Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> CodeIgniter, Problem z panelem admina
interstrony
post 3.08.2017, 18:55:09
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 3.08.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam. Mam pytanie dotyczące CMSa CodeIgniter, którym postawiona jest strona http://eurobeskidy.org.pl/admin/. Wszystko działało bez problemowo. Pliki nie zostały nadpisane. W pewnym momencie dostęp do panelu administratora jest nie możliwy, po roku prawidłowego funkcjonowaniu. Niestety właściciel serwera jest na urlopie, ponieważ pierwsze przyszło mi na myśl, że mogła zostać zmieniona wersja PHP. Niestety nie ja programowałem panel administratora, a jedynie stronę. Jakieś pomysły jak rozwiązać problem?? Z góry dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 3.08.2017, 19:01:32
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 813
Pomógł: 1373
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Najpierw wypadałoby dowiedzieć się jaki jest błąd. W tym celu lecisz do logów i sprawdzasz co nie bangla...
Go to the top of the page
+Quote Post
interstrony
post 3.08.2017, 19:27:18
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 3.08.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Pyton_000 @ 3.08.2017, 20:01:32 ) *
Najpierw wypadałoby dowiedzieć się jaki jest błąd. W tym celu lecisz do logów i sprawdzasz co nie bangla...


Dziękuję za szybką odpowiedź. W podobnym czasie programista wykonujący zlecenie wykonał system: http://www.gosma-instalator.pl/admin/ , który nadal działa prawidłowo, a po kliknięciu na http://eurobeskidy.org.pl/admin/ źródło jest całkiem puste. Pliki znajdują na FTP. Z PHP mam bardzo małą styczność, ale wydaje mi się, że samo coś nie może przestać działać po roku nienagannego sprawowania się.
Go to the top of the page
+Quote Post
daro0
post 3.08.2017, 20:14:17
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 88
Pomógł: 12
Dołączył: 17.09.2014
Skąd: Krasnystaw

Ostrzeżenie: (0%)
-----


O ile w ogóle coś się zalogowało (wyłączone sprawdzanie błędów?). Wystarczy że zmieniła się wersja PHP z 5.4 - 5.6 na PHP 7 a CI w tej wersji która tam jest tego nie obsługuje i już może być to przyczyną problemu.

Ten post edytował daro0 3.08.2017, 20:14:39
Go to the top of the page
+Quote Post
interstrony
post 4.08.2017, 09:33:32
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 3.08.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(daro0 @ 3.08.2017, 21:14:17 ) *
O ile w ogóle coś się zalogowało (wyłączone sprawdzanie błędów?). Wystarczy że zmieniła się wersja PHP z 5.4 - 5.6 na PHP 7 a CI w tej wersji która tam jest tego nie obsługuje i już może być to przyczyną problemu.


Okey, właśnie wydaje mi się, że nastąpiła zmiana PHP, innego wyjścia nie widzę. W sytuacji, gdy nie będzie możliwa zmiana wersji PHP na poprzednią, czy da się coś zrobić. Jakieś inne rozwiązanie? Niestety chwilowo właściciel serwera jest na wczasach i czekam nadal na odpowiedź. Dziękuję za pomoc:)

Cytat(daro0 @ 3.08.2017, 21:14:17 ) *
O ile w ogóle coś się zalogowało (wyłączone sprawdzanie błędów?). Wystarczy że zmieniła się wersja PHP z 5.4 - 5.6 na PHP 7 a CI w tej wersji która tam jest tego nie obsługuje i już może być to przyczyną problemu.


Witam ponownie, wersja PHP 5.6.31 sprawdzona, więc możliwe, że jest inny błąd, tylko co innego mogło to być? W jaki sposób mogę to sprawdzić?
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 4.08.2017, 09:35:53
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 346
Pomógł: 900
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Na początku w kodzie
  1. error_reporting(-1);ini_set('display_errors', 1);
chyba że masz jakiś tryb dev.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
interstrony
post 4.08.2017, 10:06:30
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 3.08.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(viking @ 4.08.2017, 10:35:53 ) *
Na początku w kodzie
  1. error_reporting(-1);ini_set('display_errors', 1);
chyba że masz jakiś tryb dev.


Dzięki za odpowiedź. Powiem tak, ja kodowałem stronę pod kątem funkcjonalności, czyli HTML, CSS, grafika. Inny programista zajmował się systemem CMS opartym na CODEIGNITER i nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Byłby ktoś chętny zajrzeć na to i poprawić działanie za rozsądną cenę? Wersja PHP się raczej nie zmieniła, a nawet jeżeli nie jakoś specjalnie na najnowszą, pliki nie były nadpisywane. Cały system działa, aktualności są widoczne bezbłędnie, jednak wpisując link do panelu administratora jest pusto??
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.09.2019 - 12:52