Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [CMS]e107
scanner
post 22.03.2004, 00:56:29
Post #1





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "e107"


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
maxer
post 10.04.2004, 14:42:36
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 36
Pomógł: 0
Dołączył: 23.03.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Portal dość ciekawy, ale mam z nim pewien problem. Po zarejestrowaniu się w serwisie lewy blok menu wyświtla się na całym ekranie. Jak temu zaradzić? Możecie to sprawdzić wchodząc na www.maxer.boo.pl/a podając login: testowy hasło: test
Liczę na jakakolwiek pomoc co mam z tym zrobić.
Pzdr.
maxer
ps. Dodam jeszcze, że wczoraj wszystko było dobrze


--------------------
sygnaturka :)
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 10.04.2004, 16:27:56
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


juz chyba wszystko dobrze bo chodzilem po stronie i nie natrafiłem na zadne anomalie.


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
maxer
post 10.04.2004, 16:51:32
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 36
Pomógł: 0
Dołączył: 23.03.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ale chodziłeś jako zalogowany użytkownik? Bo to się dzieje tylko jak sie zalogujesz. Chyba, że to aj mam cos źle z kompem... :/


--------------------
sygnaturka :)
Go to the top of the page
+Quote Post
Chewolf
post 10.04.2004, 17:09:30
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Proba logowania :
Cytat
Nie ma takiego użytkownika w bazie danych.
Go to the top of the page
+Quote Post
maxer
post 10.04.2004, 21:47:46
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 36
Pomógł: 0
Dołączył: 23.03.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Fakt pomyliłem się. poprawne dane to:
login: testowy hasło: test
Za powstałe z tym faktem utrudnienia bardzo przepraszam


--------------------
sygnaturka :)
Go to the top of the page
+Quote Post
tiraeth
post 11.04.2004, 09:54:17
Post #7





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 1 789
Pomógł: 41
Dołączył: 30.10.2003
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Faktycznie.... lewe menu się rozciąga na cały ekran (InternetExplorer6)
Go to the top of the page
+Quote Post
maxer
post 11.04.2004, 09:59:30
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 36
Pomógł: 0
Dołączył: 23.03.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czyli to może być wina Internet Explorer'a? Co z tym zrobić? Jak nikt nie pomoże to będę zmuszony do instalacji innego portalu :/ A ten mi sie podoba i nie chciałbym go zmieniać.
Pzdr.
Maxer
Ps. Wesołego Alleluja


--------------------
sygnaturka :)
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 11.04.2004, 10:04:20
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


maxer, nie wiem jak wyg;lada od srodka ten portal, ale zobacz co powienien wyswietlc po zalogowaniu. Glowna strone czy jakies panel usera. Zobacz czy tylko na tej skorce tak sie dzieje czy na wszystkich. Co do IE6 to ja sprawdzalem na mozilli i to samo mialem. Zobaczy czy masz ustawione E_ALL, moze masz jakies ukryte blady. Trudno mi jest powiedziec. Postaram sie sciagnac ten portal i zobaczyc co jest nie tak


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
ewick
post 20.10.2004, 18:02:52
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.10.2004
Skąd: Otwock, aktualnie Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


czesc smile.gif
a ja mam problem z zainstalowaniem tego cuda sad.gif

nie wiem jakie ustawnienia mam wpisać, żeby poprawnie zainstalowac e107

---------------------------------------------------
Please enter your mySQL settings here.
If you have root permissions you can create a new database by ticking the box, if not you must
create a database or use a pre-existing one.
If you have only one database use a prefix so that other scripts can share the same database.
If you do not know your mySQL details contact your web host.

mySQL Server:
mySQL Username:
mySQL Password:
mySQL Database: tick to create
Table prefix:
----------------------------------------------------
nie wiem jak sie do tego zabrac, z gory dziekuje za pomoc smile.gif
ewick
Go to the top of the page
+Quote Post
Krisek
post 20.10.2004, 22:18:51
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 17
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mySQL Server: adres serwera mysql naj czescie localhost
mySQL Username: login do bazy mysql
mySQL Password: haslo do bazy mysql
mySQL Database: nazwa bazy
Table prefix: prefix jaki chcesz naprzyklad cms_
Go to the top of the page
+Quote Post
ewick
post 21.10.2004, 15:12:59
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.10.2004
Skąd: Otwock, aktualnie Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


dziękuję, tyle wiem, ale niewiedzialam skąd pobrac te dane...
niewazne... chyba jednak ten program nie jest dla mnie, niestety na moim serwerze jest inna wersja Mysql: MySQL 4.0.16-standard, a to jest napisane na wersje powyzej 5 sad.gif

potestuje inne programy

pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Kozo_WSP
post 9.02.2007, 18:17:09
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 17
Pomógł: 0
Dołączył: 9.02.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam. Posiadam ten skrypt ale mam problem z dodaniem downloadu. Pliki zamieszczam za pomocą kodu z serwera wyslijto.pl ale nie da się ich sciągnąć dlaczego? Czekam na odpowiedź.
Go to the top of the page
+Quote Post
angro51
post 17.06.2009, 21:43:46
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 17.06.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.
1.Zainstalowałem do e107 plugin słownika glossary. Mam problem ponieważ alfabet wyświetla się dobrze ale kolejność haseł jest zmieniona. Najpierw wyświetla wszystkie hasła z literami z ogonkami. Aby zobaczyć podaję link:
Odwiedź moją stronę
Jaka jest tego przyczyna?
2.Podobny skrypt o tej samej nazwie funkcjonuje we flashu. Wrzuciłem na serwer plik glossary.swf oraz plik tekstowy glossary.txt. Niestety plik tekstowy nie chce się wczytać. Na dysku robiąc próbę wszystko jest ok.
Link do strony:
Odwiedź moją stronę
Jaki jest tego powód?
Pozdrawiam Andrzej
Go to the top of the page
+Quote Post
cymeria11
post 10.05.2010, 14:16:54
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 11.09.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam czy w cms e107 mozna spakować (cały serwis wraz z baza danych ) i potem z tej paczki postawić na innym serwerze.W joomla jest taki komponent.
Generalnie chodzi o witrynę e-magnes.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
MamKonika
post 30.05.2010, 15:17:43
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 30.05.2010

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Odpowiedz 1.

Masz racje.
Go to the top of the page
+Quote Post
ZirakS
post 20.08.2010, 22:38:46
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 15
Pomógł: 0
Dołączył: 19.02.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ciekawe rozwiązanie.
Go to the top of the page
+Quote Post
Havis
post 20.11.2010, 14:28:33
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 20.11.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak często bywa problemy występują, ale dobrze że większość została rozwiązana pomyślnie.


--------------------
gazetki promocyjne
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.12.2019 - 12:32