Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Jak skasować cookie?
poczatkujaca12
post 18.08.2021, 20:53:54
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 92
Pomógł: 0
Dołączył: 24.06.2010
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Próbuję się wylogować z aplikacji:
  1. setcookie('login', '', time() - 3600);

i lipa - nie usuwa mi ciasteczka z przeglądarki...
jak można inaczej pozbyć się ciasteczka?
lub zmienić jego nazwę, bo nie zmienia ani wartości, ani czasu trwania ciasteczka sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 18.08.2021, 21:55:14
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 578
Pomógł: 63
Dołączył: 22.02.2008
Skąd: Dublin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


https://stackoverflow.com/questions/686155/remove-a-cookie


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
poczatkujaca12
post 18.08.2021, 22:50:24
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 92
Pomógł: 0
Dołączył: 24.06.2010
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Fuck - jak nie urok to...
wylogowało - fajnie, ale teraz z jakiegoś powodu nie chce mi zrobić ciasteczka - jak się wylogowałam (wcześniej jak w przeglądarce kasowałam i ponownie się logowałam tworzyło ciasteczka)
i to działało - a teraz nie chce działać - nie tworzy ciasteczka

a tworzę je chyba poprawnie:
Kod
  setcookie("login", $data['email'], time()+3600, "/");


Ten post edytował poczatkujaca12 19.08.2021, 00:15:55
Go to the top of the page
+Quote Post
sadistic_son
post 1.09.2021, 13:53:06
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 256
Pomógł: 245
Dołączył: 1.07.2009
Skąd: Bydgoszcz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A nie masz przypadkiem warunku wylogowania spełnionego ciągle? Sprawdź czy przypadkiem nie jest tak, że Ci tworzy ciastko, po czym od razu wylogowuje (przez błędny warunek) i usuwa ciastko. Najprościej sprawdzisz to dając jakieś echo 'wylogowano' zaraz po funkcji wylogowującej.


--------------------
Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami...

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-
Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc!
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-
Go to the top of the page
+Quote Post
gornik
post 6.09.2021, 13:49:11
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 54
Pomógł: 9
Dołączył: 28.04.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak jeszcze od siebie z całkiem innej beczki, logowanie usera na podstawie ciastka zawierającym email nie wygląda zbyt dobrze, jeżeli to Twój jedyny parametr od którego zależy dostęp do danych użytkownika to z łatwością można przelogować na dowolną osobę znając jego adres e-mail.


--------------------
Zwiedzam świat i koduje.
Ubrania podróżnicze | Blog podróżniczy
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3.12.2021 - 14:47