Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Nowa linia w javascript
Crash89
post 21.01.2019, 15:04:46
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 180
Pomógł: 7
Dołączył: 3.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy da się dodać nową linię do inputa w javascript?

Gdy dodaje "\n" to się nie wyświetla ale nie umieszcza tekstu w nowej linii.
Gdy dodaję "<br>" to wyświetla się w tekscie inputa.
Chciałbym uzyskać tekst w inpucie :

Linia 1
Linia 2
Linia 3

Dodając tekst poprzez javascript.
Tak jak bym po każdej linijce dodawał "Enter".
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 21.01.2019, 15:34:50
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 591
Pomógł: 1523
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To dlaczego nie zastosujesz <textarea>?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Crash89
post 21.01.2019, 15:38:28
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 180
Pomógł: 7
Dołączył: 3.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(trueblue @ 21.01.2019, 15:34:50 ) *
To dlaczego nie zastosujesz <textarea>?


pisząc input chodziło mi o textarea, tam nie działa "\n"
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 21.01.2019, 15:40:58
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 821
Pomógł: 1375
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


https://jsfiddle.net/qt2on57z/
Go to the top of the page
+Quote Post
Crash89
post 21.01.2019, 16:38:12
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 180
Pomógł: 7
Dołączył: 3.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Pyton_000 @ 21.01.2019, 15:40:58 ) *


Robię to dokładnie tak:

  1. $('#copyToClipboard').on('click', function() {
  2. var $temp = $("<input id='copy_container' style='position:fixed;left:-200px;'>");
  3. $("body").append($temp);
  4.  
  5. var id = {$test.id};
  6. $.ajax({
  7. method: 'POST',
  8. url: '/test/copy-to-clipboard',
  9. data: { id : id },
  10. assync: false,
  11. dataType: 'JSON',
  12. success: function (data) {
  13.  
  14. if (data.address == null) {
  15. var address = '';
  16. } else {
  17. var address = data.address + ',';
  18. }
  19.  
  20. if (data.zip == null) {
  21. var zip = '';
  22. } else {
  23. var zip = data.zip + ',';
  24. }
  25.  
  26. if (data.country == null) {
  27. var country = '';
  28. } else {
  29. var country = data.country;
  30. }
  31.  
  32. if (data.ten == null) {
  33. data.ten = '';
  34. }
  35.  
  36. if (data.city == null) {
  37. var city = '';
  38. } else {
  39. var city = data.city + ',';
  40. }
  41.  
  42. var value = '';
  43. value += data.name + '\n';
  44. value += address + city + zip + country + '\n';
  45. value += data.ten;
  46. $temp.val(value);
  47. }
  48. });
  49. setTimeout(function() {
  50. var $input = $("input#copy_container");
  51. if ($input.length && $input.val().length > 0) {
  52. $input.select();
  53. document.execCommand("copy");
  54. $input.remove();
  55. }
  56. }, 500)
  57.  
  58. })
  59.  


Po tym dane mi się kopiują do schowka, ale gdy chce wkleic do textarea to, nie wyświetla znaku "\n"
ale nie wkleja danych do nowej linii

Ten post edytował Crash89 21.01.2019, 16:39:46
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 21.01.2019, 17:02:05
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 591
Pomógł: 1523
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym przykładzie jest <input>. Możesz ostatecznie potwierdzić jaki element używasz?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Crash89
post 21.01.2019, 17:07:48
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 180
Pomógł: 7
Dołączył: 3.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(trueblue @ 21.01.2019, 17:02:05 ) *
W tym przykładzie jest <input>. Możesz ostatecznie potwierdzić jaki element używasz?


Kopiuje dane do schowka, i chcę je wkleić do textaera przez wybranie opcji wklej (prawy przycisk myszki)
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 21.01.2019, 17:13:29
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 591
Pomógł: 1523
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jeśli używasz <input>, to nie oczekuj, że skopiowany tekst będzie miał nowe linie. Nowych linii brak już w samym <input>.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Crash89
post 21.01.2019, 17:14:53
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 180
Pomógł: 7
Dołączył: 3.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(trueblue @ 21.01.2019, 17:13:29 ) *
Jeśli używasz <input>, to nie oczekuj, że skopiowany tekst będzie miał nowe linie. Nowych linii brak już w samym <input>.


Już wiem gdzie był błąd, w w elementem tymczasowym był input a nie textarea
Dizęki za pomoc

Ten post edytował Crash89 21.01.2019, 17:15:33
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.12.2019 - 07:18