Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [inne]Wyświetlanie pliku bez przełądowania strony
pysio12
post 8.12.2019, 23:26:06
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 8.12.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć,
Chciałbym zapytać w jaki sposób można wyświetlić plik przesłany przez użytkownika w polu input bez wysyłania go na serwer lub przesyłania całego formularza.
Chodzi o to aby użytkownik wskazał plik i abym bezpośrednio go wyświetlił na stronie bez przesyłania go na serwer itp jest taka możliwość?
Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 9.12.2019, 07:03:15
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 401
Pomógł: 49
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zeby wyswietlic cokolwiek musi sie gdzies to znajdowac.
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 9.12.2019, 07:44:16
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 465
Pomógł: 930
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W https://www.w3.org/TR/FileAPI/ masz możliwość podglądu pliku przed jego uploadem dalej na serwer.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 9.12.2019, 11:21:09
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 401
Pomógł: 49
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To chyba nie o to chodzilo.
Go to the top of the page
+Quote Post
pysio12
post 9.12.2019, 20:50:03
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 8.12.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Na zagranicznym forum znalazłem taki skrypt możecie mi wyjaśnić sposób działania? Wiem że skrypt pobiera nazwę pliku a pożniej wkłada go w <video> ale nie wiem dlaczego musi być to jako "id" skoro w html wystarczy w miejsce src wkleić ścieżkę dostępu.

  1. <video width="400" controls>
  2. <source src="mov_bbb.mp4" id="video_here">
  3. Your browser does not support HTML5 video.
  4.  
  5. </video>
  6.  
  7. $(document).on("change", ".file_multi_video", function(evt) {
  8. var $source = $('#video_here');
  9. $source[0].src = URL.createObjectURL(this.files[0]);
  10. $source.parent()[0].load();
  11. });


Kompletnie nie znam się na JS a chciałbym wyświetlić ścieżkę pliku który załadował użytkownik. w PHP można zrobić to w prosty sposób echo $source a tutaj ktoś może wyjaśnić?
Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 10.12.2019, 07:34:28
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 401
Pomógł: 49
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dysponuje skryptem ktory przed wyslaniem na serwer posiada podgląd pliju graficznego. Jsli wogole o to chodzi
Go to the top of the page
+Quote Post
pysio12
post 10.12.2019, 19:45:03
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 8.12.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ten skrypt który wysłałem wcześniej właśnie wyświetla podgląd pliku, przed wysłaniem ale chciałbym jeszcze pobrać w taki sam sposób ścieżkę dostępu do pliku.
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 10.12.2019, 20:01:22
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 656
Pomógł: 1547
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Głównie komentarze:
https://stackoverflow.com/questions/1520107...-file-using-jav


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.01.2020 - 12:00