Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [Gadżety]BBClone - A PHP Web Counter
Sh4dow
post 18.04.2004, 13:21:41
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "BBClone - A php Web Counter"


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
jacek76
post 26.05.2004, 17:51:50
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 26.05.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zainstalowalem bbcone. Bardzo dobra i rozbudowana statystyka.
Mam jednak klopot z konfiguracja. Nie wiele wiem o php, wiec szukam pomocy i moze ktos moglby mi prosto wytlumaczyc jak ja poprawnie zainstalowac. Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos kto juz ma z bbclone doswiadczenie. Czytalem na stronie instrukcje instalacji jednak ciagle nie chce mi to dzialac.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 27.05.2004, 07:15:18
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy wyskakuja ci jakies błędy ?

wedlug instrukcji nalezy przegrac staytstyki do katalogu w glownym katalogu strony, a pliku indexowym nalezy dopisac cos takiego

[php:1:80100211b8]<?php
define("_BBC_PAGE_NAME", "Test"); //Nazwa strony
define("_BBCLONE_DIR", "bbclone/"); //nazwa katalogu
define("COUNTER", _BBCLONE_DIR."mark_page.php"); //bez zmian
if (is_readable(COUNTER)) include_once(COUNTER); //bez zmian
?>
[/php:1:80100211b8]

Jesli nie wyswietla zdnych bladow powinien dzialac. Jak bede mial dostep do jakiegos serverka to przetestuje skrypt.


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
jacek76
post 27.05.2004, 19:58:52
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 26.05.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wszysko dzialalo jak trzeba zapomnialem tylko o uprawnieniach dla plikow w katalogu var zmienilem tez nazwy plikow z html na php i wszysko zaczelo slicznie chodzic.
Napisalem wczoraj tez maila do wlasciciela jednej strony, ktory mial je juz zainstalowane. A to odpowiedz, ktora mi pomogla.

> 1. ściągasz i rozpakowujesz źródła statystyk
> 2. edytujesz plik conf/config.php. W nim najważniejsze do ustawienia to:
> 2.1 $BBC_SHOW_CONFIG = "" <- po co wyświetlać konfigurację?
> 2.2 $BBC_LANGUAGE = "pl"; <- ludzki język winksmiley.jpg
> 2.3 inne parametry w zależności od upodobań (wszystko jest świetnie
> okomentowane)
> 3. wgrywasz statystyki na serwer www (musi obsługiwać php) np. do
> katalogu stats. Może to wyglądać mniej więcej tak:
> / <- główny katalog
> |
> |- index.php <- strona główna
> |- stats/ <- twój katalog ze statystykami
> |- img/ <- np. katalog z obrazkami
> |- linki.php <- przykładowa strona
>
> Ważne jest, by plikom w katalogu stats/var nadać takie uprawnienia, by
> serwer mógł do nich zapisywać dane. Ok, teraz zajmijmy się samymi
> stronami...
>
> 4. przykładowo, chcesz by wejście na stronę index.php było odnotowane
> przez statystyki. W tym celu musisz w dowolnym miejscu tej strony
> umieścić taki kod php:
>
> <?php
> define("_BBC_PAGE_NAME", "Strona glowna");
> define("_BBCLONE_DIR", "stats/");
> define("COUNTER", _BBCLONE_DIR."mark_page.php");
> if (is_readable(COUNTER)) include_once(COUNTER);
> ?>
>
> Wszystko pod warunkiem, że masz stronę rozlokowaną, tak jak ja
> podałem w przykładzie. W przeciwnym wypadku poprawiasz linię:
> define("_BBCLONE_DIR", "stats/");
> i podajesz właściwe położenie katalogu ze statystykami na serwerze
>
> 5. Jeśli chcesz by strona linki.php również była odnotowywana w
> statystykach, to w jej ciele również umieszczasz powyższy kod,
> zmieniasz jedynie jedną linię, na np.:
> define("_BBC_PAGE_NAME", "Moje linki");
>
> Dzięki tym operacjom, na stronie statystyk będziesz miał podawne
> ilości odwiedzin poszczególnych stron.

http://zaskor.magma-net.pl/ to jest jego strona i mam nadzieje, ze sie nie pogniewa, za tego linka. Mozna tez tam zobaczyc dzialajaca statystyke.
Go to the top of the page
+Quote Post
Patton
post 9.06.2004, 19:25:27
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 9.06.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Również zacząłem używać. Jest prawie wszystko Ok.

Ten post edytował Patton 21.06.2004, 14:54:31
Go to the top of the page
+Quote Post
fryc
post 12.11.2005, 12:53:06
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 12.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witaj otóz mam taki problem: zainstalowałem bbclone tak jak jest tutaj opisane, dodalem

<?php
define("_BBC_PAGE_NAME", "Strona glowna");
define("_BBCLONE_DIR", "stats/");
define("COUNTER", _BBCLONE_DIR."mark_page.php");
if (is_readable(COUNTER)) include_once(COUNTER);
?>

do pliku index.php, a bbclone mam w folderze stats, po wejsciu na strone index.php, nie zapusje sie to w statystykach caly czas mam je wyzerowane. Wie ktos moze dlaczeo tak jest?? pozdrawiam winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
Timolek
post 10.05.2006, 20:37:00
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 10.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,
W moim przypadku instalacja i cała reszta tu podana przebiegła pomyślnie. Problemem jest natomiast pokazywanie w "Statystyce szczegółowej" tylko jednej, ostatniej wizyty. Każda poprzednia nie jest wyświetlana - w jej miejscu prezentowana jest nowa. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Dzięki za podpowiedzi.

Tomek
Go to the top of the page
+Quote Post
slim
post 11.05.2006, 22:34:10
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 11.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Timolek @ 2006-05-10 20:37:00)
Witam,
W moim przypadku instalacja i cała reszta tu podana przebiegła pomyślnie. Problemem jest natomiast pokazywanie w "Statystyce szczegółowej" tylko jednej, ostatniej wizyty. Każda poprzednia nie jest wyświetlana - w jej miejscu prezentowana jest nowa. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Dzięki za podpowiedzi.

Tomek

Witam:)
Aż do dzisiaj miałem podobny problem. Właśnie go rozwiązałem. W pliku konfiguracyjnym config.php brakowało wpisów dotyczących
$BBC_MAXHOST i $BBC_MAXKEY. Mogą być następujące:
$BBC_MAXHOST = 10;
$BBC_MAXKEY = 10;
Wartosci są oczywiście przykładowe. Tak więc dopisałem te dwie linijki i pomogło. Poniżej cytat z oryginalnego faqs.txt :


My detailed stats only have one entry that gets constantly overwritten
----------------------------------------------------------------------
You set one of the following options to "0" or "":
$BBC_MAXHOST, $BBC_MAXKEY, $BBC_MAXORIGIN, $BBC_MAXPAGE, $BBC_MAXVISIBLE.
By the time you've set it like this, BBClone assumes you want to reset one of
these categories. But each reset requires the reset of last.php as well, because
otherwise this file would contain invalid data.

Pozdrawiam,
Jacek
Go to the top of the page
+Quote Post
Timolek
post 12.05.2006, 20:09:41
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 10.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


biggrin.gif

thx Jacku
Go to the top of the page
+Quote Post
adams-vip
post 26.02.2007, 10:53:30
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 26.02.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Siema, mam problem z tymi statystykami, zainstalowalem sobie wersję 0.4.9, ale co kilka dni statystyki same mi się resetują, jak wyłączyć samo resetowanie się statystyk??
http://paluki.tygodnik.pl/stats/
Go to the top of the page
+Quote Post
Freze
post 10.07.2008, 13:38:24
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 10.07.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


http://www.filtrwody.fc.pl/bbclone/index.php

Nie wyswietalaja mi sie statyski nie wiem czemu.
Kod ma liczyc tylko z glownej strony wiec dodalem kod na index.php nie wiem czy dobrze prosze o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
nrm
post 10.07.2008, 16:01:26
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 627
Pomógł: 33
Dołączył: 1.05.2005
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


"poCHMODuj" odpowiednie katalogi.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Freze
post 11.07.2008, 09:18:52
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 10.07.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Katalog var i stats maja zmnienione jeszcze jakis.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.11.2019 - 20:56