Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [SMARTY] Jak pozbyć się smarty ze skryptu
weblukas
post 7.01.2017, 23:28:25
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 7.01.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.
Mam takie dość nietypowe pytanie. Jak pozbyć się ze skryptu szablonu smarty. Nie chodzi mi o dokładny opis tylko o jakieś krótkie rady na co mam zwrócić uwagę bo nigdy z tym systemem szablonów nie pracowałem i nie ukrywam, że mistrzem w tej dziedzinie nie jestem. Dotychczas jak coś robiłem to PHP + SQL + HTML + CSS + JS i nic poza tym. Cokolwiek googlowałem to zwracało wyniki dotyczące tworzenia w smarty ale żadnego dotyczącego pozbycia się go ze skryptu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie.
Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 8.01.2017, 07:53:08
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 860
Pomógł: 821
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Robi się jak tworzenie tylko odwrotnie. Musisz zmodyfikować szablony, usunąć instancje smarty.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Lion
post 8.01.2017, 20:27:47
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 146
Pomógł: 14
Dołączył: 23.02.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Usuń wszystkie instancje klasy Smarty lub całą bibliotekę z projektu a następnie klikaj aż wszystkie błędy znikną. Możesz zautomatyzować sobie proces klikania przy pomocy narzędzi typu Selenium. Przy okazji zrobisz sobie suitę testów integracyjnych smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
weblukas
post 16.01.2017, 18:42:31
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 7.01.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dziękuję za odpowiedzi i jednocześnie przepraszam, że tak późno odpisuje ale ostatnie mrozy spowodowały liczne problemy w pracy i nie miałem kiedy się tym zająć.
Wracając do tematu. Wpadłem na pomysł, żeby nie usuwać smarty tylko cały kod php, który znajduje się w pliku .tpl wkleić do oryginalnego pliku .php a jednocześnie usunąć tą część kodu odpowiedzialną za wywołanie smarty i wtedy dopiero sprawdzać błędy i je na bieżąco usuwać. Przetestowałem ten sposób i na tych małych niezbyt skomplikowanych plikach z małą ilością kodu to się sprawdziło ale przy bardziej rozbudowanych już nie, tzn błąd za błędem. Ale myślę, że sobie z tym poradzę.
Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny.
P.S. Nie wiem co to selenium, jestem trochę starej daty wink.gif Chyba dużo nauki przede mną.
Pozdrawiam.

Przepraszam Lion ale chyba nie doczytałem Twojego postu tylko skupiłem się na tym selenium, a wychodzi na to że zaproponowałeś dokładnie to samo rozwiązanie.

Ten post edytował weblukas 16.01.2017, 18:45:49
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.06.2018 - 16:23