Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Ajax problem z response
dublinka
post 30.07.2019, 12:59:56
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 345
Pomógł: 43
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Posiadam plik z wywolaniem response po konkretnym zdarzeniu.
Problem wystepuje kiedy w url podaje plik z parametrami (to jest ten sam plik gdzie znajduje sie wywolanie) Jesli zmienie na inny plik response dziala.
Ktos nakieruje?

----------------------

edit


brak reakcji. Ok.
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 30.07.2019, 14:38:00
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 855
Pomógł: 5801
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
brak reakcji. Ok.
Problem opisany tak, ze czort wie o co chodzi i co robisz. Nie ok.

Cytat
) Jesli zmienie na inny plik response dziala.
Czyli w tym samym pliku co masz glowny response, cos namotales z warunkami i tyle. A jesli nie dales warunkow tylko walisz wszystko na zywca to tym bardziej nie ma co sie dziwic ze nie dziala skoro response masz taki sam niezaleznie czy to ajax czy glowna strona. No ale na podstawie info i "kodu" co podales to juz wchodzimy we wrozenie z fusow tongue.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 1.08.2019, 07:59:22
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 345
Pomógł: 43
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To moze inaczej.
Przykladowo jest strona index.php i gdziestam w pliku mam zagniezdzony .js
Plik zbudowany jest na instrukcji Switch().
Plik js zawiera url: index.php?krok=4 i w kroku 4 (case 4) jest warunek dla response czyli jskis if i echo jak ok. Problem w tym ze nie chce dzialac w tski sposob. Natomiast jak ten warunek przeniose do innego pliku gdzie nie wywolije parametrow a w .js url wyglada tak:
Url: cos.php
To response dziala.
Teraz nie mam dostepu do tego ale jak cos to wrzuce przyklad
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 1.08.2019, 10:44:11
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 855
Pomógł: 5801
Dołączył: 27.12.2004




Tyle to ja sie domyslilem i napisalem ci czemu nie dziala. Wiecej bez kodu ci nie powiem



edit: a jak juz bedziesz podsylac kod, to rowniez przeslij co zwraca ci konsola przegladarki gdy robisz te AJAXy


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 1.08.2019, 12:53:19
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 345
Pomógł: 43
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(dublinka @ 30.07.2019, 12:59:56 ) *
Posiadam plik z wywolaniem response po konkretnym zdarzeniu.
Problem wystepuje kiedy w url podaje plik z parametrami (to jest ten sam plik gdzie znajduje sie wywolanie) Jesli zmienie na inny plik response dziala.
Ktos nakieruje?

----------------------

edit


brak reakcji. Ok.



Cytat(nospor @ 1.08.2019, 10:44:11 ) *
Tyle to ja sie domyslilem i napisalem ci czemu nie dziala. Wiecej bez kodu ci nie powiem



edit: a jak juz bedziesz podsylac kod, to rowniez przeslij co zwraca ci konsola przegladarki gdy robisz te AJAXy

EDIT smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 1.08.2019, 13:28:35
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 855
Pomógł: 5801
Dołączył: 27.12.2004




@dublinka jak to mowia: piles, nie postoj


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6.12.2019 - 21:04