Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Praca w zespole
Bondar91
post 13.03.2019, 10:07:14
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 80
Pomógł: 0
Dołączył: 16.01.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,
mam pytanko, robimy z kolegami projekcik front + back. Technologie React i PHP , jak przygotować sobie środowisko gdzie na bieżąco będziemy mogli podejrzeć wprowadzone zmiany, na swoich komputerach, narazie nie chcemy pchać tego na serwer chyba że innego sposobu nie ma wink.gif?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 13.03.2019, 10:21:40
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 427
Pomógł: 5704
Dołączył: 27.12.2004




Musicie miec jakis serwer GIT.
Mozecie skorzystac ogolnie dostepnych np
github
bitbucket

ewentualnie zalozyc wlasny.
No i kazdy z Was wrzuca prace do tego repo a pozostali pobieraja. Tak to generalnie wszedzie zawsze sie odbywa

ps: zalozylem, ze wiesz co to GIT


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Bondar91
post 13.03.2019, 10:37:07
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 80
Pomógł: 0
Dołączył: 16.01.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak tak, to już mamy i działamy na tym;) bardziej chodzi o to że jak mamy oddzielony backend i fornt to czy jest jakieś rozwiązanie ala serwer lokalny , gdzie będziemy mogli przetestować naszą apliakcję na każdym komputerze , żeby nie pobierać za każdym razem po wprowadzonych zmianach np. na nowo na każdym komputerze migracj, tylko żeby było to wrzucone w jedno miejsce smile.gif?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 13.03.2019, 10:50:47
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 427
Pomógł: 5704
Dołączył: 27.12.2004




Generalnie teraz rozumiem o co ci chodzi, ale nie rozumiem po co ci/wam to? Skoro kazdy z Was ma appke lokalnie to po co jeszcze "serwer" wspolny? Jaki problem zrobic git pull lokalnie + ewentualnie odpalic migracje by widziesz wszystko u siebie lokalnie? Przeciez to 10 sekund roboty. Generalnie tak sie pracuje


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Bondar91
post 13.03.2019, 11:01:25
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 80
Pomógł: 0
Dołączył: 16.01.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


OK, myślałem , że może jest na to jakieś łątwe rozwiązanie , ale ok skoro się tak pracuję to dzięki za informacje smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 13.03.2019, 11:03:22
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 427
Pomógł: 5704
Dołączył: 27.12.2004




Oddzielny "serwer" bylby tylko po to by klient mogl zobaczyc cos z zewnatrz. Na wlasne potrzeby to nie ma wiekszego sensu. Kazdy z was projekt lokalnie musi miec w miare aktualny, bez tego latwo o bledy/konflikty


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
markonix
post 13.03.2019, 12:45:23
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 654
Pomógł: 286
Dołączył: 16.12.2008
Skąd: Śląsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Stawiacie sobie serwer, który ma konfigurację taką jak produkcja, podpinacie tylko jakąś inną domenę lub subdomenę, a reszta wygląda jak prawdziwa aplikacja.
To ma tę przewagę, że możecie sobie wy oraz klient grzebać i próbować wspólnie, a to często lepsze przy testowaniu aniżeli samotnia na localhost.

Inna opcja to ngrok, korzystam z Laragona i tam jednym klikiem udostępniam pod publicznym urlem to co ja mam na localu. Może to być dobre w niektórych przypadkach.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.03.2019 - 16:15