Pozdrowienia
Go to the top of the page
+Quote Post
K_ain
post 8.04.2004, 20:49:43
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2004
Skąd: Zinbdabulb

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jest moze jakis tutorial jak zrobic skórke do mambo??


--------------------
You don`t care about how i feel, i don`t feel it anymore... | System of a down Toxicity |
Go to the top of the page
+Quote Post
basf
post 12.04.2004, 20:40:32
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 46
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Witam
Czy hest możliwość wyłaczania oceniania wybranych artykułów tak żeby niektóre można było oceniać a niektóre nie biggrin.gif  
Pozdrowienia


Nie.
Albo wylaczasz ocenianie dla wszystkich albo wcale sad.gif
To troche upierdliwe, ale co zrobic.

basf
Go to the top of the page
+Quote Post
paszczak
post 16.04.2004, 10:15:09
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 11.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
jest moze jakis tutorial jak zrobic skórke do mambo??


http://mamboforums.com/viewtopic.php?t=320
sprawdz tu jest poruszony ten temat i link do manuala
Go to the top of the page
+Quote Post
paveuek
post 21.04.2004, 16:51:53
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2004
Skąd: lubuskie

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Poszukuje dobrych artykulow o MOS, interesują mnie możliwości tego systemu, a najlepiej szczegółowe porównanie z php-nuke. Może jest gdzies na sieci takie porownanie?

[przydalo by sie takie porownanie wielu systemów portalowych, ułatwilo by to wybor, optymalnego CMSa do potrzeb]
Go to the top of the page
+Quote Post
paszczak
post 22.04.2004, 23:26:26
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 11.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Poszukuje dobrych artykulow o MOS, interesują mnie możliwości tego systemu, a najlepiej szczegółowe porównanie z php-nuke. Może jest gdzies na sieci takie porownanie?  

[przydalo by sie takie porownanie wielu systemów portalowych, ułatwilo by to wybor, optymalnego CMSa do potrzeb]

www.polhost.net
http://www.cms.riklaunim.ekonto.net
Go to the top of the page
+Quote Post
labartez2
post 13.05.2004, 07:42:00
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 12.05.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Fatal error: main(): Failed opening required '/classes/database.php' (include_path='.:/data/apache/php/mmp_lib') in /data/members/free/tripod/uk/l/a/b/labartez2/htdocs/classes/mambo.php on line 30



Hey dostaje taki bład przy próbie odpalenia serwisu. Konto na lycosie baza aktywowana, jestem pewny ze przy instalacji dobrze podalem dane bazy. Ps. Jesli przy instalacji podawalem zle dane w patch albo adresie strona sie wyswietla tylko bez grafik bo zla sciezka dostepu. Teraz jak jest ok to pokazuje mi sie taki blad. Prosze pomozcie
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 13.05.2004, 07:49:19
Post #9





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




Brak pliku lub brak dostepu do pliku '/classes/database.php'


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
labartez2
post 13.05.2004, 07:52:57
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 12.05.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


plik jest dostep ustawilem na 775.
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 13.05.2004, 08:32:51
Post #11





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




masz coś skopane ze ścieżakmi dostepu, bo plik
/data/members/free/tripod/uk/l/a/b/labartez2/htdocs/classes/mambo.php
nie moze się dostać do
/data/members/free/tripod/uk/l/a/b/labartez2/htdocs/classes/database.php

Sprawdź configi (jeśli się tam gdzieś podaje ścieżki).

U na przyszosć, nie pisz posta pod postem, bo łamiesz w ten sposób regulamin.


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
The_Destiny
post 21.06.2004, 10:33:21
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 2.05.2004
Skąd: Ruda Śląska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Serwus exclamation.gif!

Problem w mambo wersja 4.5

Instalacja bez klopotu , jezeli chce sie zalogowac jako user kozystajac z Internet E za kazdym razem wracam na strone logowania (glowna strona) I tak w kolo macieju.... Na mozilla wsio dziala jak burza sad.gif Prosze o pomoc i pozdrawiam smile.gif


--------------------
Z powazaniem

The_Destiny
Go to the top of the page
+Quote Post
Saladin
post 29.08.2004, 21:38:11
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 18
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam olbrzymią prośbę. Mianowicie nie radze sobie ze wstawianiem linków w mambo. Już tłumacze o co chodzi. Chciałbym żeby z jednej kategori link prowadzil do drugiej. Wiec edytuje kategorie, w okienku do wpisywania tesktu naciskam przycisk od dodawania linków i... tu sie konczy moja wiedza. Potrafilbym wskazac adres jakiejs strony, ale nie wiem co tam wpisac by przenioslo mnie do kategori np. "gry". Prosze pomóżcie!
I mam jeszcze jeden problem. Stworzylem domene dla mojej strony, ale jak ja przez nia laduje wyskakuja mi błędy. Jak włanczam ją z głownego serwera wszystko działa ok. Sprawdźcie prosze o co chodzi adresy mojej strony:http://members.lycos.co.uk/fantasyeden/Mambo/ i www.fantasyeden.glt.pl

Ten post edytował Saladin 31.08.2004, 10:57:35
Go to the top of the page
+Quote Post
kamiennikl
post 11.11.2004, 12:11:40
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 28.08.2004
Skąd: Miłosław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A ja mam pytanie: jak spolszczyć Panel Administratora questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Bakus
post 11.11.2004, 19:27:36
Post #15


Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 908
Pomógł: 0
Dołączył: 12.08.2003
Skąd: /var/www/wroclaw.php

Ostrzeżenie: (0%)
-----


http://mambopl.net/index.php?option=com_do...ed&ascdesc=DESC
Tylko musisz sie zarejestrować w serwisie...


--------------------
Powrót do przeszłości :)
Go to the top of the page
+Quote Post
flonzo
post 29.01.2006, 16:08:59
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 29.01.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam problem tego typu, że z poziomu zarejestrowanego użytkownika nie moge proponować newsów. Dosyć dziwna sprawa. Proglem polega na tym, że nawet jeśli użytkownika robie publisherem to i tak nie wyda. Chodzio to, że nie można wybrać kategorii, chociaż mam ich troche stworzonych...
Zamieszczam screena. Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
trucksweb
post 29.01.2006, 21:43:27
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 199
Pomógł: 31
Dołączył: 22.03.2004
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


musisz kazdej kategorii nadac pozwolenie na to zeby uzytkownik mogl przesylac do niej newy.


--------------------
Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki?
- 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.10.2019 - 09:32