Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Minimalna ilosc postow?
borysf
post 2.10.2007, 18:15:44
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 24.04.2002
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,
Dlaczego by moc rozwiazac test trzeba miec minimum 10 postow na forum? Przeciez nie kazdy uzytkownik musi koniecznie udzielac sie na forum aby byc "stalym bywalcem". Jak dla mnie jest to troche bez sensu zrobione...
Powód edycji: Przenosze na odpowiednie forum /~strife/
Go to the top of the page
+Quote Post
tiraeth
post 2.10.2007, 18:50:05
Post #2





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 1 789
Pomógł: 41
Dołączył: 30.10.2003
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Jak dla mnie jest to troche bez sensu zrobione...

Dla mnie też. Padła propozycja puli pytań, które można by rozwiązywać bez tych 10 postów. Narazie bez odzewu ze strony autora test.php.pl.
Go to the top of the page
+Quote Post
best-two
post 29.10.2007, 18:31:43
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 25
Pomógł: 0
Dołączył: 29.10.2007
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przecież nic Ci to nie zaszkodzi jesli się troszkę udzielisz na rzecz forum.php.pl smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
vip3r
post 6.11.2007, 07:33:02
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 162
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2006
Skąd: 2322

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Popieram, to jest bez sensu.
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 12.11.2007, 18:16:54
Post #5





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja jestem jak najbardziej za zmianą tego ograniczenia, tylko podajcie jakieś sensowne zabezpieczenie smile.gif

Rozpisywac po co ma być zabezpieczenie sie nie będę, odnoszę do topicku:
Temat: Nowy serwis PHPpl


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
seiya
post 28.11.2007, 00:21:22
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Nie wiem czemu, ale jakiś dziwny błąd mam na stronie z testami:
Cytat
Postów na forum: 0, zobacz
Napisz przynajmniej 10 postów!

Takie coś dokładnie mam napisane, mimo że mam te 10 postów za sobą. Tym bardziej - jeśli kliknę na "zobacz" wszystkie posty bez problemu mi wyświetla. Może mi to ktoś wytłumaczyć?

Ten post edytował seiya 28.11.2007, 00:21:47
Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 28.11.2007, 15:29:03
Post #7





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Oczywiście.

Napisane: 26.11.2007, 22:30:46
Napisane: 26.11.2007, 22:25:43
Napisane: 26.11.2007, 22:19:29
Napisane: 26.11.2007, 22:16:17
Napisane: 26.11.2007, 22:07:26
Napisane: 26.11.2007, 21:56:58
Napisane: 26.11.2007, 21:44:13
(na marginesie)

Musisz się najzwyczajniej w świecie zalogować ponownie to testu smile.gif


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
seiya
post 4.12.2007, 16:51:02
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Niestety nie pomaga, ciągle mam 0 postów i nie mogę rozwiązać testu.

EDIT: Przy okazji mam jeszcze takie pytanie. Konta na php.pl i na test.php.pl to nie to samo? Bo wchodząc na te strony na każdej muszę logować się osobno.

Nikomu wcześniej nie zdarzyło się coś takiego?

Ten post edytował seiya 29.11.2007, 22:49:05
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 8.12.2007, 23:30:06
Post #9





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 740
Pomógł: 5777
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
Niestety nie pomaga, ciągle mam 0 postów i nie mogę rozwiązać testu.
Juz powinno byc ok. Byly pewno zmiany w bazach i czesc uslug nie zostala przepieta.

Cytat
Konta na php.pl i na test.php.pl to nie to samo? Bo wchodząc na te strony na każdej muszę logować się osobno.
Wygladem to samo, wnętrzem nie.


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Sedziwoj
post 10.12.2007, 18:48:30
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 793
Pomógł: 32
Dołączył: 23.11.2006
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 8.12.2007, 23:30:06 ) *
Wygladem to samo, wnętrzem nie.


Co to nie integralna baza danych ;]


--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
Go to the top of the page
+Quote Post
blawat
post 6.01.2008, 12:42:38
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 31
Pomógł: 1
Dołączył: 17.03.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


post1

post2


--------------------
blawat
Go to the top of the page
+Quote Post
Cysiaczek
post 6.01.2008, 12:50:44
Post #12





Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 463
Pomógł: 137
Dołączył: 26.03.2004
Skąd: Gorzów Wlkp.




@blawat i inni - potencjalni nabijacze
Za kolejny taki post lecą warny z moderacją. Jeśli nie umiecie uszanować zasad korzystania z serwisów php.pl, to nie korzystajcie.


--------------------
To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself.
Think for yourself. Question authority.
Go to the top of the page
+Quote Post
Geralt
post 10.02.2008, 17:35:35
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 10.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ale po co jest te ograniczenie 10 postów? Przecież nie każdy ma czas, aby nabić te 10 postów...
Go to the top of the page
+Quote Post
mike
post 10.02.2008, 17:45:48
Post #14





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 7 494
Pomógł: 302
Dołączył: 31.03.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jest to polityka promowania rodzimych użytkowników i jednocześnie wabik na zdobywanie nowych.
I nie chodzi o to by "nabić" posty tylko konstruktywnie się udzielać.
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 10.02.2008, 19:29:22
Post #15





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 740
Pomógł: 5777
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
Jest to polityka promowania rodzimych użytkowników i jednocześnie wabik na zdobywanie nowych.
Byl jeszcze jeden powod:
Na poczatku nie bylo ograniczenia. Rejestrowal sie koles i walil w test. Ale odpowiedzial źle i wypadł z rankingu. I co? Ano szczeniackie zachowanie powodowało, ze zakladal kolejne konto i znowu próbował. Znowu napisał źle, kolejne konto i tak do bólu. Chcac uniknąć x kont widm wprowadzono 10 postow.
Zdobycie 10 fachowych postow na forum to max 2-3 dni. Przy pomyślnych wiatrach mozna w jeden wieczór tyle zdobyć (mówię nadal o fachowych postach).


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Athlan
post 10.02.2008, 19:42:27
Post #16





Grupa: Developerzy
Postów: 823
Pomógł: 12
Dołączył: 18.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


@nospor dobrze prawi. Był jeszcze jeden problem, o którym zapomniał wspomnieć - problem drugiej (czasami trzeciej i dziesiątej) twarzy. Przychodzi sobie taki "spec", źle mu poszło, obczaił pytania i siary nie nabił (bo przecież honor trzeba mieć).

Droga społeczności: Jeżeli nie akceptujecie warunków testu - nie korzystajcie z tej usługi. Zasady funkcjonowania są ustalone i chyba jasne. Natomiast jeżeli macie lepszą alternatywę na rozwiązanie problemów - przedstawiajcie je śmiało. Zamiast narzekać, warto wykazać trochę inwencji twórczej.


--------------------
Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij pod postem.
Go to the top of the page
+Quote Post
seaquest
post 11.02.2008, 17:08:20
Post #17





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 790
Pomógł: 7
Dołączył: 6.02.2003
Skąd: Polska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To ja mam propozycję.

Usunąć ograniczenie 10 postów i usunąć 24h blokadę wypełniania testu.

Skoro rodzi to takie problemy, to należy z tego zrezygnować.


--------------------
Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN
Go to the top of the page
+Quote Post
t@ne
post 27.02.2008, 00:24:54
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 27.02.2008

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Post 1
Bez sensu z tymi 10 postami sad.gif Jest napisane, że aby przystąpić do testu trzeba się zalogować. A tu nagle, że jeszcze posty trzeba!!! Ojjjj.


Post 2

Post 2 questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Sabistik
post 27.02.2008, 00:42:02
Post #19


Administrator wortalu


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 960
Pomógł: 39
Dołączył: 21.10.2003
Skąd: Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To nie takie proste. Dostajesz moderacje na nowe posty za spamowanie forum bezsensownymi wypowiedziami.
Go to the top of the page
+Quote Post
Firez
post 10.07.2008, 21:45:22
Post #20





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 17
Pomógł: 4
Dołączył: 6.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hmm...
A ja uważam że to był jednak dobry pomysł...
Dla tego testu zarejestrowałem się na forum 4 miesiące temu i od tego czasu jestem stałym choć dość mało piszącym bywalcem smile.gif.
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.10.2019 - 05:31