Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [CMS]Webinsta CMS
Sh4dow
post 18.04.2004, 12:46:17
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Webinsta CMS"


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
paszczak
post 24.04.2004, 00:19:33
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 11.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a czy jest do niego spolszczenie biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
TaZ
post 24.04.2004, 13:16:51
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 20.02.2004
Skąd: z JNO miasta:)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ja mam pytanie. Moglby mi ktos wytlumaczyc jak tam dodac linka bo angielski to znam tylko podstawy.
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 24.04.2004, 14:08:39
Post #4





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


@paszczak: o ile sie nie myle to jeszcze nie ma ale zawsze mozesz sprawdzic na stronie www.webinsta.com
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 24.04.2004, 14:17:29
Post #5





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
ja mam pytanie. Moglby mi ktos wytlumaczyc jak tam dodac linka bo angielski to znam tylko podstawy.


po zalogowaniu sie do panelu administracyjnego, kliknij na obrazek znajdujacy sie kolo bloku, ktory chcesz zmienic. otworzy sie nowe okienko (HTMLArea). w polu tekstowym zaznacz tekst, zktorego chcesz zrobic odnosnik i w gornym menu kliknij ikonke z narysowanym lancuchem (3 ogniwa :wink:)(Insert Web Link). otworzy sie kolejne okienko. w polu URL wpisujesz odnosnik a w polu Title tekst ktory ma sie pojawic na stronie w formie odnosnika smile.gif aha... i potem musisz kliknac "Make changes" biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
TaZ
post 24.04.2004, 15:37:32
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 20.02.2004
Skąd: z JNO miasta:)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


może jestem zbyt ciemny ale tego "łańcucha" nie znalazlem. W adminie jak sie zaloguje jest u gory taki link Site Structure i tam cos jest do dodawania linku lecz nie lapie jak. rolleyes.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 24.04.2004, 15:45:41
Post #7





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hmm... tobie chodzi o link (odnosnik) w tresci strony czy zrobienie nowego pliku i ustawienie dla niego nowych zmiennych? :/
jezeli o to drugie to w site structure kliknij na liscie "linkow" kartke z gwiazdka (New page). jezeli wczesniej odpowiednio ustawiles uprawnienia do poszczegolnych plikow/folderow powinienes moc dodac nowy odnosnik w okienku ktore ci sie pokaze...
jakbys nie znalazl to pisz...
Go to the top of the page
+Quote Post
TaZ
post 24.04.2004, 15:56:32
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 20.02.2004
Skąd: z JNO miasta:)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no właśnie jakim folderom/plikom jaki chmody?? u mnie narazie wyglada to tak tutaj a chce zeby bylo menu i w tym menu byly linki do stron. A i aby miec cos takiego http://www.webinsta.com/maillistdemo/ musze sciagnac cos dodatkowego czy co??
Go to the top of the page
+Quote Post
Indianin
post 24.04.2004, 20:24:10
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 247
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2003
Skąd: Hamburg / Darlowo

Ostrzeżenie: (0%)
-----


zaistalowałem skrypcik i mam mały problem .
przykład: admin/fm.php linia : 7 jest : [php:1:981f770643]<?php
include("functions.php");
?>[/php:1:981f770643] lecz jest error . Działa poprawnie dopiero gdy zmienię na [php:1:981f770643]<?php
include("admin/fm/functions.php");
?>[/php:1:981f770643]Tak jest ze wszystkimi "include" w katalogu admin . (Tylko w tym katalogu)
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 24.04.2004, 22:26:10
Post #10





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
no właśnie jakim folderom/plikom jaki chmody?? u mnie narazie wyglada to tak tutaj a chce zeby bylo menu i w tym menu byly linki do stron. A i aby miec cos takiego http://www.webinsta.com/maillistdemo/ musze sciagnac cos dodatkowego czy co??


wyciag z readme.txt
Cytat
Make sure the following files are writeble

config.php  
templates/  
modules/  
public/  
temp/


kto czyta nie bladzi...

mailing manager to jest osobny skrypt (nie addon do cms'a jak myslales)

co do menu, nie rozumiem o co Ci chodzi :? chcesz miec linki w menu, a w przykladzie ktory podales sa linki w menu rolleyes.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
TaZ
post 25.04.2004, 11:03:25
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 20.02.2004
Skąd: z JNO miasta:)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
wyciag z readme.txt
Cytat
Make sure the following files are writeble

config.php  
templates/  
modules/  
public/  
temp/

to już zrobilem bo tak to bym nie zainstalowal smile.gif a jesli chodzi o http://www.webinsta.com/maillistdemo/ to nie chcialem skryptu tylko zeby wygladalo tak jak tam ze u gory top a po lewej stronie menu
Go to the top of the page
+Quote Post
hub3rt
post 19.05.2004, 11:02:57
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 126
Pomógł: 0
Dołączył: 19.09.2003
Skąd: Białystok

Ostrzeżenie: (10%)
X----


A ja pobralem sobie tego cms'a i odpalilem na kompie. Jak wchodze do panelu admina i edytuje strone (np. glowna) i chce zapisac zmiany to nic sie nie dzieje tylko otwiera sie strona glowna w formie niezmienionej! Co jest?!
Go to the top of the page
+Quote Post
Drupik
post 19.12.2004, 14:59:10
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 19.12.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


nie wiem czemu ale gdy wpisuje patcha przy instalacji to wciąż jest /home2/dr/ i do tego dopisuje tego co zmieniłem ,czyli nie działa mi to a nie wiem gdzie ręcznie to wyedytować.
Go to the top of the page
+Quote Post
voby
post 11.04.2005, 18:41:15
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 11.04.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a jak zrobić swojego skina? Bo jak próbowałem to nie wyświetlają się na nim obtrazki i po zalogowaniu tej belki admina nie ma:( POMOCY!!!
Go to the top of the page
+Quote Post
_owen_
post 26.08.2007, 18:39:06
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 14.06.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam, zainstalowałem ten skrypt. Mam jednak jeden problem. Kiedy próbuje gdziekolwiek dodać swój dowolny skrypt php przeglądardka nie wykonuje go. Mam na myśli ze kiedy zobacze źródło strony, to zamiast zwyklego "Hello World" zobaczyłbym <?php print("Hello World"); ?>. To oczywiście przykład bo mój skypt jest o wiele bardziej skomplikowany.

Dodam, że webinsta posiada panel WYSYWIG, być może to jest problem - ale musze go jakos ominąć.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.11.2019 - 22:52