Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [Galeria]Coppermine Photo Gallery
-=neo=-
post 1.05.2005, 22:41:52
Post #21





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 1.05.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


wsadowe dodawanie plikow do galerii u mnie nie działa o co chodzi questionmark.gif sadsmiley02.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Kiepas
post 18.05.2005, 16:47:51
Post #22





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 18.05.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam!

skąd można pobrac polską wersje?
Go to the top of the page
+Quote Post
sobstel
post 18.05.2005, 17:45:21
Post #23





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 853
Pomógł: 25
Dołączył: 27.08.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Kiepas @ 2005-05-18 16:47:51)
skąd można pobrac polską wersje?

czy tak trudno uzyc google ?

ale ze mam dobry humor to tutaj bezpośredni link


--------------------
"If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org
Go to the top of the page
+Quote Post
wolfen3
post 6.07.2005, 11:22:12
Post #24





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 31.03.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam ! Mialem coppermine na mojej stronie i dzisiaj sie dowiedzialem ze jest błąd na stronie, wchodze i rzeczywiście pojawil sie jakis Error w ktorym bylo napisane że brakuje jakiegos cpg port (niepamietam dokladnie) wiec wykasowalem caly katalog, skasowalem baze sql, zrobilem nowa, sciagnelem najnowszego coppermine'a, zainstalowalem zgodnie z instrukcją i nie dziala. Tak samo jedna wersja wstecz, caly czas wyskakuje taki błąd

Kod
Warning: main(../../class2.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/wolfen3/public_html/modules/coppermine/plugins/coppermine_menu/include/init.inc.php on line 26

Fatal error: main(): Failed opening required '../../class2.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/wolfen3/public_html/modules/coppermine/plugins/coppermine_menu/include/init.inc.php on line 26


Moze mi ktos napisać o co chodzi questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
wilk
post 23.07.2005, 20:14:18
Post #25





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 17.11.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam problem przy edytowaniu zdjecia.. kiedy klikam na zdjecie jest możliwość ' Edytowani opisu' ale niestety po klikniecie pojawia mi sie ten błąd! :/

'Not Found
The requested URL /cpg133/editOnePic.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.33 Server at www.design.jhost.pl Port 80'


Możecie mi pomóc??
Go to the top of the page
+Quote Post
nightspy
post 13.11.2005, 19:43:58
Post #26





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 13.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(luc @ 2005-01-05 00:01:13)
Na jednym i drugim ten sam objaw, a mianowicie ktokolwiek cokolwiek komentuje to jego kometarz potem wyglada tak:
(...)to(...) (...)dodaj(...) (...)zdjecie(...) (...)i(...) (...)bedzie(...) (...)OK(...). ...)o(...)
nie wiem skad ani po co pododawaly sie te zawiasy z kropkami.
Patrzylem w ustawieniach ale nic mi nie podpadlo.


Tak się dzieje... tzn wstawiane sa kropeczki w nawiasach gdy w konfiguracji włączycie na TAK opcje "Blokowanie słów z listy zakazanych w komentarzach" aarambo.gif


--------------------
Forum Filmowe Filmoteka: www.filmoteka.waw.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
_Martin_
post 20.11.2005, 14:10:30
Post #27





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 352
Pomógł: 9
Dołączył: 16.09.2005
Skąd: Rybnik

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Elo a jest taka mozliweośc zeby przy wysyłaniu tapet z url szło dodawac więcej niż 10 np 30 ?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Shogun78
post 16.12.2005, 12:39:32
Post #28





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 5.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam serdecznie.
Mam serwis w którym pomagam zwierzętom znaleźć nowy dom. Prowadzę go razem z przyjaciółką. Niestety pojawił się głuptas, który utrudnia nam życie wypisując jako anonim głupie komentarze. Nie pomaga banowanie IP gdyż wciąż powraca z innym. Zdecydowaliśmy sie by komentarze mogli wystawiać tylko Ci którzy się zarejestrowali i tu pojawił się problem. Gdy użytkownik dostaje email z prośbą o potwierdzenie rejestracji i kliknie na link, który tam jest pojawiaś ię taki błąd:


Chodzi zapewne o to, że brakuje znaku"/" pomiędzy nazwą domeny a skryptem Register. Doradzcie proszę jak to zmienić.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
jaszczep
post 6.01.2006, 15:31:50
Post #29





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 6.01.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam serdecznie

Mam mały problem - nie mogę oceniać zdjęć - tzn oceniam , ale i tak Coppermine na to nie reaguje .... Cały czas twierdzi, zę jeszcze nie oceniano ... Czy ktoś miał już taki problem ? sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
afick
post 6.03.2006, 23:53:34
Post #30





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 6.03.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a ja mam pytanie z innej beczki troszke snitch.gif
chcaiłbym zmiescic skrypt losujacy fotki z mojej galeri(w trakcie budowy) na stronie
na portalu mojego miasta jest skrypt ktory to losuje ale to jest jako rozszerzenie do WIKIPEDII

http://www.czechowice.net/wiki/Strona_g%C5...na?action=purge (po porawej sa 2 rodzaje ostatnio dodana i losowa


a http://www.czechowice.net/wiki/Mediawiki_C...ry_random_photo tu jest skrypt do losowania tylko jak go prrzerobic zeby dało sie go wsadzic na stronke questionmark.gif?
Go to the top of the page
+Quote Post
Ferbi
post 4.04.2006, 14:37:58
Post #31





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 4.04.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak mogę zrobić, żeby liczba odwiedzin danej fotografii była np potrajana? Jeżeli ktos wejdzie na nią raz i ją wyświetli, to żeby do VIEW'ów dodawało np 3 zamiast 1.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Szogun
post 5.04.2006, 18:11:02
Post #32





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 5.04.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam. Może ktoś byłby w stanie wytłumaczyć mi jak zaktualizować wersję 1.3.5 tej galerii do wersji 1.4.4 ? Lub byłby w stanie przetłumaczyć text:

Cytat
Upgrading from cpg1.2.x or cpg1.3.x to version cpg1.4.4
First, make a backup (dump) of your database.
Backup your include/config.inc.php file, your anycontent.php file and your "albums" directoy.
Unpack the archive
If the file install.php exists in the root directory, delete it.
Except for the "albums" directory, upload all of the new files and directories making sure not to overwrite the include/config.inc.php file, your anycontent.php file or the albums directory.
Delete all leftover, outdated language files in the lang folder that are named XXX-utf-8.php
If you have not already done so, create a folder called "edit" within your "albums" directory - this folder will be used by coppermine as a temporary folder, do not ftp-upload files there. Make sure the new "edit"-folder is CHMODed the same way your albums-directory is (755 or 777, depending on your server's config)
Run the file "update.php" in the coppermine directory once in your browser (e.g. http://yourdomain.tld/coppermine/update.php). This will update your coppermine install by making all necessary changes in the database.
If you have made a custom theme, apply the changes that were introduced in the themes structure to your custom-made theme - refer to the theme-upgrade guide.
You can not use language files from older versions of Coppermine as primary language (the language the admin will use) - make sure you only have the language files that come with this package inside of your lang folder (delete or rename all files from older versions within the lang folder).
If you need to use a language that hasn't been translated for cpg1.4.x, you can try using the language file from cpg1.3.x, however there are certain caveats:
You need to enable the language fallback option in coppermine's config page
cpg1.4.x-phrases that don't exist in your old language file will go untranslated or show in english
Coppermine can't be administered using an old language file - the admin needs to use a "true" cpg1.4.x language file
You're free to try using old language files, however when running into issues or error messages, switch to US-English and see if the issue goes away then. Using outdated language files goes unsupported
The bridging method has changed from cpg1.3.x to cpg1.4.x. When upgrading, your bridged coppermine install will be unbridged - you will have to re-apply the bridging using the bridge-manager (using your standalone admin account you initially used to set up coppermine). You will not lose anything though, don't worry.
Please note: as there have been changes both in the coppermine files and the database from cpg1.3.0 or better to cpg1.4.x, users of previous versions will have to apply all steps mentioned above: both the files have to be replaced and the update.php script has to be run once.


Dzięki z góry.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dan161
post 19.06.2006, 16:00:24
Post #33





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 18.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam! Mam problem z galerią Coppermine Photo Gallery chodzi o to ze jak wrzucam na serwer katalogn ze zdjęciami daje chmody na 777 i potem jak wchodze do galeri i chce je dodac to nie moge bo wszystkie zdjecia nie dzialają albo tylko jedno działa i zamiast miniatur zdjęc sa krzyzykiz e nie działa a jak ptrobuje je dodac to sie nie da i tak ejst od dłuzszego zcasu i moge dodac tylko jedno zdjecie jak mam szczescie czemu tak jet mam nadzieje ze mi pomozecie smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Ferbi
post 30.07.2006, 10:17:24
Post #34





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 4.04.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam!

Ja mam problem z miniaturkami. Czy można jakoś za pomocą stylu lub pogrzebać w jakimś pliku, by zrobić tak, żeby miniaturki WSZYSKIE I ZAWSZE miały np 90/70 pikseli? Mam obszerną galerię i brzydko to wygląda jak każda miniaturka jest inna. Jedynie co to szerokosc lub wysokosc moga być takie same. A ja chcę, żeby mi wymuszało, nawet jak są innych rozmiarów to żeby pojawiały się w w/w rozmiarach.

Proszę o pomoc!
Go to the top of the page
+Quote Post
beyonce
post 15.08.2006, 09:52:13
Post #35





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 18
Pomógł: 0
Dołączył: 28.08.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam,
ja mam problem dotyczący otwierania fotek! wszystkie zdjecia mi sie pieknie wgrywaja, ale kiedy naciskam na fotke i chce, żeby mi sie otworzyła w nowym oknie (jak to zazwyczaj bywa przy zdjęciach o duzych rozmiarach) to nic sie nie dzieje! w ogole nie chce mi otworzyc rolleyes.gif jakby co to tu jest galeria http://ashantifan.net/gallery sprawdzałam pliki, ustawienia, no niby wszystko dobrze. ale moze cos pominęłam. no sama nie wiem tiredsmiley.gif pomocy!!!!!!!!!!!!
Go to the top of the page
+Quote Post
bober88
post 30.08.2006, 23:00:08
Post #36





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.
Ściągłem sobie themsa do swojej galerii z internetu. Przerobilem i niby wszystko dobrze, ale anonimowi uzytownicy nie moga ogladac zdjec. Gdy sie zaloguje, nie ma problemu, gdy sie wyloguje, wyskakuje Template error. Zobaczcie sami www.galeria.biolchem.9x.pl ?! Jakies porady, czy pozostaje mi tylko zmiana skorki.
PS. Przy innych sciaganych problem jest nadal, przy klasycznej nie wystepuje.
Pozdrawiam i dziekuje.
Dariusz
Go to the top of the page
+Quote Post
Lee
post 2.09.2006, 17:53:53
Post #37





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 319
Pomógł: 0
Dołączył: 11.04.2006
Skąd: Chojnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak zmienić kolor tych ramek (Ramki) na czarny, przeszperałem całe style.css i nic sad.gif a jak wyczyszcze ten plik to ramki są czarne wiec to w tym pliku jest definicja koloru ramek


--------------------
Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum!
Go to the top of the page
+Quote Post
PrO
post 25.10.2006, 23:01:57
Post #38





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 25.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, poproszę o wskazówkę co jest źle blinksmiley.gif



Ten post edytował PrO 25.10.2006, 23:04:09
Go to the top of the page
+Quote Post
gmfk
post 30.10.2006, 16:55:04
Post #39





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 30.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam - mam zapytanko do znajacych bardzo dobrze Coppermine
Od pół roku prowadzę galerię w sieci www.gmfk.cal.pl i wszystko było by ok gdyby nie jedna rzecz:
co trzeba zrobić żeby oceny wystawiane przez userów były tak samo widoczne jak komenty. Chodzi o to
że niektórzy userzy zarejestrowani wstawiają oceny z tzw. partyzanta i zaczyna się wojna .
Lub żeby ocenianie było możliwe tylko z komentem -
smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
kukisek
post 3.12.2006, 01:12:55
Post #40





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 3.12.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(PrO @ 25.10.2006, 23:01:57 ) *
Witam, poproszę o wskazówkę co jest źle blinksmiley.gif



Też miałem ten komunikat musisz poprostu założyć nowy album sama kategoria nic nie da chyba że wynika on z innego faktu.


A teraz moje pytanie na które nie otrzymałem odpowiedzi na żadnym z forów i mam nadzieję że uzykam ją tutaj a więc do rzeczy:

Czy jest możliwa integracja coppermine photo gallery z forum phpbb gdy są na osobnych serwerach?
Próbowałem wszystkiego oraz szukałem w różnych źródłach ale nic nie znalazłem prosze o pomoc!
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.12.2019 - 19:16