Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP][SMARTY] Czyszczenie pamięci cache
kl4mor
post 9.05.2011, 09:49:45
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Mam takie pytanie czy istnieje możliwość wywołania funkcji czyszczenia pamięci cache w pliku .tpl?

Ten post edytował kl4mor 9.05.2011, 09:55:18
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 9.05.2011, 09:57:09
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 868
Pomógł: 5802
Dołączył: 27.12.2004




Napisz może co chcesz osiągnąć. .tpl z reguły odpowiada za widok a nie za logikę.


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
kl4mor
post 9.05.2011, 10:10:01
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Problem polega na tym ze instaluje skórkę na shoperze i nie mam dostępu do plików php. Po moich modyfikacjach dość często ale nie zawsze po przekliklaniu strony pojawia mi się błąd {nocache} żeby wszystko wróciło do normy muszę wyczyścić cache, wydaje mi się że problem by się nie pojawiał jak by wyłączyć cache ale Shoper na moją prośbę odpowiedział negatywnie, i może da się w pliku index.tpl za każdym razem wyczyścić cache
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 9.05.2011, 10:16:38
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 868
Pomógł: 5802
Dołączył: 27.12.2004




W szablonie możesz użyć {php} by przejśc do kodu php. Wówczas Twój obiekt smarty to bodajże $this - możesz na nim robić co chcesz włącznie z czyszczeniem cache


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
kl4mor
post 9.05.2011, 10:29:19
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 7.12.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


działa ale nie do końca smile.gif już nie mam błędu {nocache} ale czasem niewyświetlającą mi się niektóre elementy które ja dodałem strony i nie wiem od czego to może zależeć :/ ale to coś będę musiał przykombinować smile.gif

Wielkie dzięki za pomoc

Ten post edytował kl4mor 9.05.2011, 10:37:17
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.12.2019 - 23:59